Itthon » Közélet

Élő közvetítés a városi tanács rendkívüli üléséről

Pénteken három fiatalt vertek meg a város központjában, ennek okán hívtak össze rendkívüli tanácsülést. Várhatóan a prefektúra és a rendőrség képviselője is jelen lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules2910
tanacsules2910
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. november 29., 11:43
25 hozzászólás. 

13:46 Jakab Áron Csaba zárja az ülést.

13:39 Molnár Miklós a megalakulófélben levő Közbiztonságért testületről beszél. Ők többek között az intézmények közti jobb kommunikációt szeretnék elősegíteni. Ennek érdekében meghívja a rendőrparancsnokot a bizottság ülésein való részvételre.

13:34 Bunta kéri a tanácsot, hogy hozzanak egy határozatot a kamerák képének nyilvánosságra hozataláról, de ezt csak törvényes keretek között lehet megoldani.

13:33 Jakab javaslata szerint tegyék a polgármesteri hivatal kameráinak képét általánosan nyilvánossá.

13:32 Jakab: "A rendőrfőnök úr romakérdést hozott fel. Itt nem romakérdésről beszélünk, hanem bűnözésről".

13:31 Jakab Attila: "Ne csak beszéljünk róla, biztosítsunk egy ügyvédet a srácoknak".

13:28 Balázs Árpád szeretne felnézni a rendőrségre, mint a rend őreire. Ezzel szemben aggodalmai vannak és választ vár arra a kérdésre, hogy hogyan történhet meg, hogy a rendőrség kapuján belül lökdösik és molesztálják a rendőrt.

13:26 Péter Pál szerint segíteni kell az embereknek, "a nagy sajtónyilatkozatot meghagyjuk az MPP-nek".

13:24 Jakab Áron Csaba felkéri a tanácsosokat, hogy zárszóként fejtsék ki a véleményüket. Péter Pál kéri, hogy neki ne adják oda a felvételeket és szerinte nem kell arról szavazni, hogy a sajtó kérje a felvételt.

13:23 Szász egy határozat elfogadását kezdeményezi, mellyel kiadnák a sajtónak a videófelvételt. Bunta szerint amennyiben egy törvényellenes határozatot hoz a tanács, neki kötelessége jogi úton megtámadni azt.

13:17 Szász: "Konkrét esetekről beszélünk, hiszen károsultak vannak".

13:14 Szász Jenő szerint is sajtónyilvánosságot kell kapnia a videófelvételnek. Nem érti, hogy miért nem kezdeményezi ezt maga a polgármester, de ebben az esetben szerinte a tanácsnak kell megszavaznia ezt.

Itthon_Kozelet/tules2911

13:13 Péter Pál: "A rendőrség fogja el az ilyen elemeket, ezt mi nem tudjuk megtenni. Mi segítséget nyújthatunk a bajba jutottaknak, ebben látom a megoldást".

13:12 Tókos felkéri a rendőrséget, hogy legyen ez a mostani eset példaértékű. Ha már vannak olyan bátrak a sértettek, hogy nem vonják vissza a feljelentést, akkor járják végig az ügyet.

13:06 Tókos Szabolcs MPP-s tanácsos a rendőrfönök azon felvetésére reagál, miszerint sokan nem tesznek feljelentést. Véleménye szerint sokan azért nem teszik meg ezt a lépést mert félnek és ez érthető is, amíg a rendőrség épülete előtt is verekedés folyik és a sértetteket rendőrautóval kell átkísérni a kórházba.

13:03 Szilveszter Sándor felveti a kérdést, hogy amennyiben nyilvánosságra hozzák a felvételt, nem-e kompromittálják a bizonyítékot, ezzel ártva a sértetteknek, valamint szerinte felmerülhet az a vélekedés is, hogy politikai nyomást gyakorolnak a rendőrségre. Szerinte előbb jogi véleményezésre van szükség.

13:02 Molnár szeretné a sajtónak átadni a videófelvételt. Bunta szerint egy jogász vizsgálja, hogy megoldható-e ez, és ha igen, milyen feltételekkel.

13:00 Molnár Miklós az "Oficial ma simt bine" (Hivatalosan jól érzem magam) dal címét idézi a rendőrfönök beszédére replikaként.

12:58 A rendőrfőnök az általános udvarhelyi helyzetről beszélt, sok bűneset forrásaként a társadalmi problémákat jelölte meg, valamint kifejtette, hogy minden megtesznek a biztonság megőrzése érdekében.

12:50 Nitica: "Mi a jogi oldalával tudunk foglalkozni, a társadalmival nem".

12:45 Nitica: "Nem szeretnénk roma-magyar konfliktust, mint tavaly Recsenyéden".

