Itthon » Politika

Főként a város vagyonáról döntenek csütörtökön

Rendes havi tanácsülésre hívta össze a polgármester a városatyákat: a szerdán kiküldött napirenden zömében vagyoni kérdések szerepelnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Tanácsülés Székelyudvarhelyen
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. április 24., 17:02
0 hozzászólás. 

Tíz napirendi pontja lesz az áprilisi rendes havi tanácsülésnek, ahol többek között a városi kórház területén található mentőbázis épületének leltári értékét tervezik növelni, majd ezt a megyei mentőszolgálatnak ingyenesen használatba adni.

Elbírálják még az E.ON Gaz márciusi panaszát is, melyben a 2013-ra vonatkozó adókat és illetékeket szabályozó tanácsi határozat részleges visszavonását kérik, majd egy, a Szászok Táborában található, 3830 négyzetméteres területet terveznek a város közvagyonába venni.

Ezután a II. Rákóczi Ferenc utca 100-102. szám alatt található két terület cseréjéről lesz szó, melyek tulajdonosai a város és Bálint Sándor – mindkét terület 769 négyzetméter. Ötödikként a Bányai János Műszaki Szakközépiskola Budvár utca 8/A szám alatti beruházásnak, vagyis a sportteremnek a város közvagyonába való bevételéről, és az iskola ügykezelésébe adásáról szóló 2013/20-as helyi tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről vitatkoznak.

Terítéken lesz még a csereháti villanyhálózat kiterjesztése, és a Mihail Kogălniceanu 39 szám alatti épület adományként való elfogadásáról és közvagyonba vételéről szóló határozat módosítása és kiegészítése.

A nyolcadik tervezet témája a városi könyvtár épületének áttétele a város közvagyonából a város magánvagyonába, míg a kilencediké a 2012/56-os számú helyi tanácshatározat módosítása a jogi tanácsadás, valamint jogi asszisztencia és/vagy képviselet szolgáltatására vonatkozóan.

Végül, a tizedik határozattervezet a város tulajdonában lévő 349,59 hektár legelő bérbe/koncesszióba adásának elfogadásáról szól, ezt vélhetőleg a különfélék megtárgyalása követi.

A tanácsülésről élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."