Itthon » Közélet

Rendőrök vigyázzák a stadion bontását

Elkezdődött a sétatéri stadion lelátójának bontása, néhány nap alatt a földdel lesz egyenlő a több mint negyven éves tribün.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

lelato-02
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. október 30., 16:16
4 hozzászólás. 

Az ígéreteknek megfelelően megkezdődött a városi stadion életveszélyes lelátójának lebontása, egy markológép dolgozik a helyszínen, ami darabokra töri a betonelemeket és a megmaradt épületeket, illetve szállító teherautóba is pakolja a törmeléket. Szükséges volt egy rendőrjárőrt is a helyszínre rendelni, mert már megjelentek olyan személyek, akik a bontásból származó ócskavasat próbálták megszerezni.

A városi stadion 1968–69-ben épült: az udvarhelyi Fások csapata akkor jutott be a harmadosztályba, és a város akkori vezetősége úgy döntött, hogy az ún. Kollégium-kert első részén új stadiont épít.

Addig a mai sportcsarnok helyén volt a régi udvarhelyi labdarúgópálya, fakerítéssel, falelátóval. Az évek során rengeteg sportoló (és nem csak) használta az új labdarúgópályát, nemzedékek nőttek fel rajta és mellette, váltak sportemberekké.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2012-10-30 23:47:48
Na erről csak annyit hogy latszik akik döntöttek ez ügybe semmi közük a focihoz
avatar
tuzszirom
2012-10-31 11:38:05
:(
Nekem nincs közöm a focihoz, de a közvetlen közelében nőttem fel és a szívem szakad meg most érte és a környezetéért. A pálya és a stadion adott helyet az atlétikásoknak, karatésoknak, aikidósoknak, hobbi tornászoknak és még sorolhatnám. Sajnos nem mindenki vigyázott kellőképpen a felszerelésekre, a tisztaságra, de a "város" törődött ezzel. Emlékszem, amikor még a sportcsarnokból jártak ki a "nénik" és kicsi kapákkal vágták a gazt a pálya körül, Elek bácsi nyírta a füvet és másvalaki egyengette a salakot...Régi szép idők, Isten veletek!
avatar
hofika
2012-10-31 13:08:36
Elek bácsi és Tamás Géza akkoriba sokat jártam a pályára és környékére
avatar
Milan Yorgi
2012-11-01 10:35:43
New
Ne legyetek mar ugy elszontyolodva!Akarnatok nezni azt a romot ami jelenleg van?Megerett a felujitasra. Biztos valami szep-uj lesz a helyebe. Bar nem vagyok en sem focis,olvastam is ,h mifele cipoben jar a dolog..az udvarhelyi focit sem kell busulni szerintem :)
Az en elkepzelesem : 1- Akarhogy is jo lenne ennek a varosnak egy nagyobb szabadido kozpont, egy nagy club, 2 v 3 szintes! ;) 2- Multifunkionalis sportpalya, szabadteri fitnesz gepekkel! Legyen helye a plussz kiloit leadni vagyo holgyeknek is,esetleg legyen helye kulonlegesebb dolgoknak is,mint a repullo/automodelezes .Van ilyen is,mukodik es fejlodoben. Vagy valakinek a telekjet kell hasznalni,vagy ott ahol eri az ember..

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."