Kultúra » Alter

Csillaghajón jönnek a remény rabjai

A csíksomlyói nagybúcsú és a Doors-sztori is a televízió elé csábíthat az ünnepnapokon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

csiksomlyo
Ezrek zarándokolnak el Csíksomlyóra. Fotó:szentkoronaradio.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 17., 18:37
0 hozzászólás. 

Élő adásban közvetítik a csíksomylói búcsú ünnepi szentmiséjét, de lesz sci-fi és Keresztapa-paródia és más, érdekes néznivalót is találunk az ünnepi hétvégén a színes dobozban.

Katona Zoltán

Ha idegen vagy - A Doors története. Ha pénteken éjszaka nem kocsmzol és szereted a rockzene történetét feldolgozó, minőségi dokumentumfilmeket, akkor kapcsolj a Magyar Televízióra. A Doors együttesről ezúttal nem játékfilmet, hanem egy ízig-vérig jó dokumentumfilmet lehet megnézni 82 percben, Tom DiCillo rendezésében.

doors

Egy elég friss alkotásról van szó, hiszen 2009-ben készült a Jim Morrison és együttesének néhány éves pályafutását feldolgozó film. A hatvanas évek végén talán legkülönlegesebb, legalternatívabb zenekara, aminek élén tulajdonképpen egy poéta állt, aki a boldog hippik rózsaszínű ködjeivel ellentétben sötétnek és keménynek látta a világot.

Már addig, ameddig láthatta, hiszen 1971. július 3-án, alig huszonhét évesen meghalt. A Doors-sztorit péntek,en 23 óra 40 perctől (az m2-n vasárnapra virradóra, 2.55-kor ismétlik)vetíti a Magyar Televízió.

Lázár Emese:

A Duna Televízió jóvoltából idén sem maradnak le a Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben tartott ünnepi szentmiséről azok, akik nem zarándokolnak el a búcsúra. A szombaton déli 12 órakor kezdődő szentmisét a Duna Televízió és a Duna World is élőben közvetíti.

Ugyancsak a Duna Tévén, 14 óra 35 perctől lehet megnézni a Hargita Nemzeti Népi Együttes Pakulárnóta című előadását, amelyet az Udvarhely Táncműhely egykori művészeti igazgatója, Orza Cálin koreografált. A világ legismertebb zarándokhelyei, köztük Csíksomlyó és őseink búcsújárásai és a zarándoklat máig élő ereje a témája az este fél nyolckor kezdődő Hagyaték című sorozat 18. adásának.

A Zarándoklat- útban Isten felé című műsorban Harangozó Imre néprajzkutató, Turai János atya,, a máriabesnyői bazilika plébánosa és Csókay András idegsebésszel beszélget a műsorvezető.

Bedőházi Attila-Csaba

Péntek este arra kaphatunk választ, hogyan indult az Enterprise Csillaghajó története, azaz hogyan lettek tökéletes ellentétekből igaz barátok Kirk és Spock. A Star Trek című filmet, és a népszerű sorozatot 2009-ben öltöztették új köntösbe.

Startrek

A fiatal farmerfiú, Kirk megismerkedik az akadémián a félig vulkáni, félig ember Spockkal, az igazi ellentét pedig akkor fokozódik, amikor mindketten felkerülnek a Pike kapitány vezette Enterprise csillaghajóra.

Hamar összefogásra kényszerülnek, miután egy olyan ádáz ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő Föderációt fenyegeti. Ketten menthetik meg a galaxist. A Star Trek-et 22 óra 35 perctől vetíti a TV2.

Szasza

Van a vígjátékoknak egy igencsak sajátos műfaja, ami nem elég, hogy nevettetni próbál, de mindezt úgy teszi, hogy közben ismert embereket, helyzeteket, vagy alkotásokat figuráz ki. A paródiák egyik nagymestere Lloyd Bridges, aki az Airplane! után minden bizonnyal megszerette a felkiáltójeleket, ezért is vállalt főszerepet a Maffia!-ban.

maffia-film-0517

A valaha készült második legnépszerűbb film, a Keresztapa paródiája ez, az őrültektől hemzsegő mozi, ahol nemcsak a maffiózó családokat, de sok más hollywoodi klasszikust is kifiguráznak az alkotók. Példaként érdemes említeni, hogy a főszereplő gyerek simán átússza az Atlanti-Óceánt, majd zakója márkájáról keresztelik el. Kihagyhatatlan, szombaton 17 óra 15 perctől, vagy vasárnap 19 órától a Cool-on. És, ha már népszerű filmekről van szó, a világ legnépszerűbb filmes alkotásaként számon tartott

a remeny rabjai 0517 02

A remény rabjai-t vetíti vasárnapról hétfőre virradóan 0 óra 40 perctől az m1. Andy Dufresne (Tim Robbins) kettős gyilkosság miatt kerül börtönbe, ártatlanul. Azonnal szembesül a kegyetlen börtönélettel, ám talpraesett fickóként hamar kivívja a tiszteletet, és megpróbálja könnyebbé tenni a hűvösön töltendő éveket. A film valóságos legenda, méltán viseli a történelem egyik legjobb filmje címet.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."