Itthon_Kozelet/tules2911

Fotó: Csedő Attila

12:42 Nitica: "Ha a kollégáink tévedtek, megtesszük a megfelelő lépéseket".

12:39 Felmerült a rendőrség felelősségének kérdése, a rendőrfönök, Constantin Nitica beszél.

12:38 Balázs Árpád: "Létezik drogmaffia? Létezik! Létezik uzsoramaffia? Létezik! Létezik lakásmaffia? Létezik! Mit tettünk ellene az utóbbi időben? Semmit! (...) Ebbe a városba beköltözött a félelem."

12:37 Balázs Árpád azokért az esetekért aggódik, amelyekről még felvétel sincs.

12:36 Egy laptopon vetítették le a felvételt. A nagy érdeklődés miatt többen nem látták azt, a polgármester ígérete szerint tanácsülés után megnézhetik.

Itthon_Kozelet/tules2911

12:33 Megérkezett a videófelvétel.

12:32 Bunta: "Ezzel a kérdéssel a tanácsnak foglalkoznia kell"

12:31 A polgármester szerint "Tikosi igazgató már egy éve dolgozik azon, hogy mikor lenne megfelelő létrehozni ezt a testületet".

12:29 Bunta Levente a nemrégiben megjelent helyi rendőrség tövényét említi, mint lehetőség, amit felhasználva idővel a közlekedés és a közrend fenntartása átkerülhet a helyi tanács hatáskörébe.

12:27 A sértettek nem szeretnék ha politikai csatározássá válna az ügyük, amivel a tanács is egyetért. Péter Pál szerint nem ezt az ügyet kell megoldania a tanácsnak, hanem megelőzni a következőket. Jakab Attila is hozzászól, szerinte az utolsó csepp a pohárban, amikor a rendőrség udvarán is bántalmazhatnak valakit és kérdéses, hogy meg tud-e védeni a rendőrség, vagy civil rendőrség létrehozására van szükség.

12:19 Molnár Miklós egészíti ki a polgármester felvezetőjét: "többről van szó, mint csendháborítás, hiszen az egyik fiatal több mint húsz napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett".

12:18 Jakab Attila kérésére bemutatják a verekedésről készült videófelvételt, amit a városi térfigyelő kamerák rögzítettek.

12:10 Információink szerint ma reggel a polgármesteri hivatalban járt az egyik elkövető és elmondása szerint a mai ülésen szeretné ismertetni a saját álláspontját. Egyelőre nem jelent meg senki az elkövetők közül.

12:07 Bunta Levente rendbontásról, agresszióról beszél és említi a tegnap elfogadott határozatot is.

12:06 A polgármester nyitja az ülést, röviden összegzi a péntek esti eseményeket.

12:05 Óriási az érdeklődés a mai tanácsülés iránt, alig lehet férni a teremben. Jelen van több országos televízió tudósítója is.

Három fiatal jelenléte változtatta meg a hétfői tanácsülés menetrendjét: O. D.-t, Sz. A.-t és N. Zs.-t egy kb. tízfős csoport bántalmazta pénteken késő este. A sértettek a tanács segítségét kérték az ügyben, akik rendkívüli ülésen tárgyalják az esetet. A tanácsülésre meghívást kapott a prefektúra és a helyi rendőrség egy-egy képviselője is.

A rendőrség pénzbüntetést rótt ki három verekedőre, valamint két személy ellen eljárás indul.

Az ügyhöz kapcsolódik a Nagy Pál, az EMNT helyi szervezetének elnöke, Molnár Miklós MPP-s és Jakab Attila Zöld-párti tanácsosok által indított Közbiztonságért köztestület, melynek célja a figyelemfelkeltés és a megelőzés, a csapdába került embereknek való segítségnyújtás.

Röviddel a tegnapi tanácsülés után egy Facebook csoport is alakult Egy biztonságos Udvarhelyet névvel, egyelőre ismeretlen célkitűzésekkel.



25 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2011-11-29 12:53:24
ide egy újabb 1989 kell lehetőleg radikális fordulattal...
avatar
bazeee
2011-11-29 12:58:14
ez a vén (*) róka a rendőrfőnök?
- halál kerülgeti már.

