Itthon » Közélet

Európai szövetség tagjává vált a Hargita Megyéért Egyesület

Tagjai sorába fogadta a Hargita Megyéért Egyesületet a Közép-európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség február 18-án a Bécsben tartott közgyűlésén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

central_europe
central_europe
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 23., 19:06
0 hozzászólás. 


A Hargita Megyéért Egyesületet annak elnöke, Birtalan József képviselte a gyűlésen, aki elmondta: "A Hargita Megyéért Egyesület 2002 óta működő intézmény, amelynek célja olyan programok szervezése, illetve projektek lebonyolítása, amelyek a megye lakóinak életminőségén javítanak. Célunk, hogy a pályázati lehetőségeket kihasználva minél több forrás bevonásával biztosítsuk programjaink lebonyolítását, együttműködve Hargita Megye Tanácsával, valamint különböző civil szervezetekkel."

central_europe

Birtalan kifejtette, hogy az egyesület - amint azt a neve is mutatja - a megye érdekében működik, és lehetőségeihez mérten több területen fejti ki tevékenységét. 2009-ben fő célterületei a szociális és gazdaságfejlesztési projektek voltak, azok a területek, amelyeken a gazdasági válság következtében legnagyobb igény mutatkozott a közbelépésre.

A bécsi székhelyű, tíz országból intézményeket tömörítő Közép-európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség célja többek között az önkormányzatok, szervezetek és egyesületek együttműködésének elősegítése és egy működő, határokon átívelő nemzetközi önkormányzati kapcsolatrendszer intézményes kereteinek megteremtése. A szövetség érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenysége során abból az alapelvből indul ki, hogy a közép-európai társadalmi és gazdasági fejlődés előmozdítására az itt élő népeknek és nemzeteknek szükségük van közös önkormányzati érdekeik megfogalmazására és érvényrejuttatására minden olyan ügyben, amely az önkormányzatok jogállását, jövőbeni szerepét és lehetőségeit érinti.

Az egyesület alapító tagjai Hargita Megye Tanácsa, a csíkszentkirályi székhelyű Perla Harghitei vállalat és a csíkszeredai Szent Kereszt római katolikus plébánia.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."