Kultúra » Alter

Legénybúcsú a diktátorral

Ilyen nyárias időben vétek a négy fal közt punnyadni, de ha mégis, legalább nézzünk jó filmeket. Melegében ajánlunk. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

szindbad-jelenet-0510
Krúdy Szinbádját zseniálisan alakította Latinovits. Aki nem látta még, ki ne hagyja.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 10., 17:28
0 hozzászólás. 

Hitler végnapjai, a híres séf és a blogger története, Latinovits felejthetetlen Szinbádja és egy csapat másnapos legénybúcsús pasi is lesz a képernyőn. Ha bármelyik megtetszik, kattints rá.

Szasza

Képköltemény, pajzánkodó szerelmi regény, olykor kulináris csodákat író kaland, és még ki tudja miféle alkotás a Szindbád. Krúdy Gyula tündérmesébe illő lovagját valósággal zseniálisan játszotta el Latinovits, aki kissé arrogánsan, olykor pedig igazi kéjencként habzsolja az életet.

A Duna TV-n vasárnap este 22 órakor merülhetünk el ebben az ágas-bogas történetben, amiből érdemes kiragadni az ebéd-jelenetet. A polgári főúrnak tetsző Szindbád elképesztő mélységeit tárja fel a kulináris élvezeteknek néhány perc alatt, a jelenet a maga fura csöndjével és lágyan ható párbeszédeivel teljesen magába tud ám szippantani.

Kakasy Botond

Biztos hallottunk, akár részt is vettünk olyan legénybúcsún, ami annyira jól sikerült, hogy utána nem volt zökkenőmentes az út az oltárhoz. De úgy biztosan nem ébredtünk, hogy néhány halvány emlékfoszlányon kívül egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban emlékeztessen, hogy igencsak hosszúra sikerült az éjszaka. Ha nevetésre vágyunk, akkor mindenki figyelmébe ajánlom a Másnaposak című filmet.

masnaposak

Ahogy mondani szokták, házasodni többször is lehet, de legénybúcsúja csak egyszer van az embernek. Phil (Bradley Cooper) barátaival megszervezik a fergeteges bulit, ami igencsak kalandos véget ér. Nem elég, hogy Tysonnak meg kell magyarázni, hogy kerültek a lakásába és miért is lopták el a tigrisét, a gyereket is vissza kéne adni, de reggelre hűlt helye lesz a vőlegények.

A csapat az éjszaka rekonstruálásával próbálja meg kitalálni, hogy hová is tűnt az ünnepelt, de jó néhány kellemetlen helyzettel szembesülnek, ami másnaposan (számukra) nem annyira vicces. A filmet megnézhetjük az RTL Klub műsorán szombat 22 óra 20 perctől.

Katona Zoltán

Az utóbbi évtizedben a német film olyan szinten és színvonalon nyúl bele a saját történelmébe, hogy csodálattal nézi az érdeklődő. Egyre jobb és világszinten is elismertebb lesz a kortárs német film, ezen belül is azok, amelyek a múltat turkálják. S azért annyira jók, mert ezt a legtöbb mai mozitrendtől eltérően kiválóan, hozzáértően turkálják – beismerve hibákat, sallangmentesen, nem mitizálva személyeket.

Ha csak a Good bye, Lenin!, A pénzhamisítók vagy A mások élete című alkotásokra gondolunk, világos, hogy miről van szó. Hitler utolsó napjai a berlini bunkerben – lélegzetállító történet, igazi német precizitás. Nincsenek hősök, csak bukott emberek vannak. És halottak. Göbbels gyerekei, majd a diktátor és a felesége. Hitler nem akarta, hogy az oroszok mutogassák a testét. A saját kezűleg a koponyájába küldött pedig lezárja a huszadik század legborzalmasabb éveit.

abukas

A náci diktátor utolsó napjairól készült filmben egy megroggyant, paranoiás, elveihez görcsösen ragaszkodó, a vesztét érző öregembert látunk Bruno Ganz (egy svájci színész, ő játszotta például Wim Wenders Berlin felett az ég című filmjében az angyalt) szenzációs alakításában.

A bukás- Hitler utolsó napjai nagyon kemény, kíméletlen film, a diktátor utolsó napjait a lehető legpontosabban rekonstruálja – a forgatókönyv az alig néhány évvel ezelőtt elhunyt szemtanúk, például egyik hűséges, ártatlan titkárnője, Traudl Junge elmondása alapján készült.

2004-ben készült, két és fél órás, egész estés mozi. Érdemes megnézni, illetve újranézni. Hely, idő: Magyar Televízió, május 12., vasárnap 22.30.

Lázár Emese

A Mery Streep- rajongóknak kötelező film a Julie and Julia, amiben a színésznő a híres Julia Child séfet alakítja. A szerep kedvéért jó pár kilót is magára szedett az idén már 64-ik születésnapját ünneplő színésznő, aki három Oscar-díjat és nyolc Golden Globe-ot, valamint a legtöbbször az aranyszobrocskára jelölt színésznő címet is magáénak tudhatja.

julie-y-julia-032

A Julie and Julia- két nő, egy recept  játékfilmben is fantasztikusan játssza szerepét, igaz, csak jelölést, díjat nem kapott érte a 2010-es Oscar-gálán.

Társát, Juliet, a harmincas írónőt, aki elhatározza, hogy megfőzi a híres séf ételeit és blogot ír róla, a hasonlóképpen kiváló Amy Adams alakítja. A humorban bővelkedő filmet szombaton 21 óra 40 perctől vetíti a Cool Tv.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."