Itthon » Kék fény

Harapósak voltak a kutyák

A kullancsok sem bírtak magukkal a melegben, sőt egy kígyómarás is volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

HaraposKutya
Harapós kutya, illusztráció: pixabay
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. május 02., 09:56
0 hozzászólás. 

Az április 23-29. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint tizenhét személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, hat szívinfarktus, illetve tizenhat agyvérzés is volt. Szokatlanul sokan, szám szerint hatvanhatan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt hat embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hármat.

A lázas esetek száma harminchat volt. Vasárnap estig négy közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen négy személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhét pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt huszonnyolcan, rángógörcs miatt hatan kerültek kórházba. Hasmenéssel tíz, tápcsatornai vérzéssel nyolc személy, égési sérüléssel egy ember került mentőbe.

Hét személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni. Harmincnyolc traumás, négy epilepsziás, három asztmás, illetve kilenc kómás eset volt a héten. Összesen tizenheten ájultak el a szóban forgó időszakban.

A kellemes időnek „köszönhetően" voltak a statisztikában kullancscsípéses esetek is, a múlt héten két esetben hívták a mentősöket a leginkább a Lyme-kór és a vírusos agyhártyagyulladás terjesztőjeként ismert vérszívó eltávolítása miatt. A legtöbb gondot mégis a kutyák okozták, négy embert haraptak meg, Firtosváralján pedig egy kígyómarás is történt.

Egy személy akasztás általi öngyilkosságot kísérelt meg, de mentősöknek sikerült megmenteniük.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."