Itthon » Politika

Az MPP-nek sem tetszik az Udvarhelyi Média

Gőzerővel és jogászokkal készül a decemberi önkormányzati ülésre az MPP frakciója – nem kérnek közpénzen pártlapot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Sajtótájékoztató a székelyudvarhelyi MPP-nél
A polgáriak szerint gördülékeny tanácsülés várható, csak két pontnál lesz vita
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. december 18., 16:03
3 hozzászólás. 

Újabban a Magyar Polgári Párt is átvette az EMNP szokását, és tanácsülés előtt megosztja véleményét a soron következő napirendi pontokról. Az év utolsó rendes havi ülése előtt két olyan határozattervezetet találtak, amivel nem értenek egyet.

Akárcsak a néppártosok, így az MPP tanácsosai is aggályosnak tartják a helyi adók és illetékek tízszázalékos emelését. Gálfi Árpád szerint ideje lenne a polgármesteri hivatalnak meghúznia a nadrágszíjat, és pályázati lehetőségek után néznie, ugyanis nem látják, hogy a polgármester nagyon taposna a pályázati pénzekért.

Nem csak a pénz, a hangulat is

Orbán Balázs szerint a városház működési költségei túldimenzionáltak, és az adóemelésnek, a pénzügyi hatások mellett morális következményei is vannak, hiszen a városlakók úgy érezhetik, hogy a vezetés nem törődik velük, és könnyű pénzszerzési megoldással rontja a közhangulatot.

Mike Levente aláhúzta, nem akarnak populista álláspontot képviselni, hiszen minden olyan emelést támogattak, amit megalapozottnak láttak, ám most nem látnak olyan nagy beruházásokat, vagy életszínvonalbeli növekedést, ami ezt indokolná.

Gálfi szerint az is probléma, hogy hiába fogadtak el egy költségvetést év elején, mikor az év második felében a polgármester saját rendeleteivel csoportosíthat át összegeket, így nem valósulnak meg olyan projektek, amire akár az ellenzék is áldását adta.

Pártpropaganda?

Akárcsak az EMNP tanácsosai, a polgáriak is furcsállták, hogy az adóemelés nyomán keletkező többletbevétel fedezi a Udvarhelyi Média Kft. törzstőkéjét. Ők egyébként arról is érdeklődtek, hogy az alapító okiratban miért nem szerepel más udvarhelyszéki település is, mikor a tervek szerint más önkormányzatok is hozzájárulnak az újonnan induló napilap költségeihez. Kérdésükre azt a választ kapták, hogy ezek az összegek a további települések jövő évi költségvetéseiben fognak szerepelni: amíg ezeket nem fogadják el, nem tudják befoglalni az összegeket.

Ettől függetlenül Gálfiék nem látják célszerűnek, hogy „közpénzen pártlapot hozzanak létre". Hozzátették, az egyik szakbizottsági ülésen RMDSZ-es kollégáik is elismerték, hogy „nincs olyan médiaorgánum, ami önerőből fenn tudná tartani magát", így szerintük még akkor is meg kéne fontolni egy ilyen, potenciálisan veszteséges lap létrehozását, ha az a székelyudvarhelyiek érdekét szolgálná, és akkor is elleneznék ezt, ha más párt lenne többségben a tanácsban.

Mike Levente szerint, az egész ügy kezd a kommunista pártpropagandához hasonlítani, ami visszataszító, és nem tudják támogatni.

Ellene mondanak

Kérdésünkre, miszerint a tervezet elfogadása esetén szeretnének-e olyan módosító javaslatot benyújtani, ami a tanácsban résztvevő összes párt számára egyfajta kontrollt biztosítana az újság fölött, azt válaszolták, hogy a kezdeményezés bármilyen formáját elutasítják, még ilyen módosítással sem tartják elfogadhatónak az elképzelést. Gálfi Árpád megjegyezte, hogy egyébként sem lehetne kontrollt gyakorolni egy RMDSZ-es többségű tanácsban.

A párt egyébként jogászokkal vizsgáltatja a tervezetet: Orbán szerint, mivel tulajdonképpen egy céget hoznak létre, a város számára ingóságot, vagyont hoznak létre, így véleményük szerint kétharmados többségnek kell megszavaznia a tervezetet, hogy abból határozat legyen.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a párt megtámadja-e a határozatot, ha azt elfogadják, elmondták, korai ezt még felvetni, de nekik, mint tanácsosoknak kötelességük felvigyázni a közpénzek elköltését, és, ha úgy látják, a tanács törvénytelenül hozott meg egy határozatot, az ellen meg kell tenniük a szükséges lépéseket.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2013-12-19 11:02:34
udvarhelyi média
nekem sem!
avatar
Vak Ond
2013-12-19 14:13:05
Egy baj van csak, hogy nem az orbánista mpp alapítja az újságot, mert akkor úgy lehetne, mint Mo-on, hogy minden létező médiába már csak az orbánista propaganda jelenhet meg, különben elnyomják, ellehetetlenítik a nembehódolókat. Nálunk már megint működik a diktatúra. Ha orbáni szászjenőféléket tőkésféléket hagyjátok rátok telepedni, akkor jó esélyetek lesz, hogy kicsit később kitúrnak mindenkit a hatalomból, majd diktatórikus rendben elnyomnak titeket is, eltaposnak benneteket is, ha gerinctelenül nem nyaltok be Ti is, és nem engeditek magatokat zsinóron rángatni!
Azok a fajták vagytok?!?

Nálunk az orbánrezsim megemelte az ÁFÁ-t 27%-ra, és bevezetett 40 új adónemet! Minden médiából csak az istenítése megy, a mutatók meghamisítása, az ellene felszólalók eltiprása, megfélemlítése, rendőrségi üldöztetése, a lakóhelyük lerohanása és átkutatása, kirúgatása, ellehetetlenítése. Oda jutottunk, hogy férgek módjára bújkálunk az üldözőink elől, mosolyogva tapsolunk, amikor kivezényelnek minket
avatar
Vak Ond
2013-12-19 14:20:59
Mosolyogva tapsolunk, amikor kivezényelnek minket az orbánizmus ünnepelésére, bár az inkább csak rettegő vigyor. Nagyokat kell bólogassunk, amikor 78 forintról 136-ra emelték a gáz árát, majd azt 10%-kal csökkentették REZSICSÖKKENTÉSNEK HAZUDVA! Úgy, hogy korábban ellenzékben azt követelték, hogy az előző kormány ne emelje a gázárakat akkor sem, ha a világpiacon emelkedett az ára. (Persze ők sem csökkentették le később az általuk követelt szintre!)
Na ez várható, ha a csúszómászóik kerülhetnek a hatalom közelébe!Ne feledjétek, hogy őket a mi adóinkból folyamatosan pénzeli orbán ellenetek!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."