Itthon » Politika

Élő közvetítés a városi tanács áprilisi üléséről

Tíz napirendi ponttal, főként a város vagyonát érintő kérdésekben ülésezik Székelyudvarhely városi tanácsa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

tules0425-01
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. április 25., 08:13
0 hozzászólás. 

10:44 A következő ülést Gergely László vezeti, a mostani ülés, és közvetítésünk véget ért.

10:41 Orbán Balázs a Patkó felújításával kapcsolatosan érdeklődik, többek között annak kapcsán, hogy a tér megnyitása a forgalom számára milyen következményekkel jár. Tikosi elmondja, a parkolási lehetőséget meghagyják, a forgalom gördülékenyebbé válik. A buszmegálló nem fog elköltözni, a jelenelegi helyén marad. Az igazgató abban bízik, hogy a munkálatokat május végéig befejezik.

10:37 Tamás Zoltán a Bányai János sporttermének állapotáról érdeklődik, tudomása szerint ugyanis a nemrégiben átadott épület padlózata már felpúposodott. A válasz szerint az épület garanciában van, így a javítást a kivitelező saját költségére végzi, remélhetőleg jobb, tartósabb minőségben.

10:27 Gálfi Árpád abban kéri az alpolgármester segítségét, hogy az egy hónapja benyújtott beadványukra adjanak választ, valamint a bethlenfalvi híd építése felől is érdeklődik, mindegyikre pozitív választ kapva.

10:23 Zakariás azt kérdi, hogy a zöldségpiacon lehet-e olyan intézkedéseket tenni, hogy a helyi termelők előnyben legyenek azokkal szemben, akik en-gros lerakatokból szerzik be árujukat. Tikosi László arról számol be, hogy hétfőtől alkalmaztak embereket a piaci szabályzat betartásának ellenőrzésére. Azt is elmondja, az első két asztalnál a helyi termelőknek biztosítanak helyet.

10:22 Kulcsár Székely Attila a színházigazgató, Nagy Pál nevében kért szót a különfélék között. Az igazgató eljuttatta a színház 2012-es beszámolóját a tanács elé, ezt tolmácsolja a tanácsos.

10:21 A módosított javaslatot egy tartózkodás mellett elfogadták a tanácsosok.

10:18 Az előterjesztő részéről Csíki Endre arról számol be, hogy az egyesületet, amelynek odaadnák a legelőket, hogy támogatást igényelhessen, kényszerhelyzet hozta létre és hobbi állattartók alkotják. A szövetség a bizalom jegyében 30 százalékos részesedést biztosítana a városnak.

10:17 A háromszorosára elhúzódó szünet után folytatódik a tanácsülés.

09:57 Zakariás módosító javaslatot tesz, miszerint a városnak fizetendő 20 százalékos részt 40 százalékra emelné. Gálfi Árpád öt perc szünetet kér, az ülésvezető megadja.

09:47 Az előterjesztő szerint ha nem tudnak most APIA-támogatást igényelni a területekre, hamarosan legeltetési díjat kell kiszabniuk - ezt megelőzendő el kell fogadni a tervezetet.

09:39 Zakariásnak több problémája is van a határozattal. Egyrészt nehezményezik, hogy a konkrét részleteket csak későre tudták meg, amit általános problémának is nevez. Másrészt szerintük már régóta elő kellett volna készíteni ezt a tervezetet, hogy több egyesület is jelentkezhessen. Ugyanakkor szerinte a város többet is kaphatna a támogatásból.

09:36 Az előterjesztő szerint a megyei tanács elfogadta a listát, ezzel elismerve az igénylés jogosságát, így ezzel nem lehet probléma. Mike arról számol be, hogy jogászokkal konzultált, akik nem értenek ezzel egyet.

09:33 Mike Levente a technikai adatokkal kapcsolatosan szeretne informálódni, többek között arról, hogy miért pont ekkora területről van szó, illetve furcsállja, hogy bár a tervezet szerint olyan területeket adhatnak bérbe, melynek tulajdonosai, és tudomása szerint nem minden területnek tulajdonosa a város.

09:30 A tizedik napirendi pont 349,59 hektár legelő bérbe/koncesszióba adása a juhtartó gazdák szövetségének. Egy évente módosítható, rugalmas szerződésről lenne szó, ami lehetőséget ad a tanácsnak, hogy szükség esetén módosítsa azt.

09:29 Zakariás egy részletes kimutatást szeretne látni, hogy milyen hatékonysággal dolgozott a jogi képviselet. A tanács tíz igen szavazattal és hét tartózkodással elfogadta a határozatot.

09:24 A határozat elfogadása után a városháza által igénybe vevendő jogi szolgáltatásokat tárgyalják, itt egy korábbi határozat módosításáról, a keretösszeg kibővítéséről van szó, ugyanis a szolgáltatások árai emelkedtek.

09:23 Nyolcadikként a könyvtár épületének egy részét tennék át a város közvagyonából a város magánvagyonába. Törvényszéki végzés szerint a városnak vissza kell szolgátatnia az örökösöknek ezt a részt, ezért kell előbb a magánvagyonba áttenni.

09:22 A következő három napirendi pont korábbi határozatok módosítását jelenti. A Bányai János spottermének, a csereháti villanyhálózat egy része és egy Mihail Kogalniceanu utcai épület közvagyonba vételét célzó határozatokról van szó, a prefektúra apró formai hibát talált ezekben. A mostani korrigáló módosításokat elfogadta a tanács.

09:17 Területcsere következik: az új barompiacra biztosít ezzel bejárást a mostani tulajdonosa. A határozatot egyöntetűen fogadták el.

09:16 Mike Levente szólal fel, szerinte nem kell külön nyilatkozat, ha a lakók a zonális rendezési terv elfogadásakor átadták közvagyonba a területet. A határozatot egyhangúan elfogadta a tanács.

09:15 Tikosi László terjeszti elő a következő napirendi pontot, ami egy 3830 négyzetméteres terület közvagyonba vétele a Szászok Táborában.

09:14 Zakariás Zoltán kifogásolta az E.ON panaszát, ugyanis véleménye szerint ők azok, akik a város több pontján is feltörik az aszfaltot, majd nem, vagy nem szakszerűen tömik vissza a gödröket. Ettől függetlenül az E.ON panaszát visszautasították, a járdafeltörési díj nem módosult.

09:11 Az első tervezetet el is fogadják, jön a második, melynek témája, hogy az E.ON Gaz kéri a járdafeltörési díj eltörlését, vagy módosítását. Az előterjesztő arról számol be, hogy a díj rájuk nem vonatkozik, ugyanis közérdekű szolgáltatást végeznek, ezért el kell utasítaniuk a kérésüket az érintettség hiányában.

09:07 Bunta Levente visszavonul irodájába, az ülést Orbán Balázs vezeti, aki elfogadtatja a különfélékkel kiegészített napirendi pontokat, és el is kezdik az első tárgyalását, ami a mentőbázis épülete leltári értékének megnöveléséről szól, miután ezt felújították. 

09:04 A polgármester szerint nincs a napirenden olyan pont, amivel kapcsolatosan különösebb ellentét kialakulhatott volna, ezért reméli gördülékeny lesz az ülés.

09:03 Megérkeztek a tanácsosok, Bunta szerint kezd pontos lenni a tanács, ezt meg is köszöni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."