Itthon » Közélet

Megvan, ki bontja le Gáborék házát

A környéken nem akadt egy jelentkező sem, így messzebbről jön az a cég, amely nem riad meg néhány illegális putri elbontásától.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gaborek haza-1
Gáborék egyik illegális építménye | Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. február 19., 11:23
2 hozzászólás. 

A közterületre illegálisan felhúzott építmények lebontását még tavaly javasolta az erre a célra létrehozott bizottság, a javaslatot egy tartózkodást leszámítva megszavazta a tanács, ennek értelmében azokat az építményeket, amelyeket tulajdonosaik nem bontottak le önszántukból, a polgármesteri hivatal távolíttatja el.

Ki merné elbontani?

Ilyen problémás esetnek számít a mára hírhedtté vált Termés utcai Gábor család egyik lakóháza is. Benedek Árpád Csaba alpolgármester és Tikosi László, a műszaki osztály vezetője közösen nyilatkoztak portálunknak arról, hogyan is áll jelenleg a gyakorlati kivitelezése az illegális építmények elbontásának.

Első alkalommal januárban kértek árajánlatot az erre szakosodott cégektől a bontási munka elvégzésére, de a megadott határidőig senki nem jelentkezett. Ezután újabb árajánlatkérést küldött ki a polgármesteri hivatal, kilenc céget kerestek meg, a jelentkezési határidő február 17., kedd 12 óra volt. A kilenc megkeresett cégből ketten jelentkeztek, és tettek árajánlatot, tudtuk meg Tikosi László osztályvezetőtől.

Bár a két cég nevét nem kívánták elárulni, annyit megtudtunk, hogy az egyik jelentkező Brassóból, a másik pedig Gyergyóalfaluból van. Benedek Árpád Csaba bizalmi okokra hivatkozva nem kívánta megnevezni a cégeket, véleménye szerint ezzel veszélybe kerülhet az ügy menete. Ha idő előtt kiderülnek a cégnevek, akkor fennáll a veszélye, hogy a Gábor család felkeresi és megfenyegeti az érintett cégeket, és azok visszalépnek.

Jövő héten dönthetnek

az ügyben, ugyanis, miután a hivatal mérlegelt és kiválasztotta a kedvezőbb feltételű ajánlatot, megkezdik a céggel a tárgyalást, és megkötik a szerződést. A bontás pontos kezdete is ekkor dől el, amit megszabott határidőn belül kell majd elvégezni.

Gálfi Árpád önkormányzati képviselő a februári tanácsülésen szóvá is tette, hogy véleménye szerint az indokoltnál lassabban haladnak bontási procedúrával, mint kellene. Hiába szavazták meg már tavaly, hogy le kell bontani ezeket az épületeket, a polgármesteri hivatal húzza az időt, hogy március elseje után fogjanak neki. Ezt nem tartja helyesnek, főleg azokkal szemben, akik már az első felszólításnak eleget tettek, lebontották építményeiket, és az abban tartott állatoknak azóta istállót bérelnek.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szattilasz
2015-02-20 19:17:15
...
Nem akadt a l*f***t!!!

Átkúrás az egész! Még egy kicsit nem ártana tájékozódjatok.
avatar
editeva
2015-02-20 20:08:30
re: ...
Kedves szattilasz! Ha tud valamit, amit mi nem, az e-mail címünk: szerkesztoseg@uh.ro. Szívesen fogadjuk mindig olvasóink információit.


avatar
szattilasz
Nem akadt a l*f***t!!!

Átkúrás az egész! Még egy kicsit nem ártana tájékozódjatok.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."