Itthon » Civilek

Ifjúságvédelmi napra készül az FVM

Többszöri ellenőrzések és figyelemfelkeltő akciók után most egész napos programmal nyit a közösség irányába a mozgalom.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Dohányzó kiskorúak
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. október 23., 12:50
0 hozzászólás. 

A Fiatalok Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom (FVM) befejezte első akciósorozatát, melynek során több üzletben is felméréseket végeztek, azt vizsgálva, hogy kiszolgálják-e a kiskorúakat alkohollal, és cigarettával.

Később a Megyei Fogyasztóvédelmi Igazgatósággal karöltve fokozott ellenőrzések is történtek, valamint a civil szervezet más területeken is intézkedéseket foganatosított, így a kiskorúak éjszakai kimaradásai, illetve a lógások és szerencsejátékok ellen is több ízben felléptek.

Közelebb az emberekhez

A mozgalom tagjai sok pozitív visszajelzést is kaptak, ám sokan kifogásolták, hogy nem tudják, miként lehet őket elérni, esetleg csatlakozni az FVM-hez. Ezen a helyzeten is szeretnének változtatni, így létrehozzák az Ifjúságvédelmi Napot, melyet a tervek szerint minden év novemberének első csütörtökén, idén tehát november 7-én szerveznek meg.

Az Ifjúságvédelmi Nap egy olyan alkalom lesz, ahol a tanulmányi intézmények vezetőinek, a hatóságoknak, az egyházak képviselőinek és a mozgalom tagjainak lehetőségük lesz közösen beszélgetni a fiatalokat érintő problémákról, ezekre megoldásokat keresni.

Ugyanakkor a novemberi eseménynek teljesen nyílt részei is lesznek, így több előadást is terveznek, ahol a lakosság, és főként a szülők figyelmét szeretnék felhívni a kiskorúakat érintő problémákra, arra próbálják rávenni őket, hogy ezek ne legyenek természetesen előforduló esetek, hanem igyekezzenek tenni ellenük.

Az Ifjúságvédelmi Nap arra is lehetőséget biztosít majd, hogy az érdeklődők közvetlenül a mozgalom tagjaitól szerezzenek információt az FVM céljairól és működéséről, valamint lehetőséget biztosítsanak a tenni akarók számára, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a szervezetet. A tagok hangsúlyozták, nem anyagi támogatást várnak, ezt nem is fogadják el.

A 2013-as Ifjúságvédelmi Nap részletes programját a későbbiekben teszik közzé, ám elöljáróban elmondták, előadások és kerekasztal-beszélgetések is lesznek, meghívták a magyarországi jövő nemzedékek ombudsmanját, valamint több olyan személyt is, akik előadásaikkal hangsúlyozni tudják a tárgyalt problémákat, és tovább erősítik a nap figyelemfelkeltő szerepét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."