Itthon » Civilek

Teljesíts a Hargitán!

Ha nincs még programod hétvégére, és megnéznéd közelről, hogyan lesz ősz a nyárból a Hargitán, túrázz, teljesíts.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

fotó: Az EKE székelyudvarhelyi oldalának Facebook-albuma/illusztráció
fotó: Az EKE székelyudvarhelyi oldalának Facebook-albuma/illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. szeptember 01., 11:26
0 hozzászólás. 

Szombaton szervezik a 15. Hargita teljesítménytúrát.

Az előző évekhez hasonlóan idén is három táv szerepel a kiírásban: 10, 25 és 45 kilométeren lehet kipróbálni állóképességünket. A legrövidebb, 10 kilométeres távot főleg családoknak ajánlják a szervezők egy kellemes séta formájában. A 25 kilométeres szakasz nagy része új útvonalon zajlik, a felfedező kedvű, kíváncsi természetű túrázóknak ajánlott, míg a 45 kilométeres szakasz azoknak, akik négy Hargita csúcsot szeretnének egy nap megmászni.

A 10 kilométeres távon részt vevők 11 órakor indulnak a Kalibáskőről, és 3 óra szintidő alatt kell a Tolvajos-patak mentén a Festő-borvízhez, majd innen Kirulyfürdőre menniük, hogy innen egy szép útvonalon, a Sólyomkő érintésével térjenek vissza Kalibáskőre. A szintkülönbség 300 méter felfele, majd lefele.

A 25 kilométeres távon indulók reggel 8-kor kezdik a túrázást, a Csicsói-Hargitáig együtt haladnak a 45 km-es szakaszt választókkal, innen beereszkednek Hargitafürdőre, ahonnan felmennek a Kossuth-sziklára. Ezután a kevesek által ismert Borhegyese borvízforrás felé beereszkednek a Tolvajos-tetőre – a Hármaskereszthez –, majd innen vissza Kalibáskőre. A szintkülönbség 1100 méter felfele és lefele.

A nagyon bátor és edzett túrázóknak 13 óra alatt kell megtenniük a 45 kilométeres szakaszt, ehhez már reggel 7 órakor el kell indulniuk Kalibáskőről. Ők 1800 méteres szintkülönbségű útvonalon haladnak fel és le. Közben érintik a Bagolykőt, a Madarasi-, Rákosi-, Madéfalvi- és Csicsói-Hargita csúcsait, a Szökő-pataki vízesést, valamint a Vargyas-forrást. Őket tea, zsíros és lekváros kenyér várja a Súgó Panzió teraszán.

Így nevezhetsz be:

Induláskor minden túrázó térkép vázlatot és az útvonalról részletes leírást kap. A túra alatt a résztvevők szendvicset, gyümölcsöt és teát, érkezésnél meleg egytálételt kapnak.

Mindenki, aki szintidőn belül teljesíti valamelyik távot, oklevelet kap – áll az esemény Facebook-oldalán.

A részvételi díj 25 lej személyenként. A családok létszámtól függetlenül 30 lejért nevezhetnek be, az EKE és más turista szervezetek tagjai, a diákok és a nyugdíjasok 15 lejért nevezhetnek. A kedvezmények igénybevételéhez a szervezők kérik az érvényes igazolványokat.

Szombaton este tábortűz lesz.

A túrán résztvevők a kalibáskői menedékház közelében sátorozhatnak díjmentesen, ugyanakkor a menedékházban is van szállás lehetőség. A szervezők gondoskodnak a sátor- és csomagmegőrzésről.

Iratkozás a helyszínen, érdeklődni a 0040 743 982 061 (Kovács-Kendi Lehel) és a 0040 726 107 001 (Bencze Tibor) telefonszámon lehet, illetve Facebook-on.

A kalibáskői menedékház, amely előtt a szervezők péntek délutántól szombat reggelig várják a résztvevőket, a Székelyudvarhely-Csíkszereda műút (DN13A) mentén található, Székelyudvarhelytől 30 km-re, Csíkszeredától 20 km-re (46°19,788' 25°36,035').



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."