Itthon » Civilek

Új elnöke és új arculata van az SZKA-nak

Albert András le-, Lukácsi Katalin beköszönt. Kívül-belül megújul a tíz évet töltő közösségi alapítvány.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

szka-elnokvaltas03
Albert András leköszönő elnök. Fotók: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. november 24., 17:09
0 hozzászólás. 

Tíz év elteltével szükség van az arculat és a vezetőváltásra, kell a fiatalítás − mondta Albert András, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány leköszönő elnöke az SZKA székhelyén tartott csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

A stafétát Lukácsi Katalin ügyvéd veszi át a személyes okok miatt távozó eddigi elnöktől.

Lukácsi Katalin korábban jogi tanácsadással járult hozzá az alapítvány tevékenységéhez, majd kuratóriumi tagként vett részt az alapítvány életében. Elmondása szerint megtiszteltetés, és kihívás számára, hogy most elnökként folytathatja a munkát.

Az új munkakörben célja, hogy erősítse a munkatársak és a kuratóriumi tagok közötti kapcsolatot, azért, hogy hatékonyabban tudjanak együttműködni.

szka-elnokvaltas01

Hozzátette, lényegi változásokat nem kíván bevezetni, viszont szakmájából adódóan nagyobb figyelmet szentel majd a jogi képviselettel járó feladatoknak. Az elnök feladata a szervezet törvényes képviselet mellett a kapcsolattartás, és hogy összehangolja a munkatársak tevékenységét.

Jó a civilekkel dolgozni,

szeretem bennük azt, hogy azon gondolkodnak, mit hogyan lehet megvalósítani, ötletelnek, állandóan mozgásban vannak. Ez pont az ellentéte annak, amit az állami intézményekkel kapcsolatban tapasztalok, ezért pezsdít, feldob a velük való munka − mondta az új elnök.

Csáki Rozália ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy mit jelentett és milyen célja volt az SZKA eddig használt logójának.

Romániában elsőként alakult Székelyudvarhelyen a Közösségi Alapítvány, új típusú kezdeményezésként meg akarták ismertetni a szervezet céljait, ideológiáját az emberekkel. Ezért azokat a közismert épületeket emelték be a logóba, amelyek az adakozás és a kaláka szellemiségét tükrözik, megmutatva, hogy van hagyománya a jótékonyságnak, sőt a jótékonyságból, adományokból és kaláka munkából épült a város számos rangos épülete: iskolák, templomok, az önkormányzat.

Szív van benne

A jövőre nézve az a fontos, hogy a jótékonyság szellemiségét tudjuk az emberekhez még közelebb vinni, együttműködéseket létrehozni, erősíteni és működtetni a közösségi célok érdekében – hangsúlyozta Csáki Rozália.

Az új logó ezt tükrözi: a sokszínűségben az egységet, az együttműködést, a humánust és a minőségi, felemelő kapcsolatokat, összefogást.

Az SZKA idén ősszel pályázatot hirdetett a logó újratervezésére, de a felhívásra nem érkeztek olyan munkák, amelyek képviselték volna az alapítvány által megjeleníteni kívánt értékeket. Így egyik pályázó sem kapta meg a 300 lejes jutalmat.

szka-elnokvaltas04

Végül Kiss Emőke designer tervezte meg az alapítvány közreműködésével az új logót, a köréje felépített új arculat végigkíséri az alapítvány további tevékenységeit.

Az SZKA jövőre lesz 10 éves, erre az alkalomra egy kiadványt készítenek az elmúlt évek történéseiről, amelyben bemutatják az alapítvány munkáját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."