Itthon » Civilek

Kinek adnál 4 000 lejt?

Ha úgy érzed, hogy az életben nincs elég döntéshozatali jogod, most kicsiben gyakorolhatod a pénzosztás hatalmát. Falvak pályáznak rá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

kozossegi kartya 01
Ön dönt!
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. november 27., 16:50
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány harmadszor hirdette meg idén az Ön dönt pályázatot, most kifejezetten vidéken bejegyzett és/vagy ott tevékenységet folytató civil szervezeteket támogathatunk vásárlásunkkal.

Összesen 20 ezer lej az erre a célra előirányzott pénzalap, és 5 projekt finanszírozását teszi lehetővé. A nyertesek PR tevékenységre és olyan eszközök vásárlására fordíthatják az összeget, amely hatékonyabbá teszi munkájukat.

Virgonc tallérok, fürge ujjak

Az 1-es számmal pályázó Három Hegy Ifjúsági Egyesület több tíz tevékenységet bonyolít le évente, eddig nem volt stabil székhelyük. Most már van, viszont 4 000 lejre lenne szükségük, hogy be is tudják rendezni azt. A Béta, Dobó és Vágás helységekért dolgozó szervezetet például a Virgonc tallér projektből ismerhetik olvasóink.

A 2-es számmal pályázó Székelymuzsnai Nők Egyesületének, mely két éve indult Nőegylet néven, és nemrég jegyeztették be szervezetüket, 2 220 lejre lenne igénye. Ebből az idei télre tervezett Muzsnai fonó elnevezésű hagyományápoló rendezvény anyag- és pr költségét állnák. Fonalat, cérnát, tűt, ollót, varrókeretet, lenvásznat, gyűszűt vásárolnának a pénzből.

A 3-as számmal szavazatokat gyűjtő Gyepesért Egyesület nem várja el, hogy kész székely ruhával támogassák őket. Csak a fonalra gyűjtenek, hogy három székely ruha elkészítéséhez szükséges alapanyagot tudjanak szőni a kórustagok számára. 3 915 lejre becsülik az árát.

A 4-es számmal induló Égéért Egyesület bútorzatot vásárolna 3 105 lejért.

Laptop, bokorvágó, diavetítő és bicikli az ifjúságért

Az 5-ös számú Pro Life Alapítvány 15 évnél fiatalabb gyerekek szépérzékét és környezetvédelmi felelősségtudatát fejlesztené egy laptop és kézműves tevékenységekhez szükséges alapanyagok segítségével 4 000 lej értékben.

A 6-os számmal rajtoló Városfalva Egyesület a falusi gyerekeknek vinne színt az életébe diafilmek vetítésével. Ehhez nyilván szükség lenne egy diavetítőre és diafilmekre, 1 900 lejt szánnának a célra.

A 7-es számmal jelölt Farkaslaki Tamási Áron Egyesület multimédiás eszközöket is bevetne, hogy a rendezvényszervezés, értékőrzés- és közvetítés tevékenységei hatékonyabbá váljanak. 3 634 lejt szavazhatunk meg nekik laptop, multifunkcionális lézernyomtató és videoprojektor vásárlására.

A Pro Derzs Ifjúsági Alapítványra a 8-as szám megjelölésével szavazhatunk. A derzsi ifjaknak nem laptop kell, hanem rendszerető közösség lévén 3 928 lejt érő bokorvágóval meg benzines fűnyíró géppel tennék szebbé falujukat.

A 9-es számú Székelygyümölcs Egyesület eszközparkja felfrissítésére kér 2 969 lejt.

A Ház a Holnapért Egyesület pedig árvák, félárvák és más, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek lelki-szellemi-fizikai fejlődéséért dolgozik. Amennyiben a 10-es számjegyet kanyarítjuk a vásárlási nyugta hátára, készségfejlesztő játékokhoz, biciklikhez való hozzáférést biztosíthat a kicsiknek 3 574 lej értékben.

Így dönts helyesen!

Szavazni a Merkúr, Szuper üzletekben és a Réka gyógyszertárban lehet a Közösségi Kártya használatával. A pénztárszalag hátára fel kell írni azt a számot, amelyik pályázatot támogatná, és odaadni a pénztárosnak. Annyiszor szavazhatsz, ahányszor vásárolsz a 2014. november 29–december 10. közötti időszakban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."