Kultúra » Alter

Romantikus, klasszikus hétvégénk lesz

Szerelmesek, nyakkendős gyilkosok, maffiózók és klasszikus francia nevettetők: a színes doboz hétvégi műsorából ajánlunk néznivalót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

dear john
Nem csöpögős, de romantikus sztorit is nézhetünk.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 28., 18:45
0 hozzászólás. 

Hitchcock, Scorsese, Fernadel és Jean Gabin, Jack Nicolson, Leonardo di Caprio- a mozivászon nagy klasszikusai a garanciái, hogyha a színes doboz elé telepedünk nem lesz unalmas sem a szombat, sem pedig a vasárnap esténk.

Katona Zoltán

A Hálátlan kor francia klasszikus komédia, Jean Gabin és Fernandel főszereplésével, 1964-ből, fekete-fehérben. Adva van egy fiatal pár, akik érettségi után össze szeretnének házasodni – a fiú apja azonban tengerparti házukba hívja a családot, s a lány régi udvarlója után elkezdődnek a bonyodalmak.

Jean Gabin, FernandelA két apóst a két francia óriásszínész alakítja, a komédia biztosan mosolyt csal a mostani hatvanasok-hetvenesek arcára, a fiatalabbak pedig belemerülhetnek abba a mozi világába, amibe apáik, nagyapáik jártak a hatvanas években.

Ha érdekel a régi, klasszikus francia film világa, akkor szombaton 22.50-től a Duna Televízióban megnézheted Gilles Grangier filmjét.

Kakasy Botond

Alfred Hitchcock neve hallatán legtöbbünknek a Psycho című nagy sikerű filmje jut az eszünkbe. Most mégsem erről lesz szó, hanem egy igazi, 1972-be készített angol-amerikai thrillerről. London utcáin titokzatos gyilkos ólálkodik. A Temzéből egy megfojtott nő holtestét emelik ki. A sajtó azonnal cikkezni kezd az esetről és egy nyakkendős gyilkost emlegetnek. Amíg az emberek a nyakkendős gyilkos elfogását remélik, Bob, a gyümölcskereskedő, sorra öli meg a nőket. Senki nem gyanakszik rá, sőt egyre inkább barátjára terelődik a gyanú.

FrenzyAzonban egy áldozata dulakodás közben letépi a nyakkendőtűjét, mielőtt végezne vele. Hogy elrejtsen minden hozzá vezető nyomot, meg kell találnia a holttestet, amit zsákba gyömöszölve, egy krumpliszállító autóra dobott fel...

Alfred Hitchcock Téboly című filmjét megnézhetjük vasárnap éjjel egy órától a TV2 közvetítésében.

Bedőházi Attila-Csaba

Nagysikerű Scorsese mozit ígér a Film+. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson kaptak főszerepeket a 4 Oscar- és további 64 más díjjal kitüntetett filmben. További 62 más díjra is jelölték. A fiatal rendőr Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) beépül a Frank Costello (Jack Nicholson) által vezetett maffiaszervezetbe. Billy lassan elnyeri a vezér bizalmát, miközben egy másik rendőr, Colin Sulivan (Matt Damon) is beépül.

ATeglaA maffiavezér azonban túl jól értesül bizonyos rendőrségi akciókról, így felmerül, hogy tégla van a yardok között. Végül minden összekuszálódik. A 2006-os alkotást, A tégla című filmet szombaton 22 órától lehet megnézni.

Lázár Emese

Romantikus, de nem csöpögős amerikai film a Kedves John (Dear John), ideális választás egy kellemes vasárnap estéhez azoknak, akik kedvelik ezt a műfajt.

A sztori klasszikus: a fiatal John, az eltávozáson levő, hivatásos katona ( Channing Tatum) és a gyönyörű főiskolás lány Savannah (Amanda Seyfried) találkoznak és egymásba szeretnek. Megfogadják: örökké kitartanak egymás mellett. John szabadsága lejár, visszatér a különlges alakulathoz. dear John1Sikerül-e a két fiatalnak sűrű levélváltással életben tartani a szerelmet? Választ a kérdésre a vasárnap este 9 óra 15 perckor, az M1-en kezdődő másfél órás játékfilm ad.

Józsa Csongor

A kétszeres győztes spanyol Alberto Contador és a tavaly második brit Chris Froome csatájára lehet számítani a világ leghíresebb országúti kerékpáros viadalán, a szombaton kezdődő Tour de France centenáriumi kiírásán.

tourdefranceA 100. Tour de France 22 csapatának 198 indulójára 3403 km teljesítése vár. A 21 szakaszból álló viadalon két szünnap, egy csapat-, két egyéni időfutam és négy hegyi befutó lesz.

A körverseny minden szakaszát élőben közvetíti az Eurosport, a szombati prológ 13 órától rajtol.

Szasza

Milyen érzés lehet kisgyerekként mocskosul gazdagnak lenni, mindent megkapni, és abszolút luxusban élni? Richie Rich ezzel teljes mértékben tisztában van: a kiskirályként dédelgetett milliomos csemetének saját vendéglője is van, csak arra kell rájönnie, hogy barátokat pénzen nem lehet venni.

richie-rich-0628Vagyona persze a bűnözők számára is értékes célpont. Szüleit elrabolják, és feltett céljuk, hogy bérgyilkosok végezzenek az egyetlen, kiskorú örökössel. Richie megembereli magát, kilép a dédelgetett milliomos gyerek szerepéből, és minden megtesz annak érdekében, hogy visszakapja szüleit. Hogy közben megtalálja-e a barátságot, az kiderül szombaton 20 óra 5 perctől, vagy vasárnap 15 óra 25 perctől a Cool-on, Macaulay Culkin főszereplésével.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."