Itthon » Politika

Szász Jenő szomszédságában lakik Buta Levente

Adócsalás miatt volt őrizetben, feljelentette a Néppártot, és egy magas férfi segített leadni az iratait. Élesedik az új polgijelölt profilja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Ebben a házban lakik papíron Buta Levente már négy éve
Ebben a házban lakik papíron Buta Levente már négy éve
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA, BÁLINT KINGA KATALIN
2016. április 27., 19:19
3 hozzászólás. 

A legújabb polgármesterjelölt nevét és személyi adatait a polgármesteri hivatalban kifüggesztett pannón találtuk meg, miután hosszú ideig hiába vártuk, hogy Ana Maria Ciobanu bíró, a választási bizottság elnöke befejezze a bíróságon bokros teendőit, és részt vegyen azon az ülésen, amelyen eldöntik, hogy elfogadják-e a Pui Nándor független tanácsosjelölt és Buta Levente független polgármesterjelölt dokumentációját. Később kiderült, igen, elfogadták.

Közben Bunta Leventét is zaklatni próbáltuk, nyilatkozzon az új jelölttel kapcsolatban, de „nincs rá lehetőség", üzente a nagyon kedves titkárnőjétől. A folyósón őgyelegve az ott beszélgető Farkas Györgyöt is megkérdeztük, mondjon véleményt az üggyel kapcsolatban, de csak a vállát vonogatta. És amikor megkérdeztük, mit is dolgozik jelenleg, a volt városmenedzser azt felelte: "Ne provokálj, légyszíves!".

buntalevente

Mostanában gyakrabban áll a hivatal udvarán a polgármester autója

A polgármesteri iroda második emeletén található választási irodánál megtudtuk még, hogy tényleg valós személyről van szó, aki egy székelyudvarhelyi, átlagon felüli magasságú, farmerösszeállítást viselő illetővel együtt jelent meg a dokumentációk leadásánál, és amikor megtudta, hogy nem elég az aláírás amit hozott, két órán belül még hozott hatszázat. Meg hogy Buta Levente állandó lakcímmel rendelkezik Székelyudvarhelyen. A Hargita utcában.

szaszjeno-haza

Szász Jenő háza a Szász Jenő negyedben, alatta a Bindea-ház található

Jézus, ez Szász Jenő utcája! És valóban „itt lakik", Szász Jenő volt polgármester szomszédságában, Bindea Daniel házában – bizonyosodunk meg erről a helyszínen. A kettes szám után következő házon nincs házszám, a szomszéd kertben beszélgető hölgyektől, akik érdeklődnek, mit keresünk a nem épp szegényes környéken, megtudjuk, hogy a Bindea Danielé a hármas ház. De nem tudnak róla, hogy bárki költözött volna az egy kislányt nevelő családhoz az elmúlt napokban.

Már négy éve bejelentkezett

Később Bindea Daniel nyit kaput nekünk. Azt mondja, nem lakik náluk Buta Levente. Már régebb, négy évvel ezelőtt jelentkezett be hozzájuk, ők engedték meg neki. Marosvásárhelyi születésű, többnyire Magyarországon tartózkodó személyről van szó, akinek magyar telefonszáma van, és nem akarja, hogy megadják újságíróknak.

− Miért siettek ennyire? Nem elég, ha a jövő héten megmondjuk? – kérdezett vissza Bindea. A városban van most Buta Levente.

Bindea egyébként információink szerint Szász Jenő jó barátja, ismerőse.

Adócsalás, feljelentés, miegymás

Az interneten keresgélve annyit tudunk még meg, hogy egy marosvásárhelyi, azonos nevű személy 2011-ben az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzésekor feljelentette a párt kezdeményezőit, azzal vádolva őket, hogy a honosítási okiratok átvételekor a vásárhelyi demokrácia központban csak akkor vállalták a honosítási iratcsomó összeállítását, ha aláírja az EMNP támogatási ívét.

Bírósági ügyben merül fel a neve 2015 augusztusában Buta Leventének. Ekkor Lahó Józseffel, Fóri Sándorral és Fekete Attila-Jenővel együtt került bírósági felügyelet alá, és míg Lahónak a felsőboldogfalvi rendőrségen, a másik három férfinak a székelyudvarhelyi rendőrségen kellett jelentkeznie.

butalevente1

Szerelő, vállalkozó, aki a Kos jegyében született - Buta Levente

A hatvan napos bírósági felügyeletet többször meghosszabbították, mindannyiszor fellebbeztek a vádlottak ellene, végül decemberben sikerült megszabadulniuk tőle. A bíróság honlapjáról egyelőre nem sikerült kiderítenünk, mivel vádolták őket.

A vremeanoua.ro portál szerint azzal vádolták őket, hogy harmadik felek nevében létrehoztak olyan cégeket, amelyek rövid lejáratú számlákat bocsátottak ki nem létező cégeknek. Később a tulajdonrészeiket olyan személyeknek adták át, akiktől az anyagi kár nem visszatéríthető, vagyis külföldiek vagy rossz anyagi helyzetűek. Négyüket 24 órára őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba akarták helyezni, de a marosvásárhelyi ügyészség elutasította ezt, és bírósági felügyeletüket rendelte el – írja a Vaslui megyei portál azzal összefüggésben, hogy bârladi cégek is szerepelnek a dossziéban.

Információink szerint Fóri Sándor vádlott, Buta Levente vádlott társa Fóri Endre ügyvéd testvére, aki épp mellettünk kanyarodott el autójával, miközben a Bindea-házat bámultuk.

A bábja meg a köldökzsinórja

Időközben Bunta Levente Zoltán a Príma rádiónak és a Digital 3 televíziónak is nyilatkozott az ügyben. Szerinte Arros Verestóy bábja, és Verestóy Jugendje, azaz az UIET gyűjtötte az aláírásokat Buta Leventének. Gálfi pedig Szász Jenő köldökzsinórján lóg. Azt is mondta, hogy ez csak azért van, hogy az udvarhelyieket megpróbálják megtéveszteni, de Udvarhely iskolaváros, és nem olyan buták az emberek, hogy ennyire ne tudjanak írni-olvasni.

Próbáltuk Szász Jenőt felhívni, hogy megkérdezzük, milyen kapcsolatban áll ezzel az ismeretlen és titokzatos férfival, és Fancsali Jánost, az UIET elnökét is próbáltuk elérni, de egyikük sem vette fel a telefont. Butaság.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2016-04-27 22:11:11
2 óra alatt 600 aláírás? És azt mondják , hogy 2016 ban tiszták a választások. Én meg megeszem a kalapomat. És senki nem szól semmit?
avatar
Egy a sokból
2016-04-28 08:10:56
hmmm
Egy ilyen jelölést nem lehet "contestalni"? Minden jelölt esetében ellenőrizték, hogy a támogatói listákon valós adatok szerepelnek? Kétlem!
Egyértelmű a sunyizás. Első sorban ha valaki polgármesternek indul, miért bujkál a választók elől? Másodsorban látva a "cazier"-jét, illetve a díszes társaságot, melynek tagja, hát....
avatar
makro polo
2016-04-28 10:52:10
uh.ro jó hogy vagytok, léteztek. Köszönöm ezt a cikket.
Eddig vacilláltam, de ezek után egyértelmű, hogy

BuNta Leventére szavazok!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."