Itthon » Közélet

Adnak alkoholt, de tagadják

Újabb akciókat szervezett az FVM, öt üzletből négyben kiszolgáltak egy kiskorút alkohollal, de rögtön utána le is tagadták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Fiatalok Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom
A legtöbb üzletben nem ellenőrzik, kiskorút szolgálnak-e ki
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. március 06., 15:43
5 hozzászólás. 

A Fiatalok Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom, folytatva nemrégiben megkezdett kampányát, újabb üzletekben végeztek felmérést. Egy kiskorú önkéntes segítségével, és szülei beleegyezésével próbáltak alkoholos italt vásárolni több üzletben is.

A Bethlen-negyedi Csemege Szuper, Rózsa ABC és Napkelet ABC üzletekben, valamint a II. Rákóczi Ferenc utcában található Kriszta ABC-ben ellenőrzés nélkül kiszolgálták a kiskorút alkohollal vagy cigarettával.

Közvetlenül ez után a mozgalom tagjai arról érdeklődtek az említett üzletekben, milyen módszerekkel ellenőrzik, hogy valaki kiskorú-e, illetve kiszolgálják-e őket alkohollal és cigarettával. Az összes említett üzletben arról számoltak be, hogy a kiskorúnak tűnő vásárlóktól személyazonossági igazolványt kérnek, és soha, semmilyen körülmények között nem szolgálják ki őket egyik tiltott áruval sem.

Fiatalok Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom

A legtöbb üzletben elmondták, ismerik az erre vonatkozó szabályokat (ami egyébként a kasszáknál ki is van függesztve), sőt, a Fiatalok Veszélyeztetettsége elleni Mozgalomról, és annak céljairól is tudnak.

A Bethlen-negyedi Non-Stop üzletben is készült ugyanilyen felmérés, ott az elárusítók ellenőrizték a vásárló személyazonossági igazolványát, majd, látván, hogy kiskorúról van szó, nem voltak hajlandóak kiszolgálni alkohollal.

A mozgalom tagjai a székelyudvarhelyi vendéglátók szövetségét is felkérték, hogy legyenek partnerek az ügyben. Ők azt ígérték, megfontolják a felkérést.

A Fiatalkorúak Veszélyeztetettsége elleni Mozgalom néven alakult civil kezdeményezés célja egyes, mára teljesen elfogadottá vált negatív jelenségek visszaszorítása. A Mozgalom tagjai a cigaretta- és alkoholárusítás csökkentését, a szerencsejátékok népszerűségének visszafogását, és a lógások, illetve a felügyelet nélküli, éjszakai kimaradások elleni küzdelmet tűzték ki célul.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2013-03-06 16:05:19
A vendéglátók szövetsége miért csak fontolgatja ? Mert alkoholban és cigiben van a pénz és ezt ők jól tudják és azt is, hogy kiskorúak körében milyen jól fogy ez a fajta árú...
avatar
hahaha
2013-03-06 16:06:25
Amugy nem lenne rossz rejtett kamerás felvételt csinálni és akkor tagadni sem tudnának.
avatar
Magor
2013-03-07 08:12:33
so what...
Ebben mi a meglepő? Az alapoktól kell kezdeni, ha a gyermek azt lássa otthon, hogy az apja iszik s cigizik, a tanár iszik, cigizik, az orvos iszik, cigizik, hát mindenki ezt csinálja nem? sok álszent... Ha nem szolgálják ki akkor megoldja másképp a gyermek, mert ahhoz van talpraesettsége, de hogy tanuljon...nem csoda, hogy Hargita megye az érettségi átmenés szempontból is siralmas...sikk a székelyeknél inni, mert a pálinka okosít hál`Istennek...s a cigitől meg menők lesznek a kölykök...
avatar
xaby88
2013-03-07 10:13:12
Ott kezdődik a baj, hogy a szülők a 6-15 éves gyerekeiket küldik le a boltba cigiért és szeszes italért. Van kitől tanuljanak...
avatar
xaby88
2013-03-07 10:15:54
re:
avatar
hahaha
A vendéglátók szövetsége miért csak fontolgatja ? Mert alkoholban és cigiben van a pénz és ezt ők jól tudják és azt is, hogy kiskorúak körében milyen jól fogy ez a fajta árú...


A cigiben nincs is semmi jövedelem, mivel egységes árak vannak, tehát nem tehetsz rá semmit. Abból nincs semmi haszon. Az italból igen, a vendéglátók...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."