Itthon » Civilek

A futás, ahol nem a futás a lényeg

Még közel egy hónap van az idei Fuss Neki! adománygyűjtő rendezvényig, mostantól lehet fogadni a futókra, egy jó ügyért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Szaladók a székelyudvarhelyi Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson 2012-ben
Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. szeptember 24., 16:12
0 hozzászólás. 

Másodszor rendezi meg a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladást a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány. Az október 20-i futás lényege, hogy az SzKA közvetítésével bárki támogathassa kedvenc civil szervezete aktuális projektjét kisebb-nagyobb összeggel.

A gyűjtés abból áll, hogy különböző civil szervezetek jelentkeznek aktuális projektekkel a szervező SzKA-nál, majd velük karöltve futókat toboroznak. A jelentkező futók eldönthetik, melyik szervezet ügyét szeretnék támogatni, a futáson tulajdonképpen értük szaladnak, nekik gyűjtik a pénzt. Itt lépnek be a támogatók, akik megnevezhetik, melyik futóra „fogadnak", vagyis kinek ajánlanak fel pénzt.

A felajánlott összeg körönként értendő, vagyis az adományozók annyiszor fizetik ki az ajánlott összeget, ahány kört sikerül a támogatott futónak szaladnia. Így például ha valaki öt lejt ajánl fel egy szaladónak, és ő tíz kört teljesít, akkor összesen ötven lej jut a futó által képviselt szervezetnek. Illetve ennek kilencven százaléka, ugyanis az SzKA a begyűjtött összeg tíz százalékát a szervezési költségek fedezésére fordítja.

Kerekesszékkel az élen

Péter Attila projektvezető egyetért abban a többi civil szervezet képviselőivel, hogy egy olyan sporteseményről van szó, ahol nem a futáson van a lényeg, ez inkább körítés, egy plusz vonzerő, ami érdekesebbé teszi az adománygyűjtést, és olyan keretet ad neki, ami vonzóbbá teszi az adakozók számára.

Kerekesszékes résztvevő a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson Székelyudvarhelyen 2012-ben

A Fuss Neki! tavaly is erről szólt, ám a pénzgyűjtésen túl a sporteseményen csodálatra méltó történetek is születtek. Azon túl, hogy a 38 futó összesen 525 km-t szaladt, volt, aki szinte egy maratont tett meg egyedül, hiszen Orbán Dávid 30 kört, vagyis 39 kilométert gyűrt le. Egy kerekesszékben versenyző kisfiú is hős volt: számára ajánlották fel a legnagyobb körönkénti összeget, így, bár csak három kört teljesített, ezzel közel kilencszáz lejt gyűjtött be.

Természetesen a civil szervezetek is örülhettek a végén, minimum pár száz lejes támogatást mindenki kapott, de a Verestóy Attila Alapítványnak például több mint kilencezer lejt sikerült begyűjtenie futói révén. Az adománygyűjtő akcióban résztvevő hét alapítvány összesen közel 19 ezer lejt kapott – idén valamivel többet remélnek a szervezők, 25 ezer lejes bevételre számítanak.

Kérem a téteket!

Erre van esély, hiszen tizenkét civil szervezet közel nyolcvan szaladója vág neki a Városi Strand–Művelődési Ház–Városi Strand 1.3 kilométeres körnek, hogy minél többször lefutva gyűjtsön adományokat. A regisztrált szaladókra háromféleképpen lehet téteket tenni: vagy a támogatni kívánt civil szervezetnél, vagy az SzKA Bethlen Gábor u. 55 szám alatti irodájában, vagy a Fuss Neki! 2013 weboldalán.

Futók a Fuss Neki! adománygyűjtő szaladáson Székelyudvarhelyen 2012-ben

Ez utóbbi a legegyszerűbb módszer: a fenti címen megnézhetjük milyen szervezetek milyen projekteket terveznek, majd a nekünk legszimpatikusabb szervezet valamelyik futójánál a Szeretném támogatni gombra kattintunk. Ezután október 17-ig kitölthetjük a szükséges információkkal a támogatói űrlapot, ahol nem csak a körönkénti összeget adhatjuk meg, de összegkorlátot is beállíthatunk, vagyis megadhatjuk azt a maximális pénzösszeget, amit adományra szánunk.

Újdonság a tavalyi kiíráshoz képest, hogy idén nem csak a leszaladt körök függvényében lehet adakozni, de fix összegű felajánlást is tehetünk a vonatkozó mező kitöltésével.

Miután ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint október 20-án elsétálni a Városi Strand elé, ahol délelőtt 10 órakor rajtol a futás. A fázósoknak sem kell félniük, ugyanis idén legfeljebb két órán át lehet szaladni, így délig lejár a gyűjtés.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."