Itthon » Politika

Nyirő-ügy: Bunta ne beszéljen hülyeségeket

Cáfolja az író hamvainak újratemetésével kapcsolatos híreket a Nyirő József Emlékbizottság elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

nyiro0527 04
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. október 10., 15:29
4 hozzászólás. 

"Szemenszedett, megalapozatlan hazugságnak" és "fölösleges riogatásnak" nevezte Nyirő hamvainak újratemetésével kapcsolatosan a román és magyarországi médiában megjelent híreket a néhai író végakaratát beteljesíteni kívánó Nyirő József Emlékbizottság elnöke.

Balázs Árpád szerint a sajtóban megjelent nyilatkozatok csak a román fél álláspontját tükrözik. Véleménye, hogy a teljes igazságot már csak azért sem lehet ismerni, mert az ügyben a magyarországi fél nem tett hivatalos nyilatkozatot, így pontos információk nincsenek arról, hogy az újratemetéssel kapcsolatosan mi hangzott el konkrétan a román és magyar külügyminiszter, Titus Corlățean és Martonyi János budapesti tárgyalásán.

„Minden szó hazugság, kezdve attól, hogy újra elkezdődtek a május 27-ére tervezett, de az udvarhelyi polgármesteri hivatal által egy rosszul kiállított okmány miatt formai okokból meghiúsult újratemetés előkészületei, folytatva azzal, hogy a holokauszt emléknapján vagy a decemberi választások előtt kívánjuk újratemetni Nyirő József hamvait" - részletezte Balázs Árpád.

"Ismételten hangsúlyozom a korábbi álláspontunkat, hogy Nyirő József újratemetése kegyeleti és nem politikai kérdés. Az újratemetéssel kapcsolatosan megjelent információk fals bombahírek, nem felelnek meg a valóságnak. Figyelemelterelő eszközként használta a román sajtó azért, hogy ezzel riogassa a népet. A témával orrba-szájba hülyítették az embereket" - fogalmazott.

Hozzátette: Bunta Levente polgármesternek a Népszavában közölt nyilatkozata is hazugság. „Bunta állítsa ki a korrekt engedélyt és ne beszéljen hülyeségeket" – kommentálta a városvezető nyilatkozatát Balázs Árpád.

Megerősítette: Nyirő József hamvai jó helyen, biztonságban vannak, az újratemetés tervéről természetesen nem mondtak le.

A hamvak újratemetésének dátuma még nincs pontosítva.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2012-10-10 16:56:37
Gondolom nem gondoltátok komolyan kedves uh. szerkesztők, h nem veszi senki észre azt a kis bibit, hogy a Mokkás cikkhez nem lehet kommentet küldeni ...elég jól kezdődik a csere. Szivesen elfogadnék egy indoklást :)
avatar
szasza
2012-10-10 17:08:33
re:
Mivel egy privát, üzleti szerződésről van szó, a szerződő felek kérték a diszkréció megőrzését minden tekintetben, kérésük többek között erre is kiterjedt.

avatar
hahaha
Gondolom nem gondoltátok komolyan kedves uh. szerkesztők, h nem veszi senki észre azt a kis bibit, hogy a Mokkás cikkhez nem lehet kommentet küldeni ...elég jól kezdődik a csere. Szivesen elfogadnék egy indoklást :)
avatar
cristinaberger
2012-10-10 19:06:25
Es akkor mi ha kegyeleti kerdes? Az oceanba vele.
avatar
VakOnd
2012-10-11 10:52:02
A társadalom szemétdombja
Minden társadalomnak megvan a szemétdombja. Az csak magát méri le, aki arról választ magának példaképet, és azt akarja ünnepelni, büszkének lenni rá.
Szerencsére Nektek bőven vannak méltó, nagyformátumú egyéniségeitek, akikre a világ előtt büszkék lehettek, és nem szükséges nyilas, rasszista népirtót pótléknak választanotok! Az külön pikánsan gusztustalan lenne, ha a Holokauszt-emléknapján temetnék újra.
Az ilyen zemberekről nekem megvan a határozott szenvedélyes véleményem, és a teteme sorsáról is, amit legjobb esetben is egy jeltelen, vagy tömegsírban tudnám elképzelni. Ha jelölve lenne, akkor pedig olyan zarándokhely lehetne, ahova a szülők a gyerekeiket elrettentő példaként cipelnék el, és köpőcsészeként üzemelne. (Végül is, ha újra lesz temetve, még mindig meglehet ez a funkciója, de akkor kérném illemhelyként is lehessen használni!)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."