Itthon » Közélet

Tiltakoznak a taxis társaságok és az SZMVSZ

Az Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és a székelyudvarhelyi taxis társaságok megalapozatlannak tartják az üzemanyag drágítását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. január 14., 13:38
4 hozzászólás. 


A Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége és a székelyudvarhelyi taxis társaságok közös állásfoglalását és felhívását az alábbiakban olvashatják.

A kis- és közepes vállalatok, illetve a mikrovállalatok a leginkább kiszolgáltatott gazdasági szereplők, miközben például Hargita megyében az összüzleti forgalomhoz 93%-ban járulnak hozzá.

A kormány elhibázott gazdasági stratégiája, gazdaságpolitikai döntései, ugyanakkor a multinacionális vállalatok és az Európai Unió feltételek nélküli kiszolgálása, az ország kiárusítása az utóbbi években válságba taszították a helyi gazdaságot, gazdasági szereplőket.

Az elmúlt napokban egy újabb ilyen jellegű intézkedés keretében emelték az üzemanyagokra kiszabott illetékek és adók mértékét.

Az SZMVSZ, mint érdekvédelmi szervezet, a helyi sajátosságokat figyelembe véve (a saját kőolaj-kitermelés aránya, a helyi gazdaság teljesítőképességének mértéke, egyes adónemek több helyen is szerepeltetése, az üzemanyagok termelési árának uniós átlagon léte, utóbbi évek emeléseinek mértéke, kőolaj világpiaci ára, stb) határozottan megalapozatlannak tartja és a válság további elmélyítésének veszélyét látja ebben a döntésben.

Ezért folyó év január 13-án a taxizással foglalkozó vállalkozók csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, mely alapján ezen a napon nem veszik igénybe az üzemanyagtöltő állomások szolgáltatásait.

Az SZMVSZ és a helyi taxistársaságok képviselői ugyanakkor állásfoglalást és felszólítást fogalmaznak meg a Kormány, a Versenytanács, a Fogyasztóvédelmi Hatóság és az udvarhelyszéki parlamenti képviselet felé, egyúttal csatlakozva azon civil kezdeményezéshez, melyet már számos országos szervezet is támogat, illetve mely szerint január 17-18-19-i napokon nem veszi igénybe egyetlen üzemanyag-töltőállomás szolgáltatásait sem.

Felkérjük tehát a vállalkozókat, üzletembereket, a civil lakosságot, más civil- és szakmai szervezeteket, támogassák ők is a kezdeményezést, ezáltal is felhívva a figyelmet erre az egyre jelentősebbé váló problémára és az összefogás erejére


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2011-01-14 14:14:45
Az SZMVSZ egyik alelnoke Antal Loci, Antal Istvan kepviselo fia. Valoban rossz lehet a kommunikacio az RMDSZ-en belul, ha igy kell uzenjen az apjanak, ezzel a felszolitassal. Ajve...
avatar
Krisztián
2011-01-15 17:48:49
Nagyon helyes, ha ilyen ritkán találkoznak miért ne írna, vagy tiltakozna levélben, tán palackpostát kellett volna használjon. Antal megírta levelét nagy Antalnak.
avatar
kalman
2011-01-17 00:44:45
Az szmvsz nem Lorantrol vagy az apjarol szol, ezert ha valaki le akarna jaratni, szerintem inkabb a szakmaisag oldalarol tamadja es az sem art, ha tag az illeto, mert akkor talan el is lehetne hinni,amirol ir.
avatar
Sasszem
2011-01-17 11:41:28
Kedves "konzervativ".Ez az egesz nem A.Locirol szol hanem az uzemanyagarakrol.Ugyanakkor felhivom figyelmedet hogy az RMDSZ nem SZMVSZ.
A ketto ket kulonbozo dolog.Tehat a kommunikacio nem RMDSZ-en belul kellett tortenjen.Nem csipem ha valaki olyanrol nyilatkozik amihez semmi koze es nem is ert hozza.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."