Kultúra » Alter

A pingvinek Afrikába repülnek

Nem kedvez az időjárás a hétvégi kiruccanásnak, de legalább lelkiismeret furdalás nélkül ücsöröghetünk a képernyő előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

madagaszkár2
Hogy kerül a pingvin Afrikába?
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. május 24., 18:00
0 hozzászólás. 

Filmek szempontjából akciódús lesz a hétvége, de nem muszáj a tíz körmünket lerággni az izgalomtól, választhatjuk szemrágóguminak az őrült pingvinek kalandjait is.  

Bedőházi Attila-Csaba

Vasárnap este indul a Fegyencjárat (Con Air) a Cool-on. Parádés szereposztás mellett a kilencvenes évek végének egyik legnagyszerűbb akciófilmjét láthatjuk 22 órától. Nicholas Cage, John Malkovich, John Cusack felelnek a szórakoztatásért egy olyan filmben, aminek a zenéjét is érdemes figyelni, hiszen 1998-ban két Oscar-díjra is jelölték a mozi hanganyagát.

ConAir

A Con Air egy olyan repülőgépjárat, melyen szinte mindenki életfogytos és a repülő Amerika legbiztonságosabb börtönéhez tart, persze ha odaér. Az amnesztiával szabaduló, volt rohamosztagos Cameron Poe (Nicholas Cage) is a fegyencjáratra keveredik, de nem biztos, hogy viszontláthatja családját. A repülőn ugyanis fellázadnak a rabok és irányításuk alá veszik a pilótafülkét. Hogy mi lesz a vége, kiderül vasárnap.

Kakasy Botond

Mivel is zárhatnánk jobban a hetet, mint egy egész estés rajzfilmmel. A New York-i állatkert díszes csoportja újabb kalandozásba keveredik, amikor Madagaszkár távoli pontjára vetődnek. Őrült ötletük, hogy egy régi repülőronccsal emelkedjenek a levegőbe. A pingvinek helyre is pofozzák a roncsot, amivel épp csak annyi ideig sikerül a levegőben maradniuk , míg elérik az afrikai szavannát.

madag2

Itt találkoznak először szabadon élő társaikkal. Azonnal el is kezdik kutatni a gyökereiket, de rá kell hogy jöjjenek a betondzsungel és az igazi vadon, az afrikai dzsungel között bizony nem ugyanaz. A rájuk leselkedő veszélyek, az újonnan megismert rokonok, a vetélytársak és a rájuk leselkedő vadászok ellenére is bejön nekik Afrika. A kérdés, hogy az ősi otthon vagy a megszokott nagyvárosi élet, a Central Park a jobb hely?

A szórakoztató, poénokban bővelkedő egész estés rajzfilmet, a Madagaszkár 2-t megnézhetjük vasárnap 21 órától a TV2 közvetítésében.

Katona Zoltán

Ha szombaton este nem mész sehová vagy nem nézed a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, akkor egy amerikai dráma talán jó választás. Az iraki háborúból hazatért tisztet nagyon nehéz munkára osztják be: a hozzátartozókat kell értesítenie másodmagával az elesettekről. Mélyen megrendül, igen súlyosan érinti az özvegyen maradt feleségek, az árvává lett gyerekek reakciója. Viszont egy olyan hölgyhöz is „szerencséje van", akit különösebben nem keserít él férje halála, kapcsolat alakul ki köztük, ami tele van kérdőjelekkel.

aharcmezohirnokei2

Oren Moverman 2009-es filmjének főszerepében Ben Foster olyan mélységeket tud megmutatni, amire sok korábbi negatív szerepében nem volt lehetősége. A társát alakító Woody Harrelsont a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára jelölték, ahogy a film eredeti forgatókönyve is jelölést kapott a díjra. A Magyar Televízióban szombaton 23 órakor kezdődik A harcmező hírnökei, ismétlését hétfő hajnalban lehet megnézni a kettesen.

Szasza

Ugye te is szeretnél szuperhős lenni? Átrepülni a fél világot, elállítani az esőt, azonnal meggyógyulni, láthatatlanná válni. Az RTL Klub vasárnap délutáni, 15 óra 15 perckor kezdődő filmje nem fog szuperhőssé változtatni, de az X-Men története annyiban mindenképp egyedi a szuperhősös képregények között, hogy talán ez hozza a legközelebb az olvasóhoz az élményt, ez sugallja leginkább azt, hogy egyszer talán összejöhet.

xmen-film-0523

A képregény-adaptációban bemutatott alternatív világban mutánsok élnek az emberiség között, akik genetikai sajátosságaik miatt lettek azok, amik. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük, és, bár van, akitől joggal, sokan a jó szolgálatába állítják képességüket, mégis a szegregáció és xenofóbia szülte gyűlölettel kell megküzdeniük. X Professzor létrehoz egy különleges intézetet, ahol X-Men nevű csapatával mindent megtesz, hogy a gonosz mutánsoktól megvédje az emberiséget, és bebizonyítsa, hogy legtöbbjüktől nem kell félni.

Lázár Emese

Giles Foden regénye alapján készült 2006-ban Az utolsó skót király (The Last King of Scotland) című filmdráma. Főszereplője, dr. Nicholas Garrigan ( Forest Whitaker alakítja) a fiatal skót orvos, aki Ugandába utazik, ahol elnyeri a rettegett diktátor, Idi Amin szimpátiáját és személyes orvosa lesz.

Az-utolso-skot-kiraly

A kezdeti rajongásából hamar félelem lesz, ezt tetőzi, hogy az orvos szerelmi viszonyba kerül Amin egyik feleségével, Kay-jel Sikerül vagy sem ép bőrrel megúszni a kalandot? Választ a Film +-on szombaton 23 óra 35 perckor kezdődő filmből kapunk.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."