Kultúra » Alter

Rövidzárlat lesz: öltözz szmokingba és énekelj

Kirándulni legfeljebb gumicsizmában, esőkabátban lehet ezen a hétvégén. Kényelmesebb kézbe venni a távirányítót.  Súgunk, hogy mit nézz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

tuxedo-1
tuxedo-1
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 08., 11:03
0 hozzászólás. 

Ki kapta az aranymikrofont, milyen taxisofőr  Jackie Chan, miért gyanús a telefonfülkében álló pasas? A hétvégi tévéműsor javából ajánlunk.

Kakasy Botond

Menő verda, bomba nők és akció akció hátán. De szép is lenne az élet és van akinek ez meg is adatott. Egy ilyen milliomos playboynak, Clark Develinnek lesz személyes sofőrje Jimmy Tong (Jackie Chan), aki addig taxisorförként dolgozott. Jimmy hamar rájön, hogy sokáig dolgozhasson milliomos főnökének egy szabályt kell betartania. Soha nem szabad Devlin nagy becsben tartott szmokingjához nyúlni. Egy „baleset" következményében egy időre pihenni kényszeról. Ekkor Jimmy mégis enged a kísértésnek és felpróbálja a szmokingot, amiről hamar kiderül, hogy nem egy hétköznapi ruhadarab. A ruha viselésével különleges képesség is társul, így egyik pillanatról a másikra a kémkedés veszélyes világába csöppen oldalán egy dögös társsal. Nem csak ő, de társa is zöldfülű a szakmában, ami cseppet sem könnyíti meg a titkos-ügynökösdit.

A Jackie Chantől megszokott pörgős és poénos jeleneteket mos sem mellőző A szmokinger című amerikai akció-vígjátékot megnézhetjük szombaton 22 óra 15 perctől a TV2-n. 

Szasza

Képes az ember szeretni egy gépet? Tud érzelmeket táplálni egy elvileg élettelen tárgy iránt? Nem a kütyüink és autóink táplált féktelen, mániákus imádatról szól a Rövidzárlat, hanem egy kedves kis történetet kapunk, ahol talán még a gép az egyik legemberibb szereplő. Aki igazából annyira már nem is gép.

rovidzarlat-film-0607A hadsereg fejlesztése az ötös robot, aki egy villámcsapás hatására kel életre, majd megszökve összefut Stephanieval, aki pártfogásába veszi. Természetesen nem ilyen egyszerű a dolguk, a robotot fejlesztő cég folyton a nyomukban van, minden áron vissza akarják szerezni találmányukat, ráadásul ott van Crosby is, aki mindenképp „megjavítaná" a szerinte elromlott gépet. Komédia a nyolcvanas évekből, szombaton 21 óra 45 perctől a film+ 2-n.

Lázár Emese

A 2013-as Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestjéről készült összefoglalót szombaton késő este lehet megnézni a képernyőn. A díjat 1992-ben Arany Zsiráf néven alapították, 2004-től kezdve a jelenlegi elnevezésen fut. A díjat, egy arany mikrofont és az oklevelet, 18 kategóriában osztják ki a szakma valamint a közönség által a legsikeresebb, Magyarországon megjelentetett hazai és nemzetközi albumokat, legnépszerűbb előadóknak. A gálán a Posztumusz Életműdíjat is átadják- ezzel ebben az évben az év zenekara címmel elismert Republic együttes néhai fronténekese, Bódi László Cipő alkotómunkáját ismerték el.

cipo-7072Az Életműdíjat B. Tóth László, az év énekesnője különdíjat Péter Szabó Szilvia kapta, az év énekese pedig Vastag Csaba lett. Az év hazai nép- vagy világzenei albuma a Kaláka együttes Szabó Lőrincz albuma lett, az év dala pedig a Majka, Curtis, BLR- Belehalok (Magneoton) című dala. A Fonogram 2013-as gála összefoglalójából kiderül, hogy a többi kategóriában kik voltak a legjobbak. Időpont, hely: szombat, 23 óra 25 perc, M1.

Katona Zoltán

Az ötödik pecsét. Fábri Zoltán 1976-os alkotását tűzte műsorra vasárnap este 22 órától a Duna Televízió. Sokan a legnagyobb magyar filmek egyikének tartják Fábri ezen alkotását, ami tulajdonképpen egy beszélgetésből indul – a film Sánta Ferenc azonos című regénye alapján készült. 1944 őszén, miután a nyilasok átveszik a hatalmat, kisemberekből álló asztaltársaság gyűl össze egy budapesti kiskocsmában. A szeszélyes, órás Gyurica, a könyvügynök Király és Kovács, az asztalos keresik fel minden este Béla kocsmáját.

otodikpecsetEgyszer egy fényképész, Keszei is beül közéjük, és érdekes vitát gerjeszt. Őze Lajos, Márkus László, Dégi István, Horváth Sándor, Bencze Ferenc játsszák a főbb szerepeket, de Latinovits Zoltán, az ifjú Pécsi Ildikó és Cserhalmi György is feltűnik benne.

Nem mellékesen a filmet 1977-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medvére jelölték, zeneszerzője pedig az a Vukán György, aki nem is olyan régen, a G. Feszten Székelyudvarhelyen koncertezett.

Bedőházi Attila-Csaba

Egy telefonfülkében és környékén játszódó filmet vetít a Film+ vasárnap. Roppant egyszerű a mozi története: megcsörren egy utcai telefon, a főszereplő felveszi és örökre megváltozik az élete. Na, nem azért, mert rossz hírt kap, hanem mert egy mesterlövész hívja, akinek célkeresztjében pontosan ő van, így kénytelen-kelletlen, de mindent meg kell tegyen, amit „távoli túszejtője" mond.

AFulke-CollinFarellIdőközben emberek halnak meg és a fülkében álldogálóra terelődik a gyanú. A rendőrség is megérkezik és teljes lesz a káosz. A Colin Farell-el és Forest Whitaker-rel forgatott filmet vasárnap 23 óra 15 perckor vetítik.

Józsa Csongor

Az európai futamokat követően Kanadába költözik ezen a hétvégén a Száguldó Cirkusz. A Forma-1-es pilóták Montrealban próbálnak minél jobb helyezést elérni. Az időmérő edzésre szombaton 20 órától, a futamra vasárnap 21 órától kerül sor. Az eseményeket élőben követhetjük az m1-en és a Digi Sport 1-en.

Serena-Williams-vs-Maria-Sharapova-Miami-Open-Final2A francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros az utolsó fázisához érkezett. Szombaton a nőknél Marija Sarapova–Serena Williams finálét rendeznek 16 órától. A férfiak egy nappal később lépnek a salakpályára. Mindkét nap 16 órától kezdődik a meccs, az Eurosport élőben közvetíti.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."