Itthon » Közélet

StreetSHOCK 2 - Vulticulus módra

Nem a világot, nem is a várost, két autóroncsot állított fejtetőre ma a Vulticulus Földrajzi Társaság, így terelve a figyelmet az Autómentes Világnapra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/sshock2
Itthon_Kozelet/sshock2
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 21., 18:47
3 hozzászólás. 

Provokatív, meghökkentő, kreatív és elgondolkodtató – így jellemezte a streetShock nevű, úgynevezett gerillamarketing (kis költségvetés, sok fantázia) jegyében született, figyelemfelkeltő akció lényegét Kilyén Barna, a Vulticulus Földrajzi Társaság elnöke. Tavasszal a társaság a Föld Napjára időzítette a szokatlan megmozdulást, ma reggelre pedig a város két legforgalmasabb pontján (a Kossuth és Bethlen utca) elhelyezett, fejtetőre állított autóroncsokkal „sokkolták" másodjára a város lakóit.

Itthon_Kozelet/sshock2

Kilyén Barna

A nálunk még szokatlannak számító, de tőlünk nyugatabbra már jól bevált akció egyik helyszínen, a Kossuth utcában, Kilyén Barna társaságában figyeltük az arra haladók reakcióit.

Megfigyeléseink szerint a Romarta üzlet előtti parkolóban fejtetőre állított, egykor szép napokat látott, a Demaco autóbontóból „kölcsönzött" és az éj leple alatt a parkolóban elhelyezett, kerék nélkül az égnek meredő Dacia személygépkocsi láttán senki nem kapott látványos sokkot. Nem ájult el senki, nem keletkezett forgalmi dugó, de az biztos: az autóroncs nem maradt észrevétlen.

Itthon_Kozelet/sshock2

Nem csak az éppen arra járó gyalogosok, kerékpárosok vették szemügyre a nem mindennapi látványt, de az utcában araszolgató gépkocsik vezetőinek a kíváncsiságát is felkeltette. A roncs mellett elhaladva pár másodpercre szinte kivétel nélkül mind lelassítottak és szemügyre vették a „csudát". Volt, aki el is olvasta a kerék nélküli csotrogányra ragasztott háromnyelvű feliratot: Autómentes Világnap - Ziua fără maşini - Car Free Day. A nem szokványos figyelemfelkeltő akcióval kapcsolatosan a vélemények megoszlottak. Az általunk megkérdezett idősebb korosztálybéliek nem díjazták a gerillamarketinget.

„Nem néz ez ki itt sehogy sem. Miért nem egy rendes állapotban levő autóra ragasztották a feliratot, hát azon van a lényeg, nem?" – vélekedett egy járókelő, aki bevallása szerint elsőként egy balesetre gyanakodott.

Itthon_Kozelet/sshock2

„Ez akció? Ez tiszta szégyen! Nem ér ez semmit, ettől nem lesz kisebb a forgalom" – vélekedett felháborodottan egy arra kerekező úriember.

„A többi autót is fejre kellett volna állítani" – rukkolt elő a valóban sokkoló ötlettel egy harmadik, idősebb járókelő. A fiatalabbaknak viszont „bejött" a látvány: a kisiskolások szó szerint „lerohanták" az autót, a két huszonéves fiatalember pedig egyértelműen pozitívan értékelte és jónak, hasznosnak is tartotta az ötletet.

Tetszik vagy sem a streetShock, a Vulticultus nem adja fel. Kilyéntől megtudtuk: a következő hasonlóképpen meghökkentő akcióra tavasszal számíthatunk.


Fotó: Csedő Attila


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-09-21 21:21:14
Egyszer nagy okossagokat koptek be ezek a jarokelok. Jobb lett volna ha csendben maradnak...nem az okorban vagyunk kedves idosek...
avatar
trabant
2010-09-21 22:16:47
,,(kis költségvetés, sok fantázia),,
Ebből csak a kis költségvetés a igaz fantáziát én egyáltalán nem látok benne.Pedig nem vagyok sem öreg sem nem érzem magam az ó korban de ez igy szerintem egy nagy rakás ürülék. :s :X :P
avatar
Csedo
2010-09-22 09:49:56
A fantazia egy szemely altali fel nem ismerese, nem garantalja annak nem letet.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."