Ebből sem lesz semmi. Volt már ilyenről példa. Szájuk jár, aztán meg semmi...
avatar
Fles
2011-11-29 13:04:40
Egyertelmu ez a rendorfonok be van t***al.Le kell valtani.PONT.
avatar
bugzsi
2011-11-29 13:09:18
Nem kell az itteniekre bizni semmit.
"Ha a kollégáink tévedtek, megtesszük a megfelelő lépéseket".-dehogy fognak tenni valamit,orulnek,hogy nem verik be a pofajukat nekik is.Tudnak mindenrol,csak egyszeruen akkora arcok a niggerek,hogy nem tudnak elbanni veluk.
Az a velemenyem,hogy mashol kell feljelentest tenni,es mas vizsgalja ki az ugyet.Meg kiderul,hogy a sertettek bantalmaztak a tiz fos csoportot.

avatar
szp
2011-11-29 13:17:03
A nagy duma megvan rendőrfőnők úr, jogi oldal, mutasson kérem egy konkrét ügyet, ahol jogilag meg lett egy zűrös ügy is oldva, Amúgy meg a jogi tölteten túl társadalmi védőháló is kéne legyen az önök csapata. Lehet rendezni nyílt napot, lehet mindent. ha az önök hitele kétséget felülmúl, tisztelet a kívétel.
avatar
Barbar
2011-11-29 13:17:22
rendet
Csíkban is csak azután lett rend miután leváltották a rendőrség vezetőit... Korrupt társaságtól nincs mit várni
avatar
pandietele
2011-11-29 13:20:09
Kell egy igazi SHERIFF ! ! !
A rendorseg megint lapit es nem mond semmit. Nekik nagy gaz, ha baj van Udvarhelyen, hisz ez rontja a statisztikajukat.
Engem kurvara nem erdekel az Onok statisztikaja, magasrol leszarom !!!
Engem az erdekel, hogy Udvarhely egy elheto, normalis varos legyen.
Nagyon ugy latom, hogy az udvarhelyi rendorseg imadja a "langyos labviz" allapotot !!!
Ezzel csak egy baj van, hogy langyos labvizzel nem lehet a beteg labat orvosolni, csak meleg es jeghideg vizzel !!!!
Herotom van mar Nitica hozzaallasaval.
Udvarhelynek egy tokos rendorparancsnokra van szuksege.
A szomoru baljsejtesem szerint a "tobbsegi orszagos hatalomnak" nem erdeke, hogy Udvarhelyen "beke" legyen.
Oszd meg es uralkodj....ezt nagyon jol tudjak, de ez ellen csak MI tehetunk.
Az sem erdekel, ha a Kukulloparti villaban a belugyes spiclik olvassak ezeket a forumokat.
Olvassatok csak es irjatok be a jelentesetekbe, hogy Udvarhely lakoi megelegeltek a helyi "milicistak" szembehunyos jatekat.
Egy ig...
avatar
Fles
2011-11-29 13:22:50
Egyszer: ki kell tuzni egy hataridot es ha nem tudjak megoldani a kozbiztonsagot takarodas!
avatar
Egy a sokból
2011-11-29 13:25:06
Ne bántsátok Nitica-t. Már kevés van a nyugdíjig, nem akar elcseszni semmit, kell 3.000-4.000 lejes nyugdíj (legalábbis a régi parancsnok ennyit kap).
avatar
Egy a sokból
2011-11-29 13:29:01
Hogy a ménykű csapjon beléjük, már megint kezdődik a politikai "száj kung-fu". Eddig nem lehetett megtudni, hogy ezt jogos-e kiadni vagy sem? Lehet hogy az egyik elkövető reggel, nem véletlenül járt bent...

Az egyik képen nem kamerával veszik a videót a laprop-ról?

Amúgy kérdezzék meg a központi sajtósokat, hogy ki lehet-e adni ilyen felvételeket, ők biztosan tudják :)
avatar
bazeee
2011-11-29 13:30:11
perszeee... Rendőrség is bőg egyfolytában, hogy jelentést kell tenni, egyébként semmit nem tehetnek. Most, hogy végre elmegy valaki, már terelik a témát másfele. Mindjárt akkor sem lehet bemenni oda ha egy kés áll ki az ember fejéből... :s
avatar
kópé
2011-11-29 13:49:23
Nem semmi!
Nem semmi, hogy mekkora s*gg ez a Péter Pali. Értelmeset még mindig nem tud mondani csak másokat mocskolni konkrét javaslat helyett!!!
avatar
FF
2011-11-29 13:38:09
eszem megáll.. rendőrség udvarán lökdösik a zsernyákat? :) röhejes..

[Moderálva]
avatar
szba
2011-11-29 13:37:23
pff.. persze, hogy ki lehet adni. csak akarat kell hozzá.
avatar
Egy a sokból
2011-11-29 13:44:12
Ismét egy kib... tipikus udvarhelyi taná
csülés. Nesze semmi fogd meg jól! SZÉGYEN!!!

