Kultúra » Alter

Quo vadis Feláldozhatók?

A húsvéti ünnepek alatt a különböző filmcsatornák bőséges kínálattal csábítanak. A felhozatalból szemelgettünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

quo vadis
Quo vadis-egy igazi filmremek a képrnyőn.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. március 29., 19:24
0 hozzászólás. 

Az ünnepi hétvégén is lesz néznivaló a televízióban. A hasunkat húsvéti menüvel, a szemünket fantasztikus filmekkel, evezősversennyel, Twist Olivér és a székely gőzös törénetével, valamint  más ínyencségekkel lakathatjuk jól. 

Józsa Csongor

A híres Oxford–Cambridge evezősversenyt vasárnap rendezik a Temzén. A két angol egyetemi város amatőr diákversenyzőinek 1829 óta – időnkénti megszakításokkal – évente megrendezett összecsapása az egyik legpatinásabb és legnépszerűbb sportesemény Nagy-Britanniában. A Temze nyugat-londoni, kanyargós szakasza mentén, valamint a hidakon minden alkalommal óriási tömeg nézi a 4 mérföld és 374 yard, vagyis 6,779 kilométer hosszú futamot.

oxford10500

A tavalyi, 158. viadal különösen izgalmas volt: egy vízbe ugrott tiltakozó miatt félbe kellett szakítani a futamot, majd az új rajtot követően a két csapat lapátjai összeakadtak, s az egyik oxfordi evezős sportszere el is tört. Ezt követően a Cambridge magabiztosan húzott el, s végül fölényes sikert aratott, így összesítésben 81–76-ra vezet. Egyszer, 1877-ben döntetlen lett az eredmény.

Az idei összecsapást vasárnap 18 órától élőben közvetíti az Eurosport.

Katona Zoltán

Twist Olivér - Roman Polanski is készített egy filmet a nagy Charles Dickens-klasszikusból 2005-ben – tulajdonképpen egy tisztelgés a nagy angol író műve iránt. Polanski élete is hasonló párhuzamokat mutat Twist Olivérével, s talán ezért is vette elő a témát a világhírű rendező nem egészen tíz évvel ezelőtt.

twistoliver

Rengeteg filmadaptációja van az 1837-ben megjelent történetnek, s a kritika annakidején elég megdöbbenve fogadta, hogy Polanski egy klasszikus, 19. századi, kosztümös filmet forgatott a sztoriból. Aki ezekre a kérdésekre választ szeretne kapni vagy csak egyszerúen rajong Polanski filmművészetéért, nézze meg a Twist Olivért szombaton, március 30.-án 23 órakor a Magyar Televízióban. De locsolóhétfőn 13 órakor az m2 is megismétli.

Bedőházi Attila-Csaba

Jules Verne regénye alapján készült kalandfilmet ígér vasárnap estére az RTL Klub. A 2008-ban készült amerikai mozi főszerepében a Múmiából is ismert Brendan Fraser, aki ezúttal is egy kalandvágyó professzort alakít. Trevor Anderson szabadságra megy, majd elindul felkeresni azt a vulkánt, ami testvére szerint a Föld kérge alá vezet.

UtazasAFoldKozeppontjaFele

Trevort unokaöccse és az izlandi idegenvezető Hannah kíséri el útján, ami életük legnagyobb kalandját jelenti. Természetesen rábukkannak az átjáróra, és lávafolyamok, különleges szörnyek, úszó szigetek között evickélve próbálnak életben maradni, közben az eltűnt báty titkaira is fény derül. Az Utazás a Föld középpontja felé című filmet vasárnap 21 óra 45 perckor vetíti az RTL Klub.

Szasza

Egy 2010-es kőkemény akciófilm lehet a péntek esti programod, ha 21 óra 30 perckor a Film+-ra kapcsolsz. A Feláldozhatók tipikusan az a film, aminek gyakorlatilag tökmindegy, hogy mi a története. Van egy nagyon kigyúrt akciócsoport, akiknek el kell bánniuk a rosszfiúkkal. Ez így elég is, a lényeg a szereposztás, hisz itt van minden klasszikus: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Bruce Willis, vagy Arnold Schwarzenegger.

felaldozhatok-film

Ha sikerült nagykanállal bezabálni a tesztoszteront, szombat délelőtt akár vissza is térhetünk ugyanerre a csatornára, hiszen igazi sci-fi klasszikus tűztek műsorra 10 óra 35 perctől. A rettentő hülye időzítés ne szegje kedvünk, a Csillagkaput látni kell. A misztikus kapuról és az azt kutató, bolygók közt utazó csapatról már csak azért sem érdemes lemaradni, mert a film egész univerzumot teremtett, ami a Csillagok háborúja és a Stra Trek világa mellett az egyik legjelentősebb sci-fi történetnek számít.

Lázár Emese

Borok országa: a helyi borászok vagy a külföldi befektetők élvezik majd a Kisküküllő-menti szőlőhegyek gyümölcsét? Mozgásszegényen: a tanügyminisztérium megugorhatatlanul magasra teszi a mércét, a rossz osztályzatok elriasztják a diákokat a kötelező testneveléstől. Székely gőzös: 125 éve zakatol a vonat a székelyudvarhelyi végállomásig vezető vasútvonalon. Pimpószentelés: hiedelmekkel fonódik össze a húsvéti barkaszentelés szokása a katolikus székelyek életében. Ezekről a témákról lesz szó a Székely Kapu e heti adásában. A műsor szombaton délelőtt 11 óra 10 perctől látható a Duna Televízióban.

Quo vadis? Henryk Sienkiewicz világhírű regényének filmváltozatát nem hiába jelölték nyolc Oscar-díjra. A szuperprodukció minden idők egyik leglátványosabb és legszínvonalasabb történelmi témájú filmje. Mervyn LeRoy rendező az ötvenes években Cinecittában, Róma mellett forgatta a nagyszerű játékfilmet, amelynek főszerepeit olyan kiváló színészek játsszák, mint Robert Taylor, Deborah Kerr és Peter Ustinov.

A történelmi drámát szombaton 22 óra 15 percől tűzte műsorra a Duna Tv.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."