Itthon » Politika

Az EMNP szerint nem szalasztottunk el semmit

Az egyeztetés csak egyirányú, a költöztetés túl gyors lett volna, és egyébként még semmi sem késő – állítják a néppártiak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Az Eötvös József Szakközépiskola épülete
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 02., 15:01
2 hozzászólás. 

Bár ők az egyeztetést az érdekek összehangolásaként értelmezik, a polgármester az ilyen alkalmakkor csak saját elképzeléseit közli, és kifejezi reményét, hogy ők támogatni fogják – állítják az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi szervezetének tagjai. Szerintük ez „nem egyeztetés, hanem kísérlet a többségi diktatúra békés elfogadtatására" és „ez történt az Eötvös József Szakközépiskola ügyében is", áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.

Ugyanakkor állítják, egy intézmény elköltöztetése mindig kétharmados többségi szavazatot igényel, a határozattervezet megfogalmazásától függetlenül, ezért ennek „utolsó pillanatban való kétharmadossá való átminősítését az RMDSZ frakciónak a közvélemény megtévesztésére tett kísérletének" minősítik.

A néppártiak szerint egyébként az RMDSZ frakciója bosszúból nem szavazta be az EMNP jelöltjét az Urbana vezetőtanácsába, amiért ők nem támogatták az iskola költözését.

Mindezek ellenére frakciójuk „továbbra is készen áll egy konstruktív, stratégiák mentén lefolytatott párbeszédre a város fejlesztése érdekében", és azért, hogy többé ne szalasszanak el az RMDSZ által történelminek minősített pillanatokat. Ugyanakkor szerintük a város nem szalasztott el semmit, csupán esélyt kapott a városvezetés, hogy „ne hirtelen ötletek alapján, hanem alapos tervezés és előkészítést követően hozzunk meghatározó döntéseket".

uh.ro/sajtóközlemény



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
butalevente
2013-08-02 17:29:20
„kísérlet a többségi diktatúra békés elfogadtatásá
EMNP agyasok, Posványos Jakec mi az a többségi diktatúra békés elfogadtatása? Most röhögök :))))) Küldjétek vissz az oskola padok közé a sajtófelelőst: elöször is a többségi diktatúrát nem lehet békésen elfogadtatni, ugyanis a diktatúra már adott, ha róla beszélünk. És mi az a többségi diktatúra? Ezek alapján létezik a kissebbségi és az egyesült diktatúra? Egy csöppet kellene gondolkodni mielőtt az index.hu vagy az ATV balos retorikáját használjátok a közleményeteikben. Még röhögök :)))))
avatar
pandietele
2013-08-02 23:27:58
Szeggyétek egymást.. s a város le van sz...rva
Hányinger, ami ebben a városban van !
Soha sem voltam tulipán-szavazó és mégis azt kell mondanom, hogy amit az MPP - EMNP ellenzék csinál az kész röhej.
MINÉL ROSSZABB ANNÁL JOBB !!! ... ez az ő politikájuk.
...azaz minél rosszabb a politikai ellenfeleiknek... annál jobb nekik.
..de ez szánalmas !!!
Sajnos olyan esetekben is mindig ellenszavaznak és fúrnak, amikor jól tudják, hogy jó az ötlet és jók lesznek az dolgok.
Itt már rég nem az a fontos, hogy mi lenne jó a városlakóknak, hanem az, hogy minden eszközzel legyúrni, lejáratni az ellenfelet.... még akkor is ha az ellenfél által tervezett projekt jó lenne a KÖZÖSSÉGNEK:
Szánalmasok vagytok. Nagyon !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."