Itthon » Közélet

2000 év után a Földön

A Tamási Áron Gimnázium diákszövetsége, a TADISZ bátorkodott megpályázni a Youth Bank által összegyűjtött, majd meghirdetett pénzt, aztán a sikeres pályázat el is nyerte a kért összeget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TADISZFoldNap
TADISZFoldNap
szerkesztoÍRTA: CSULA-ALBERT ANDREA
2011. május 23., 07:04
1 hozzászólás. 


A programot a Föld Napján, április 28-án rendezték meg az iskolában, 2000 év után a Földön címmel.

A program igencsak változatos volt, a szervezők mindent összesűrítettek, ami a környezetvédelemmel, Földünkkel kapcsolatos lehet, mindezt úgy, hogy a lehető legjobban érezzék magukat a diákok. Ha a hulladékgyűjtés divatosnak számít ebben az időszakban (és sajnos, hogy csak ebben), akkor a gimisek picit beújítottak: szelektív büfét működtettek szünetekben az udvaron, amikor csak hulladékkal lehetett vásárolni. Sütemény, limonádé, vagy zsíros kenyér... mind palackra, dugóra, vagy pedig papírra átszámított árban.

TADISZFoldNap

Közben, ha már hulladékról esett szó, akkor egy versenyre benevezett osztályok hulladékból készítettek ruhákat (egy modellen bemutatva), valamint szemétszobrot, hogy kiérdemelhessék a legjobbnak járó címet és értékes díjakat.

TADISZFoldNap

A versenyszellem kedvezett azoknak is, akik inkább kisebb csapatban kívántak megmérettetni. Három fős csapatok készültek a földrajzi vetélkedőre, melynek lényege öt ország megismerése volt. A csapatok még a verseny előtt húztak egy-egy országot, így abból előre készülniük kellett. Bemutatkozásuk közben is az országot ismertették, illetve plusz pontért az ország nyelvén is elmondtak egy mondatot. Továbbá kérdéseket is kaptak, főként az adott ország kultúrájával, földrajzával kapcsolatban. A Föld napjával kapcsolatos kérdések is megjelentek, majd egy összevágott vaktérképet kaptak, melyet összeillesztve egy újabb országot nevezhettek meg. Ezt követően plakátot kellett készíteniük, „2000 év után a Földön" címmel. A közönség is kivette részét a kérdésekből, és mindenki elmondhatta magáról, hogy egyszerre öt helyen lehetett ugyanazon időpontban: Vietnám, Egyiptom, Jamaica, Írország és Kanada.

TADISZFoldNap

A versenyek és a büfé mellett két előadásra is sor került: A Székelyföldi Legendáriumról, illetve az Erdélyi Kárpát Egyesületről és a túrázásról hallhattak-láthattak többet az érdeklődők.

A résztvevők száma a vártnál kevesebb volt, de mindenik program népszerűnek bizonyult azok körében, akik kivették a részüket. A TADISZ jövőre is szeretné megtartani a programot, addig is a lelkes csapat nem hagy alább. Köszönet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak és partnereinek, a Youth Bank csapatának, a HÉBE iskolai alapítványnak, valamint az egyéb támogatóknak a program megvalósulásáért.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nyitott szemmel
2011-05-23 12:25:20
Citáció:
A programot a Föld Napján, április 28-án rendezték meg az iskolában, 2000 év után a Földön címmel.


A Föld napja április 22-én van.
(lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ld_napja)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."