Kultúra » Alter

Bóbitázz, bulizz, romantikázz

Nem érdemes a négy fal között üldögélni ezen a hétvégén, de ha mégis erre fanyalodnánk, legalább minőségi néznivalón legeltessük a szemünket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

sakaltanya
sakaltanya
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 21., 11:19
0 hozzászólás. 

Száz éve született a Bóbita halhatatlan költője, a hétvégén rá emlékezhetünk, de találkozhatunk a képernyőn csalókkal és lehet 50 randink is Hawai-szigetén.

Bedőházi Attila-Csaba

Igazi csaló kap főszerepet szombat este a TV2-n. Ezúttal Leonardo di Capriot üldözi Tom Hanks a nagysikerű Kapj el, ha tudsz! című moziban. Frank Abagnale egy roppant leleményes csaló, aki 21. születésnapja előtt már „dolgozott" orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság pilótájaként is. Mindemellett nagyon jól hamisítja a csekkeket is.

KapjElHaTudszTermészetesen nincs rossz jó nélkül, így a csaló nyomába ered az FBI ügynöke Carl Hanratty, aki már-már elkapja a szimpatikus szélhámost, de Frank egy lépéssel mindig előtte jár. Hogy mi lesz a rabló-pandúr játszma végkifejlete, az szombaton 22 óra 35 perctől kezdődően kiderül.

Lázár Emese

„Célom nem a gyönyörködtetés, nem is a szokatlantól irtózók bosszantása. Értenek-e, azzal sem törődöm. Mást akarok: eleven áramot sugározni, melytől megrázkódik az ösztön, érzelem, ész, képzelet, szellem, az egész lény; ne csak az ember olvassa a verset, a vers is az embert. Átvilágítani és felrázni óhajtlak, hogy átrendezhesd magadat zárt, véges, egzisztenciális énedből nyitott, szociális, kozmikus, végtelen énné."- fogalmazta meg ars poetica-ját a 20. század egyik költőóriása, Weöres Sándor, aki június 22-én lenne 100 éves. A centenárium alkalmával a magyarországi közmédia több, az életét és munkásságát felidéző híradással, dokumentumfilmmel jelentkezik.

weores sandorA Duna Televízióban szombaton délelőtt 9 óra 45 perckor kezdődik a Századfordító magyarok című emlékműsor, amelyben Weöres életútját, munkásságát archív felvételek, riportok, verses összeállítások elevenítik fel. Weöres 100 – A teljesség felé elnevezéssel igazi irodalmi csemegét kínál szombaton délután 4 órától az M1. A műsorban versek, gondolatok hangzanak el, ezúttal nem színművészek, hanem jeles közéleti személyiségek, tudósok, művészek, sportolók előadásában. Vasárnap 23 órától a Psyché és Nárcisz című, a Psyché – egy hajdani költőnő írásai Weöres-mű alapján  készült filmet láthatjuk a Dunán. 

Kakasy Botond

Ki ne szeretne Hawaii-szigeteken tengerbiológus lenni? Henry Roth (Adam Sandler) abban a szerencsés helyzetben van, hogy a földi paradicsomban delfinekkel, fókákkal és pingvinekkel mókázik, szabadidejében pedig magányos, de gyönyörű turistanők ágyába udvarolja be magát. Csak itt nyaraló lányokkal kezd ki, párkapcsolatait két szabály szerint alakítja: helyi nőkkel soha nem kezd ki, és tartós kapcsolatokba sem bocsátkozik.

az50elsorandiAzonban egy nap a gyorsbüfében megpillantja Lucyt, aki éppen meseházat épít palacsintájából. Elkezdnek beszélgetni és a közös reggeli nagyon jól alakul, Henry teljesen belehabarodik a lányba. Másnap újra összefutnak, de megdöbbenten tapasztalja, hogy a lány semmire sem emlékszik a közös randiból. Lucynak ugyanis egy autóbalesetben sérült a rövidtávú memóriája, így reggel, amikor felkel, mindig elölről kezdődik a baleset előtti nap. Henry nem tud lemondani a lányról, így minden nap újra és újra meghódítja őt.

Az 50 első randi romantikus vígjátékot megnézhetjük ha vasárnap 21 órától a TV2 csatornáját választjuk.

Szasza

Egy jó koncerten óhatatlanul is eszébe jut az embernek, hogy milyen lehet egy gitárral a kezedben kiállni a színpadra, és zenélni egy tomboló közönségnek. Violetnek is ezek voltak az álmai, ezért beleharap a Nagy Almába és New Yorkba költözik. Azonban hamar egyértelmű lesz számára, hogy az amerikai álom nem válik olyan könnyen valóra.

sakaltanyaHogy megélhetését biztosítsa, egy bárban vállal munkát, méghozzá nem is akármilyenben. A címadó Sakáltanya egy különleges hely, ahol öt lány dolgozik, kizárólag férfiaknak, akik a csajok magánszámaira, és a jellegzetes őrült bulikra csorgatják a nyálukat. Bejutni nem könnyű Violetnek, helyt kell állnia a keménykötésű lányok mellett. A sztori szombaton 20 óra 10 perckor indul a CoolTV-n.

Józsa Csongor

A Le Mans-i 24 órás autóverseny egyike a világ legrégebbi autóversenyeinek, amit 1923 óta rendeznek meg a franciaországi Le Mans közelében fekvő sarthe-i versenypályán. Az eredetileg sorozatgyártású autók megbízhatóságának és gazdaságosságának tesztelésére szolgáló futamot a mai napig megrendezik.

le mansA mezőny szombat kora délután rajtol el, és másnap kora délután ér célba. A 24 óra alatt közel 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők. A rekord a 2010-es versenyen született meg, 5410 kilométeres távval.

Az eseményt szombaton és vasárnap folyamatosan figyelemmel kísérhetjük az Eurosporton.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."