Itthon » Civilek

A neten bútoroznak össze a civilek

Nem minden civil szervezetet könnyű megkapni Udvarhelyszéken, ezért központi adatbázisba gyűjtik őket. Már tucatnyian vannak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Csáki Rozália, az SzKA ügyvezető igazgatója
Csáki Rozália, az SzKA ügyvezető igazgatója | Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. március 06., 12:10
0 hozzászólás. 

Jelenleg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány honlapján működik Civil Tudásközpont néven az az adatbázis, ami a székelyudvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezeteket gyűjti egy helyre. A néhány napja indult kezdeményezéshez már tizenkét szervezet csatlakozott – céljáról és eredetéről Csáki Rozália, az SzKA ügyvezető igazgatója beszélt.

Ő a civil szervezeteknek felajánlható két százaléknyi adó begyűjtése céljából már évekkel korábban szervezett figyelemfelkeltő kampányt az SzKA másik alapítójával, Chris Wormannel. Újabban az évente megrendezett Civil Nap nyújt bemutatkozási lehetőséget a civileknek, ám a Tudásközpont azért jött létre, hogy ne csak évi egy-két nap lehessen közel kerülni a szervezetekhez, hanem állandóan információhoz lehessen jutni róluk.

Civilek egy helyen

„Sok civil szervezetnek honlapja sincs, így ez az adatbázis nekik is egy bemutatkozási lehetőség" – vázolta fel Csáki. Az SzKA honlapján elérhető adatbázisba egyelőre március 17-ig várják az újabb jelentkezőket: a határidővel azt szeretnék elérni, hogy felmérjék, hány aktív civil szervezet működik a környéken.

Az SzKA egyébként nagyjából 90 udvarhelyszéki, aktív szervezettel működik együtt, bár ők leginkább kis és közepes szervezetekkel tartják a kapcsolatot, és további legalább 10-15 más szervezetről van tudomásuk. Partnereiket már értesítették az adatbázis létrejöttéről, várják, hogy regisztráljanak, valamint más szervezeteket is felkérnek a csatlakozásra.

Két százalékot mindenkinek

A Civil Tudásközpont lehetőséget biztosít nem csak a szervezetek alapvető adatainak ismertetésére, de azt is be tudják mutatni a csatlakozók, hogy milyen programjaik nyitottak a nagyközönség irányába, milyen módon lehet velük együttműködni.

Nem titkolt célja az adatbázisnak, hogy a 2%-os adófelajánlás folyamatát is megkönnyítsék, hiszen így könnyen, egy helyen tudjuk kiválasztani, kinek adnánk felajánlható adórészünket. Az erre használható 230-as formanyomtatvány leadási határideje idén is május 25-e, és az SzKA székhelyén bárkinek szívesen segítenek a felajánlási ív kitöltésében.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."