Itthon » Politika

Bojkottálják az előválasztást?

Kiderült, mi volt fontosabb pénteken az udvarhelyi RMDSZ polgármester-aspiránsainak, mint bejelentkezni az előválasztásra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Bejelentkezés helyett gyűlésezett a városi RMDSZ. Fotó: Kakasy Botond
Bejelentkezés helyett gyűlésezett a városi RMDSZ. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 14., 17:29
0 hozzászólás. 

Tovább pingpongozik az udvarhelyi és udvarhelyszéki RMDSZ: előbbi, a Bunta Levente polgármester által vezetett szervezet tagjai, a területi RMDSZ döntése ellen tiltakozva a pénteki határidőig nem jelentkeztek a polgármester-jelölést megelőző előválasztásra. Erre utal a városi szervezet vasárnap délutáni közleménye.

Egyre inkább úgy fest, utánozós játékot játszanak, hiszen a széki szervezet korábbi vádjára, amely szerint megszegik a saját szabályzatukat, azzal vágtak vissza, a területi RMDSZ szegi meg a sajátját, és hogy a Szövetségi Szabályzatfelügyelő Bizottsághoz fordulnak – csakúgy, mint korábban a széki szervezet. 

Autonóm szervezet a városi?

Úgy érzik ugyanis, hogy korábbi döntésüket, a nyitott, állóurnás előválasztás javaslatát jogukban állt megváltoztatni a hét elején megtartott küldöttgyűlésükön, ugyanis „a helyi szervezetek az udvarhelyszéki települések (falvak, községek, városok) egyéni tagjainak autonóm szervezetei, amelyek közösségi tevékenységüket önállóan tervezik meg. A Széki Szervezet által 2016. 02. 11-én elfogadott határozat (a városi RMDSZ küldöttgyűlésén a csak RMDSZ-tagok részvételével zajló előválasztásról született határozat érvénytelenítése – szerk. megj.) a Szövetségi Alapszabályzat, az Udvarhelyszéki Szabályzat és a Székelyudvarhelyi Városi Szervezet Alapszabályzatának több cikkelyét, előírásait nem tartja be, módosítja."

Tiltakozásként maradtak távol

A közlemény megerősíti, hogy a városi szervezet elnökségének több tagja is indulni szeretett volna a polgármesteri előválasztásokon, ám mivel „nem támogatják az utolsó percig tapasztalt megosztást, a helyi RMDSZ döntéseinek figyelmen kívül hagyását, a tagok megbecsülésének hiányát, ezért nem teszik le a szükséges dokumentumokat". Próbáltuk elérni a városi RMDSZ képviselőit, hogy tájékozódjunk arról, Arros Orsolyán kívül leadta-e valaki határidőig az irodájukban az előválasztásokon induláshoz szükséges dokumentációt, de nem kaptunk választ. Egy biztos: a polgármesteri státussal kacérkodó udvarhelyi RMDSZ-elnökségi tagok nagy részét a dokumentáció leadásának napján hívták gyűlésre, amelyen a fenti döntéseket meghozták.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."