Itthon » Közélet

Energiatakarékossági hasznos tanácsok

Sok kicsi sokra megy: zuhanyozzunk csúcsidőben, olvasszuk le gyakrabban a hűtőt, szigeteljük lakásainkat, ne üzemeljük potyára elektronikus eszközeinket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Energiatakarekossag
Energiatakarekossag
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 11., 08:46
0 hozzászólás. 


Mentalitásváltást kívánt elérni a Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata által február 10-én megszervezett
ismeretterjesztő képzés. Ez az első mozzanata volt annak a kampánynak, amely a megyében működő szociális tevékenységet folytató szervezetek bevonásával hasznos energiahasználati tanácsokat kíván adni az alacsony jövedelmű lakosságnak.

Kilenc európai ország hasonló intézményével együtt vesz részt a Hargita megyei Energiatakarékossági Közszolgálat az Energy Ambassadors projektben, amely egy korábbi franciaországi sikeres kampányra épül, és célja a lakosság energiaköltségeinek csökkentése, illetve közvetve a fosszilis energiahordozók felhasználásának csökkentése az ésszerű energiafogyasztás révén.

A csúcsórában való zuhanyozás, a számítógépek és egyéb elektronikus eszközök kikapcsolása, a hűtőszekrények gyakori leolvasztása és hasonló hétköznapi tippek szerepeltek a napirenden, amelyeket bemutatójában Szigeti Marika, az energiatakarékossági közszolgálat munkatársa hasznos statisztikai adatokkal támasztott alá.

Energiatakarekossag

Bodor Zsolt, Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálatának osztályvezetője szerint nem elvont elméletek megvitatása a cél a meghívottakkal, hanem a „sok kicsi sokra megy” általános igazság elvét átültetni a költséghatékony energiafogyasztás területére a szociális szervezetek segítségével, amelyek mindennapos kapcsolatban állnak a projekt valós célcsoportját képező alacsony jövedelmű lakosokkal. Céljuk annak megértetése, hogy érdemesebb hőszigetelésbe és energiatakarékos égőkbe fektetni, mint a fűtetlen, dohos levegőjű lakás miatt gyógyszerekre költeni.

Hargita Megye Tanácsát Birtalan József menedzser képviselte, aki a fosszilis energiahordozók szűkösségére és ebből fakadó magas árukra hívta fel a figyelmet, és kifejtette, hogy a jövőben ez a helyzet súlyosbodhat. Birtalan szerint jobb idejében megújuló energiaforrások használására átállni, ezt Hargita Megye Tanácsa is támogatja.

Hasonló képzésekre és ismeretterjesztésre a jövőben is sor kerül, hiszen ezek révén Hargita megye lakosságának életszínvonalán is javítani lehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."