Kultúra » Alter

Nézd meg, mit üzen március

Március első hétvégéje jó idővel és jó filmekkel kényeztet. Lássuk, mit mutatnak a színes dobozban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

csontember
Denzel Washington és Angelina Jolie- a sztárpárost a Csontemberben láthatjuk.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. március 01., 15:45
0 hozzászólás. 

Mit üzennek Jancsó Szegénylegényei a 21. század emberének és valóban gyilkos-e a halálraítélt, David Gale? Kultusztfilmet, drámát és akcióban bővelekedő néznivalót is ajánlunk. Ha rettegni akarsz, akkor jöhet a Fűrész, ha nótás kedved van, akkor A Dal.

Katona Zoltán

A magyar filmtörténet egyik remekművét tartod a kezedben, ha leülsz vasárnap este a Duna Tévé elé, hiszen Jancsó Miklós valami olyan jót alkotott 1965-ben, hogy máig hatással van. A történet az 1848-49-es forradalom utáni megtorlás-korszakból villant fel egy drámát, s nem tudunk nem arra gondolni, hogy majd tíz évvel az 56-os forradalom vérbe fojtása után ez egyfajta üzenet lehetett.

szegenylegenyek500

Üzenete ma is van: a kiszolgáltatott, fogva tartott emberek közül mindig be lehet szervezni egy-egy árulót, össze lehet ugrasztani a megalázottakat és megszomorítottakat, mert az ember gyarló, illetve fél. A félelemre pedig mindig erős várat lehet építeni – különböző korszakok ezt az elmúlt két évszázadban is fényesen igazolták. Akárcsak ez a film. Vasárnap este 10 óra, Duna Tévé, Jancsó, Szegénylegények.

Kakasy Botond

Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) egy súlyos baleset következtében lebénul. Mivel Lincoln szerint is a jó rendőr fizikai ismérve, hogy gyors, erős és mozgékony, úgy gondolja rendőri pályafutásának végéhez ért. Így nemcsak a munkája, de az élete is értelmét vesztett. Azonban mielőtt teljesen elengedné magát, egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos jelenik meg a városba.

csontember-01

A Csontemberként elhíresült gyilkos ravasz módszerekkel végzi ki áldozatait. Lincoln a nyomozásban egy újabb hozzá méltó kihívásra talál. Hogy mozgásképtelenségét kompenzálja, társat keres. Amelit (Angelina Jolie) a fiatal kezdő rendőrnőt jelölik ki melléje. Hogy elkapják a gyilkost egyemberként kell dolgozniuk. A tapasztalatlan lánynak lépésről lépésre kell követnie társa utasításait, hogy még időben elkapják a gyilkost.

A Csontember című filmet szombaton 23 órától nézhetjük meg a TV2 közvetítésében.

Szasza

Mit is tudnánk jobb programot kitalálni vasárnap estére, mint egy kis borzongást a tévé előtt? Nem az állami költségvetés vitáját közvetítik, hanem az egyik amerikai horrorfilm-sorozat első részét. Bár a Fűrész széria mára teljesen kommersz, végletekig lerágott csont, az első epizód megtekintésre érdemes.

furesz-1-02-0301

James Wan 2004-es filmje a port.hu szerint is egy idegborzoló utazás a terror legsötétebb bugyraiba. Főszerepben egy szadista gyilkossal, aki lehetetlen szituációkba helyez néhány embert, amikből sokszor a halál a jobb kiút. A feszültség az utolsó pillanatig adott, amikor... De a vége kiderül a film+-on, ahol vasárnapról hétfőre virradóan, éjfél után 30 perccel kezdődik a Fűrész.

Bedőházi Attila-Csaba

Magyar dalokért, pontosabban az előadóikért izgulhatunk hétvégén. Szombaton ugyanis A Dal döntőjében dől el, hogy ki képviseli Magyarországot Malmőben, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Eddig nyolc előadó jutott tovább a március 2-ai finishbe: Kállay-Saunders András My baby, Rácz Gergő Csak állj mellém, Keresztes Ildikó Nem akarok többé játszani, Cserpes Laura Élj pont úgy, Vastag Tamás Holnaptól, Radics Gigi Úgy fáj, ByeAlex Kedvesem és Agárdi Szilvi és Pál Dénes Szíveddel láss című dala.

ADAL

A benevezett 244 szerzeményből a szakmai zsűri 30-at válogatott be az idei mezőnybe. Az elődöntőkből hétről hétre hat produkció: három a zsűri szavazatai alapján, három pedig a közönség sms-einek köszönhetően jutott tovább. Az öttagú zsűriben Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a Compact Disco frontembere és Csiszár Jenő rádiós műsorvezető szerepel. A Dalban három műsorvezető, Gundel Takács Gábor, Novodomszky Éva és Buda Márton működik közre. A showműsort szombaton 21 óra 30 perctől követhetjük az M1-en.

Józsa Csongor

Amennyiben vereséget szenved, akkor már nem juthat tovább a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből az Otchim Rm. Vâlcea. A román aranyérmes az orosz Zvezda otthonában vendégszerepel. A szombaton 15 órától kezdődő összecsapást a Digi Sport 1 közvetíti.

foci

Egy héten belül a második El Clásicót rendezik. Kedden a Spanyol Kupa elődöntőjében a Real Madrid az FC Barcelona otthonában nyert simán, 3–1-re. Szombaton már bajnoki pontokért csapnak össze, ezúttal a fővárosiak lesznek a házigazdák. A meccset 17 órától a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Lázár Emese

Ha nem ragad le az álmosságtól a szemünk, érdemes szombaton éjfől után 50 perccel is nyitvatartani. Az M1-en egy drámai fordulatokban, váratlan végkifejletben kiteljesedő játékfilmet, David Gale életét vetítik.

114824 galeria david gale elete 05 1

A címszereplő, akit Kevin Spacey alakít, a siralomházban várja kivégzését. Az egész életében a halálbüntetés eltörlése mellett kardoskodó férfit a texasi bíróság ítélte halálra, mert megerőszakolta és meggyilkolta kolleganőjét.

Galet kivégzése előtt három nappal felkeresi Bitsey Bloom, az ambiciózus újságírónő. A beszélgetések során a férfi kendőzetlenül beszél életéről, félresikerült házasságáról, meggyilkolt kolleganőjével való viszonyáról. A torténeteket hallgatva az újságíróban megerősödik: nem David Gale volt a gyilkos. Sikerül-e az utolsó percben fényt deríteni az igazságra? Választ Alan Parker nagyszerű filmdrámája, a David Gale élete ad.


címkék: film tv

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."