Itthon » Közélet

Bunta: elviekben már zárolták a város bankszámláját

Veszélybe kerülhet Székelyudvarhelyen a közalkalmazotti bérek kifizetése és minden olyan számla kiegyenlítése, amit a városi költségvetésből fedeznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 31., 14:46
3 hozzászólás. 

Erre akkor kerülhet sor, ha a héten az önkormányzat nem hozza meg leépítésekkel kapcsolatos döntését. A megoldásért Bunta Levente polgármester rendkívüli tanácsülést hívott össze csütörtökre. Egyetlen napirendi pont szerepel az előterjesztésben, a kormány által megszabott, a közalkalmazottak számát előíró kormányrendeletet kell elfogadnia a testületnek. Mint ismeretes az augusztus eleji, rendes havi ülésen is napirenden volt a téma, viszont az MPP kivonult, így létszám hiányában erről nem született döntés.

Mivel a kormányhatározatot Székelyudvarhely nem alkalmazta, veszélybe került többek között a közalkalmazotti bérek kifizetése. Bunta Levente polgármester reméli, hogy a polgáriak hozzáállása megváltozik, hiszen nem lehet veszélybe sodorni a közalkalmazottakat, akiknek egyébként is csökkent a fizetésük. „Egyeztetés-sorozatot indítottam, hiszen meg kell találjuk a megoldást, mert az emberek meg kell kapják a fizetésüket" – mondta el Bunta Levente, polgármester, hozzátéve, ,,ha szükséges annyiszor hívom össze a tanácsülést, amíg hiányozni fog egy MPP-s, hisz nem lehet játszani a fizetésekkel".

Szasza

Bunta: "Nem lehet játszani a fizetésekkel"

A polgármester még elmondta, az általa javasolt létszám-leépítés ésszerű, hiszen jól átgondolt átszervezéssel hatékonyabban működhetne a hivatal, ami a város fejlődéséhez járulna hozzá. Elviekben zárolták a város azon bankszámláját, ami a közalkalmazottak fizetésére szolgál, „tehát, ha ma kellene fizetéseket adni a közszférában nem volna lehetséges, hisz a számla nem megnyitható" – fejtette ki Bunta Levente, polgármester.

Az üggyel kapcsolatban Ladányi László, Hargita megye prefektusa azt mondta: szerdán Székelyudvarhelyre érkezik a prefektusi hivatal képviselője, hogy tárgyaljon az érintettekkel a kérdésről. Ladányi hozzátette: amennyiben a héten nem születik meg a szükséges tanácsi határozat, valóban teljesen zárolhatják a város számláit.

A kormány ezen költségcsökkentő intézkedését augusztus 16-ig kellett volna alkalmazzák az önkormányzatok, Hargita megyében egyedül Székelyudvarhelyen nem született döntés.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
joskaa
2010-08-31 20:19:14
Ahányszor öszehivjuk a tanácsot anyiszor kaptok pénszt.Ez jo dolog.
avatar
pek
2010-08-31 21:37:42
Kellett Buntának választásokat kiíratni, hogy Jenő melléje kerüljön... Egyébként Jenő úgy kompenzálta közpénzekből a közalkalmazottak fizetését, hogy most se kompenzálás, se fizetés nem lesz. Sosem voltam Bunta-párti, de Jenő hányszor gazdagabb Buntánál, ezen meditálhatna az MPP.
avatar
kicsiewy
2010-09-01 21:01:44
Nem kell több színjáték. MPP ezzel nem old meg semmit, csak halasztgatja a halaszthatatlant (leépítéseket). Ez most mire jó???
Megkérném személyesen őket, hogy ha lehet hagyják abba a huza-vonát! :huh: Szükségem van a fizetésemre!!!! :!: Arra a picurkára is, ami maradt belőle... Luxuscuccokat kell belőle vásároljak: pl. kenyeret, tejet, tojást :dry:
Mi is sztárjkoltunk érte ugyan de semmi eredménye nem volt, a Ti protestálásotoknak se lesz!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."