Itthon » Politika

Székely zászlót állít a tanács

Csütörtökön reggel ismét összeül a városi tanács és egy csomó mindenben dönteni fog. Innen megtudod, hogy mi lesz a májusi napirend.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Székelyzászló a patkóban
Egyszer már kitűzte valaki a zászlót, most hivatalosan is megtennék | Fotó: Kakasy Botond/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 28., 14:25
0 hozzászólás. 

Tizennyolc napirendi pontot terveznek a május 29-i rendes havi tanácsülésre, ahol az egyik legérdekesebbnek a 13-as tűnik, ennek témája a székelyzászló kitűzésének elfogadása. Tudomásunk szerint a tanácsosok nem az ingük gallérjára, hanem a Patkóba tűznék ki a lobogót, ezt vitatják meg csütörtökön.

Egy többszörösen vitatott téma kerül elő ismét a negyedik napirendi pontban: tavaly novemberben fogadta el a tanács, hogy a Székelyudvarhelyért Alapítvány a város irányába felhalmozott tartozását egy ingatlan átadásával törlessze.

Ezt a néppártiak határozottan ellenezték, de az MPP és az RMDSZ frakciója elfogadta a határozatot, azzal a feltétellel, hogy csak akkor jöjjön létre a tranzakció, ha tehermentes lesz az épület. A mostani ülésen a határozat visszavonására készül a tanács.

Ezeken kívül lesz szó költségvetés-módosításról, az Urbana törzstőkéjének emeléséről, megüresedett ANL lakások kiosztásáról és a helyi rendőrség szerkezeti felépítésének és tisztségjegyzékének elfogadásáról.

Kifogásol az EMNP

A néppárti tanácsosok több napirendi pont kapcsán is kifejtették véleményüket, Jakab Attila például kevesli azt a pénzt, amit a város megyei és minisztériumi forrásokból hív le, valamint furcsállja, hogy a polgármester miért nem kezdeményezett adóbehajtást a Székelyudvarhelyért Alapítványnál, melynek közel 400 ezer lejes tartozása van.

Zakariás Zoltán szerint vélhetően a BBTE Tanítóképző Főiskola az a meg nem nevezett felsőoktatási intézmény, melynek a város átadná a volt UCECOM iskola épületének egy részét: szerintük pazarlás a közel 9 000 négyzetméteres komplexumnak csupán 20-30 százalékát átadni, ugyanis így nem lehet kihasználni az épületegyüttest.

A tanácsos szintén kifogásolta az Urbana törzstőke-emelését, mivel nem látják a távhőszolgáltatás sikerét, szerintük senki sem csatlakozik vissza erre a rendszerre, és abba csak ömlik a pénz.

A tanácsülés fejleményeit percről percre közvetítjük csütörtökön reggel 8 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."