Itthon » Ifjúság

Fiatalon is sztárok vagyunk

Tizenkét szólista és hat zenekar mérkőzött meg szombat este a YouthBank Star névre keresztelt tehetségkutatóján. Díjazott a három tízdanos dalmester.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

YouthBank Star 2012
YouthBank Star 2012
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 20., 18:40
0 hozzászólás. 

Az Ifiházba összesereglett érdeklődők Máthé László Ferenc műsorvezető konferálásával ismerkedhettek meg a jelentkezők produkcióival. A százlejes díjat a Tóth Árpád, Szabó Attila és Kovács Károly alkotta zsűri ítélte oda.

YouthBankStar

Fotók: Barcsa István

Néha elcsukló hangú énekes-jelöltek, rokonaik, barátnők és bámészkodók töltötték meg szombat este az UFF nagytermét. Csupán nyolclejes beugróért lehetett megtekinteni, mit produkálnak az egyelőre önjelölt, de talán egyszer a tévéből visszakacsintó sztárok. Kicsitől a nagyig, skinheadtől a lírai rnb-ig mindent felvonultattak a versenyzők.

A zsűri már az első produkciónál leszögezte, hogy nem csak a dal előadását, de a megjelenést, koreográfiát, sőt a rátermettséget is pontba öntve díjazza. Három zsűri, három jegyet adott az előadások végén. A sort Dobai Kinga Cecília kezdte, akinek, mint szinte mindenkinek, amolyan X-Faktoros, Megasztáros, ítész-féle tanácsokat adtak: nyomni kell, nehéz dalt választottál, nekem átjött. Egyszóval minden adott volt egy igazi nagyvárosi tehetségkutatóhoz.

YouthBankStar

Még a jelentkezők indoklása is hajazott a tévéből ismert showműsorokban elhangzottakra: énekes szeretnék lenni, szeretem az embereket szórakoztatni, megnézem, mire elég a tehetségem, tehetséges vagyok-e stb.

Igaz, voltak olyanok is, mint például a HRB (Hargita Rock Band), akik a jelentkezési lapjukra a következőt írták: „Láttuk a felhívást, gondoltuk megpróbáljuk. Ja, és világbéke". Egyetlen zenekar írta ugyanide, hogy megnyerni jöttek a versenyt: mint utóbb kiderült teljesítették a kitűzött célt.

A legfiatalabb versenyző, a tízéves Sándor Zsombor osztatlan sikert aratott, és nemcsak zenéjével, hiszen a műsorvezető kérdésére válaszolva elárulta, hogy rengeteg fellépése van, nyert már Gimisztárt, és imád énekelni. A „mini Máthé Péter" jelzőt kapott kisénekes el is hódította a zsűri különdíját. Ugyancsak külön elismerésben részesült Fábián Annamária, aki népdalt énekelt mindkét fordulóban.

YouthBankStar

HRB

A kétfordulós tehetségkutató több mint három órásra sikerült – az első felvonásban a tizenkét szólista és a hat zenekar mutathatta meg mit tud, majd a második részben a legjobb három zenekar, illetve hét szólista. A szünetben a zsűri tagja, Kovács Károly is megmutatta tehetségét: ő a Jézus Krisztus Szupersztár című musical egyik betétdalát énekelte, majd ismertették a továbbjutottak névsorát.

A legjobbak közé László Norbert, a Face Today, Nagy Vanda, Csender Anett, Czerják Izabella, Sándor Zsombor, a Dead Smile, Pista Mónika, a HRB zenekar és Fábián Annamária kerültek. „A sorrend, a végén kiderül" – mondta a műsorvezető, hiszen az ítészek titkos pontozásban értékelték a fellépőket.

Csender Anettnek nagyobb színpadon a helye a zsűri szerint, így a harmadik helyre sorolták, hasonlóan véleményezték az X-Faktort megjárt, de egy baki miatt kiesett Czerják Izabellát is, aki a második helyen végzett. Végül a dobogó legmagasabb fokára a Rúzsa Magdi zenéjét, majd a Dreamgirls című zenés film betétdalát éneklő Pista Mónika állhatott.

YouthBankStar

Dead Smile

A zenekarok kategóriában jöttek, pálinka dalt énekeltek, és nyertek a Dead Smile tagjai, második helyen pedig a Face Today, míg a harmadik helyen a HRB végzett.

A díjkiosztó után lazábbra fogták a youthbankárok, ugyanis a No Limit vezényelte party kezdődött az Ifiház nagytermében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."