Kultúra » Alter

MESés napok hétvégén a várban

Három napig áll a bál a Székely Támadt Várban – július utolsó hétvégéjén ismét vár a Míves Emberek Sokadalma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Míves Emberek Sokadalma
Idén is a várban gyűlnek a míves emberek
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. július 23., 12:26
0 hozzászólás. 

Tizenharmadik alkalommal toborozza össze a Székely Támadt várba a környék míves embereit és hívja reggeltől estig tartó dínomdánomra a látogatókat az Artera Alapítvány.

Kirakodó vásár kézműves portékákból, mesterség- és baranta bemutató, képzőművészeti kiállítás, Mesefalu és mesemondó verseny, hagyományos ételek kóstolója, főzőverseny, szabadtéri előadások és koncertek - csupán ízelítő abból az ízes, színes és igényesen összeválogatott kínálatból, amellyel július 27-29. között a kikapcsolódni, nézelődni vágyókat csalogatják.

A talpalávalót a Role együttes, a Heveder banda húzza, de koncertezni fog a Szentegyházi Gyermekfilharmónia is.

Elemózsiáról nem kell gondoskodni: a Gyulafehérvári Caritas Átalvető projektjének gazdái finom, garantáltan egészséges házi falatokkal kedveskednek, és a Tájak és ízek főzőversenyen is bele lehet kanalazni a kondérba.

Szomjazni sem fog a kedves vendég: a helyben sütött kürtőskalácsot a szekszárdi Tringa Pincészet boraival lehet elnyomtatni.

A gyermekeket Mesefalu, játszóház, múzeumpedagógiai foglalkozás várja, készíthetnek bábot, ha kedvük szottyan, Lilike szamár hátára is felcsücsülhetnek. A polgármesteri hivatal és a Székelyföldi Legendárium csapatának jóvoltából meg lehet nézni a vörös darabontokat, a legendák birodalmában lehet barangolni az óriástérképen, aki pedig Tatárittyomba akar jutni, kipróbálhatja a Legendárium társasjátékot is.

A harcias kedvűek benevezhetnek az íjászversenybe, a felnőtt mesemondók pedig Hencidától Boncidáig szőhetik a színes történeteket - a legjobb mesélők tarisznyája most sem marad üresen. Az amatőr mesemondók versenyére még be lehet nevezni, aki nem hiszi, járjon utána. Hívja a 0749 - 219 888-as telefonszámot, írjon levelet az office@artera.ro címre vagy jelentse be szándékát személyesen az Artera Alapítvány székhelyén, a Kornis Ferenc u. 8. szám alatt.

A Míves Emberek Sokadalma július 27-én, pénteken délután nyitja meg kapuit. A 16 órára időzített, a legmívesebb kézműveseknek járó Artera-díj kiosztásával megspékelt, ünnepélyes megnyitót ez alkalommal is a mesteremberek, fúvósok és huszárok díszes felvonulása előzi meg. Aki csatlakozni kíván a csinnadrattához 15 órakor legyen a Patkóban.

A MES pénteken és szombaton este 9, vasárnap pedig 11 óráig várja a látogatókat, a részletes program ide kattintva tekinthető meg.

A sokadalmat a gyermekek és idősek ingyenesen látogathatják, napi belépőjegyet 6 lejért lehet vásárolni a helyszínen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."