Itthon » Közélet

Sokat dolgozott a mentőszolgálat a somlyói búcsún

A változékony időjárás és a csúszós felület miatt sokszor kellett mentőt hívni a Csíksomlyón ünneplő tömeghez: összesen 62 esetben kellett beavatkozzanak a mentősök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. június 13., 11:28
0 hozzászólás. 


Az elmúlt héten (június 6 és 12 között) megyeszerte tíz agyvérzés, három szívinfarktus történt, de 24 más szívprobléma, illetve 23 magas vérnyomásos eset is szerepel a Megyei Mentőszolgálat statisztikájában. Kéz-, illetve lábtörést 21 esetben jegyeztek, kilenc testi sértés is volt. Hat személyt vittek be részeg állapotban a kórházba, nagyrészt az utcáról. Huszonnyolc szülő nőt is mentő vitt kórházba, epilepsziás krízissel kettő, pillanatnyi elmezavarral 12 személy került a mentősök keze alá.

Lázas állapotban levő személyhez ötvenöt esetben hívtak mentőt. Kilenc autóbalesetben tizenegy ember sérült meg, egy halálos áldozat is volt (Madéfalván elgázoltak egy kerékpárost). Két öngyilkossági kísérlet volt, egy akasztás, illetve egy gyógyszerbevétel, mindkét személyt megmentették. Összesen kilenc halotthoz hívtak mentőt, két személyt sikerült újraéleszteni.

A csíksomlyói búcsún összesen 62 hívást könyvelhettek el a szolgálatot teljesítő mentősök: többek között két szívinfarktus történt (korábban nem volt ilyen), magas vérnyomásos krízise 12 személynek volt, öten más szívbajra panaszkodtak. Összesen 15 kéz és lábtörés volt a csúszós, sáros felületen, másik tizenkét személy elájult az embertömegben. Öten hasfájásra panaszkodtak, egy rángógörcsös eset volt, egy cukorbeteg személy is rosszul lett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."