Nincs amit filozófálni, megérdemeljük a sorsunkat, nem vagyunk képesek semmire! A szánkban a kenyér, de nem vagyunk képesek összerágni és lenyelni!
avatar
pandietele
2011-11-29 13:44:26
CSAK A NYILVANOSSAG SEGITHET
A kamerakat a MI, azaz az adofizetok penzen vasaroltak es szereltek fel.
Tobbet is mondok: Ezek a kamerak, jelen pillanatban is a MI penzunkbol mukodnek.
En, mind adofizeto, szeretnem latni a felveteleket, tudni akarom, hogy mirekoltottek a varoslakok adomillioit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem kell elfelejteni, hogy a tavalyi Kokereszt teri esetben is a nyilvanossag volt az ami segitett es a mai napig sem merik Kobrat fenyegetni.
Nem etnikai problema, igy beallitani szandekos ferdites.
avatar
Emdé
2011-11-29 14:01:12
"13 : 02 Molnár szeretné a sajtónak átadni a videófelvételt. Bunta szerint egy jogász vizsgálja, hogy megoldható-e ez, és ha igen, milyen feltételekkel."

Ez meg mi ??? a felvétel a városé és nem magántulajdon , és ha a városé akkor jogom van látni mert az én adómból nyomják laposra a se**uket a városházán.
Bunta és a csicskája PéterPalika megint kussolnak és próbálják terelni a szót , de lehet hogy lesz impalavadászat Udvarhelyen és 1-2 golyó eltéved :evil:
avatar
bugzsi
2011-11-29 13:57:54
Ha mar az orszagos tv. csatornak is itt vannak,ki kell hasznalni,es meg kell szoritani ugy a niggereket,mint a zsarukat is ,hogy nem vegzik a dolgukat.
avatar
Egy a sokból
2011-11-29 14:07:16
Azért álljunk meg egy percre!
Ismét sikerült félreterelni a dolgokat!
Most nem az a lényeg, hogy a felvételt kiadják vagy sem (ez amolyan 5 órás hírek kategória)!!
ÉBRESZTŐ!!! A lényeg, hogy mit tesznek a jelenség megállítása érdekében!!!!!!!!
avatar
molter
2011-11-29 14:18:35
Ezek szorakoznak, bazeg? Vegigulik(en vegigolvasom) az "elo kozvetitest", aztan ennyi...
Mivel maradtunk? Hogyan tovabb? Mi lesz a kovetkezo konkret lepes az ugyben? Hogyan elozik meg a kovetkezo hasonlo esetet, illetve milyen megelozo lepeseket tesznek?
Kirakatugy ez az egesz hajciho, vagy mire volt jo?
Szerintem nem vagyok egyedul ezekkel a kerdesekkel.
S meg azzal szaroznak, hogy bemutassak-e a felvetelet, vagy ne...
avatar
fekete-feher
2011-11-29 14:33:06
Felvételek kiadása
Hát persze, hogy ki lehet adni, hiszen nyilvános téren történt, ráadásul szabálysértés, bűncselekmény is. Fontos lenne tudni, hogy kik az elkövetők, hogy felismerhetők legyenek, de erre most sem fog sor kerülni, ahogy nézem. Tőlem idegen ez a tesze-toszaság, de ez van. Tudomásul veszem, mi mást tehetnék?! A fene egye meg.
avatar
hahaha
2011-11-29 14:55:30
Erdekes hely ez az Udvarhely. Mas varosban ki lehet adni, s a korhazi felveteleket is de ezt valamiert nem.
avatar
hahaha
2011-11-29 14:57:12
Tenyleg ! Mi lesz a folytatas az egesznek? Ennyi? Nicita summaz tovabb, h papiron nincs semmi baj??? Statisztikailag biztosnagos a varos...erdekes az egesz. Az cseszik, h en ezutan az igazoltato rendorrel szoba allok...
avatar
dsx
2011-11-29 15:08:23
''Balázs Árpád szeretne felnézni a rendőrségre, mint a rend őreire. Ezzel szemben aggodalmai vannak és választ vár arra a kérdésre, hogy hogyan történhet meg, hogy a rendőrség kapuján belül lökdösik és molesztálják a rendőrt.''


Még ilyet...hogy a rendrőrt molesztálják, meg lökdösik??? ugyan már, köztudott teny, hogy ha bevisznek valakit azt meg is verik, megpedig ugy, hogy azt ne lehessen bizonyitani, mellesleg meg ugysem hinné el senki ... tény és való, hogy ilyen esetekben a rendör bántalmaz, te meg vissza sem mersz szolni, nem hogy még lökdösöd... nincs mit tenni ellene sajnos, ez udvarhely... És milyen dolog az, hogy feljelentenek valaki csendzavarás miatt, holott, még bőven volt 1 óra az úgynevezett "csendidő"-ig. A rendorség persze kiment a helyszinre , leigazolták az illetőket, es el látták a bajukat... :X
avatar
pandietele
2011-11-29 22:00:34
Antena 3 Live
NA VEGRE: ANTENA 3
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/824663/trei-tineri-au-fost-batuti-cu-bestialitate-in-fata-sectiei-de-politie-din-odorheiul-secuiesc

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."