Itthon » Civilek

Világhírű futóval támadtak csúcsot

Nem csak a futásról szólt a Feel Good futótábora. A Madarasi Hargitát is meghódították.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

futotabor
Feel Good futótábor, fotó: A Feel Good facebook oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 22., 12:03
0 hozzászólás. 

Idén másodszorra március 18-20 között szervezte meg a székelyudvarhelyi „Feel Good" Sportegyesület ivói futótáborát.Egy világhírű futófenoménnel, a szegedi extrémtávú ultramaratoni futóval, Sipos Istvánnal a köreikben gyűjtötték a résztvevők a kilométereket. A világcsúcstartó futó többek között azzal írta be magát a sporttörténelembe és a Guinness rekordok könyvébe, hogy 2000-ben 264 nap alatt 20.204 kilométert megtéve elszaladt Magyarország összes, 3.121 településére, mindezt pihenőnap nélkül.

De ez csak egy az ésszel szinte felfoghatatlan több ezer kilométeres és több hetes ultramaratoni versenyeredményei, győzelmei között. Nem csoda, hogy a „Futás szabaddá tesz" előadását a hallgatóság néma csendben és szájtátva hallgatta végig. Már csak azért is, mert elképesztő eredményei és teljesítménye mellett Sipos István nagyon barátságos és megközelíthető maradt és a táborban végig együtt futott, játszott, sörözött a jelenlévőkkel.

Sipos István mellett Dósa Zoltán pszichológus is előadást tartott, míg Péter Attila – Ckoya tréner csapatépítő játékai által sokkal nyitottabbá és együttműködőbbé tette a résztvevőket.

A három napos ivói futótábor alatt összesen 72 résztvevő gyűjtötte a kilométereket. A leghosszabb futás alkalmával a Madarasi Hargita csúcsát is meghódították az arra vállalkozók. A csúcstámadásra 27 tapasztalt terepfutó indult neki Ivóból. A Feel Good Sportegyesület közösségi oldalán úgy emlékszik a futótáborra, mint amelyet "sem képekben, sem szavakban, sem pedig írásban nem lehet visszaadni a maga valós értékében".  

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."