Itthon » Közélet

Szennyvízhálózat az emésztőgödrök helyett

Több udvarhelyi utcában szennyvízvezetékeket fektet le az Aqua Nova lakossági kérésre – ezzel az utcák kanalizálása oldódik meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/szennyviz1910
Itthon_Kozelet/szennyviz1910
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. október 19., 18:33
0 hozzászólás. 

Bármennyire is hihetetlen, Székelyudvarhelyen rengeteg olyan utca van, ahol egyelőre nincsen kanalizálás – az ott lakók szennyvize jó esetben a házak melletti emésztőgödrökbe kerül, rosszabb esetben pedig az esővízcsatornába vagy nemes egyszerűséggel egy-egy patak városi szakaszába, netán a Nagy-Küküllőbe, mint például a Bethlen-lakótelep végén, a Lakatosok utcájában. Ez a helyzet évek, sőt évtizedek óta komoly környezetszennyezési, illetve esztétikai problémákat okoz, hiszen több városrészen felszínre került a szennyvíz, télen elfagyásokat, jégrétegeket hoz létre.

Itthon_Kozelet/szennyviz1910

Jó példa erre az Orbán Balázs és az Ugron Gábor utca találkozása, ahol nyaranta rendszeresen gyanús szagok terjengnek a levegőben, télen pedig az úttestre kiömlő szennylé fagy meg, bosszúságot okozva mind az ott lakóknak, mind pedig a gépjárművezetőknek. Tavaly télen több centisre vastagodott a jég, az ott lakók a hivatal munkatársaival együtt törték a jeget. Egy másik ilyen példa a terelőút és az Agyagdomb utca találkozása: a vasúti sín melletti árok állandóan tele van szennyvízzel, s ehhez hasonló még több helyen van a város területén.

Az ivóvíz-szolgáltatással és a szennyvíz elvezetésével foglalkozó Aqua Nova Hargita Kft. menedzser-igazgatójától, Ülkei Erikától megtudtuk, hogy az előzetesen bejelentett szennyvízcsatorna-bővítés munkálatok javában zajlanak a városban. A Kadicsfalvi és az Attila utcákban már elvégezték ezt, a lakók rácsatlakozhattak az új vezetékre, a Domb és a Kuvar utcákban a napokban fejeződik be a munka, míg a többi utca (a jelzett Ugron utca, Agyagdomb utca, valamint a Méhek utcája) hálózata pedig november közepére lesz kész.

Itthon_Kozelet/szennyviz1910

Az igazgató azt is felsorolta, hogy melyik utcából hány háztartás jelezte, hogy rácsatlakozna az új vezetékre, eszerint az Ugronból 42, az Agyagdombból 12, a Méhekből 22, a Kadicsfalviból 31, az Attilából 24, míg a Domb és a Kuvar utcákból összesen 55 háztartás csatlakozik, vagy csatlakozott már az új szennyvízvezetékhez. Amennyiben ezek a bővítések véglegesítődnek, a jelzett utcák lakói sok bosszúságtól szabadulnak meg – a városban azonban így is maradnak olyan részek, amelyekben nincsen ilyen jellegű közművesítés.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."