Itthon » Politika

Csütörtökön módosulhat a gázár

Emelik is, meg nem is, ha elfogadják a tervezetet. Ezen kívül újra elosztják a megmaradt 11 ANL-s lakást, és további tizenegy pontban döntenek a tanácsosok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Szavaznak a városatyák
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 25., 16:02
1 hozzászólás. 

Összesen tizenkét napirendi pontot vitatnak meg csütörtökön Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzati képviselői.

Az első határozattervezet a 2013-as költségvetés második negyedévi zárszámadásának elfogadásáról szól, a soron következő pedig az idei költségvetés módosításáról.

Ötven százalékkal csökkentenék a 2013-as évre vonatkozó épület és a hozzátartozó telekadót azoknak a magánszemélyeknek az esetében, akiknek a jövedelme kisebb, mint a minimálbér vagy kizárólag munkanélküli segélyből, illetve szociális nyugdíjból éltek tavaly – erről a harmadik határozattervezet rendelkezik.

A következő napirendi pont a székelyudvarhelyi régi szeméttelep bezárásával kapcsolatos aktualizált technikai terv elfogadásáról szól, míg az ötödikben a volt barompiac területéből egy rész adományként való elfogadásáról, átvételéről és a város közvagyonába való bevételéről döntenek a tanácsosok.

Arról is döntenek, hogy Székelyudvarhely Megyei Jogú Várost alapító tagként felvegyék-e a Székelyudvarhelyi Pro Sport Egyesületbe.

A gáz alapú hőenergia árának és a lakosság felé történő számlázási ár illetve a helyi költségvetésből történő támogatás módosításáról a hetedik pont rendelkezik. A polgármesteri hivatalnak el kell fogadnia a javasolt gázárnövelést, és ahhoz, hogy megmaradjon a lakók által fizetett 240 lejes gigakalória-ár, a szubvenciót is – a város költségvetéséből – emelni kell.

Magyarán az önkormányzati testület megemelné a lakóknak nyújtott támogatást (szubvenciót), hogy az emelkedő gázár ne terhelje a lakók pénztárcáját.

A helyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmények organigrammájának, valamint tisztségjegyzékéről is határoznak, de szó lesz az udvarhelyi tanintézményekben dolgozó oktatók kiszállási költségeinek elfogadásáról a 2013. április-augusztus időszakra vonatkozóan, valamint a diákoknak adható ösztöndíj kategóriáinak és mennyiségének meghatározásáról a 2013-2014-es tanévre vonatkozóan.

A 2013-2014-es tanév tanintézményi hálózatát a tizenegyedik, az Országos Lakásügynökség által épített, üresen maradt ifjúsági lakások újraelosztásáról a tizenkettedik napirendi pontban döntenek majd.

A tanácsülésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
trafitrafi
2013-10-11 22:13:06
Arrol nem lessz szo a tanacsulesen hogy a cserehati lakoszovetseg 1,5 miliard regi lejjel rovidult meg az adminisztrator vagy tudomisen kasszas jovoltabol? egyszoval elloptak a cserehati lakok penzet es nem tortenik semmi. allitolag feljelentes tortent a rendorsegen de ezt en nem hiszem el ugyanis a gazdasagi rendorseg mar ki kellett volna szaljon.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."