Kultúra » Alter

Királyi lesz ez a hétvége

Freddie Mercury feltámad, Godfrey-ből lakáj lesz, Édes Anna megunhatatlan, a magyar férfi vízilabda-válogatott a csúcsra tör.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

freddie-queen-bp-0802
Freddie Mercury újra elénekeli: Tavaszi szél vizet áraszt...
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 02., 15:25
0 hozzászólás. 

Muszáj lesz a képernyő elé csábulni ezen a hétvégén,Különösen szombaton este, amikor  eldől: világbajnok lesz-e a magyar férfi vízilabda-válogatott?  És ez csak egy izgalmas néznivaló abból, amit ajánlunk.

Szasza

„Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom" – énekelte Freddie Mercury 1986. július 27-én, Budapesten, ezzel beírva magát a magyar rocktörténetbe. A legendás Queen zenekar egyetlen magyarországi koncertje nem csak a magyar ajkúak számára volt egyedi, és történelmi pillanat, hanem magának a zenekarnak is, akik éppen tavaly adták ki újra a feledhetetlen estét feldolgozó koncertfilmet.

Ez a kiadás egy hosszabb, nagyfelbontású, extrákkal megpakolt csomag – a tévében most nem ezt adják, de '86-ban készült verzió is tartalmazza a koncert minden egyes mozzanatát, olyan felejthetetlen pillanatokkal, mint Freddie híres magyar nótázása. Hogy ezt az akkor elfogyasztott pálinka hatására tette-e, az kérdéses, de az már teljesen biztos, hogy ezt a zenei produkciót tilos kihagyni. Hely, idő: péntek 23 óra 30, M2. Ismétlés éjjeli baglyoknak hétfőn hajnali 2 óra 10 perctől.

Kakasy Botond

Jó sztori, de a rendezés hagy még kívánni valót maga után. Mégis azt mondom, ha van időnk nézzük meg a 2009-ben debütált Gamer – játék a végsőkig című amerikai tudományos fantasztikus akciófilmet. A történet a jövőben játszódik, aminek lényege, hogy Ken Castel (Michael C. Hall – őt leginkább a Dexter című sorozatból ismerhetjük) őrült milliárdos, egy olyan nanorobotot hoz létre, amelyet az emberi szervezetbe juttatva az agyban az igazi sejtek helyét veszik át miközben sokszorozódnak, akár egy vírus. A nanorobotok arra lettek programozva, hogy jeleket fogadjanak, így a testet, amelyben megtelepedtek, nem csak gazdája irányíthatja. Castel létrehozza a Társadalom nevű játékot, amiben az lehetsz, aki akarsz, úgy hogy a hús-vér avatarod otthonról, egy kényelmes fotelből irányíthatod, miközben csipszet majszolsz.

Az avatárok pedig pénzért szolgálják ki testüket az elkényelmesedett, a valóságból a játékba menekült igazi társadalomnak. Ezt Castel tovább fokozta és egy új játékot hozott létre, Gyilkosok (Slayers) néven. Ebben a játékban a brutalitásunkat tudjuk kiélni. Abban különbözik a Társadalomtól, hogy itt halálsoron levő fegyencekből lesznek az avatárok és a küzdelem a végsőkig megy. Az a fegyenc, aki túlél 30 bevetést, kegyelmet kap. Kabel (Gerard Butler) már közel jár ehhez, célja, hogy újból a családjával lehessen. Az őrült Castel hobbija azonban visszaüt. Mivel benne is jelen vannak a nanorobotok Kabel ellene fordítja saját találmányát: „Nézd ezt a kést . Képzeld el, hogy hasba szúrlak vele! Erre gondolj! És megteszem."

A filmet megnézhetjük az RTL Klub sugárzásában szombaton 23 óra 5 perctől.

Katona Zoltán

A Duna Televízióban vasárnap esténként az utóbbi évtizedek klasszikus magyar filmjeit vetítik – így lesz ez most is, hiszen augusztus 4-én 23 órától a Fábri Zoltán által rendezett Édes Annát lehet megnézni.

edesanna

Kosztolányi Dezső regényének adaptációjában a fiatal Törőcsik Mari játssza a főszerepet, de nemcsak az ő alakítása maradandó. Az 1958-ban készült film egyike a korszak legfontosabb magyar alkotásainak – a Duna Televízió arra is „szakosodott", hogy a magyar kulturális értékeket közvetítse. A vasárnap esti filmekkel annak is próbál eleget tenni, hogy ezt az igényt kielégítse. Az Édes Annát másnap, augusztus 5-én 22.30-kor a Duna World-on is meg lehet nézni.

Józsa Csongor

Újra csúcsra érhet egy magyar csapatsportág, mert világbajnoki döntőt játszik a magyar vízilabda-válogatott Barcelonában: a csapat az olimpiai bajnok Horvátország legyőzése után került a fináléba.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A magyarok ellenfele Montenegró válogatottja lesz, a találkozót szombat este negyed tizenkettőkor lehet megnézni az m1-en.

Lázár Emese

Premier értékű filmmel csalogat a képernyő elé szombaton a Duna Tv. Az 1936-ban készült Godfrey, a lakáj ( My Man Godfrey) című, fekete-fehér komédia szereplői először szólalnak meg magyar nyelven.

Carole Lombard

A nagy gazdasági világválság idején a New York-i felső tízezer világában játszódó romantikus vígjátékot a némafilmgyártás nagymestere, Gregory La Cava rendezte. A főszerepeket olyan remek színészek alakítják, mint a címszereplőt, a lecsúszott üzletemberből lakájjá előléptetett Godfrey-t alakító William Powell és az őt felkaroló Irene Bullockot játszó gyönyörű Carole Lombard. A filmművészet egyik remekének számító, magyar nyelven első ízben bemutatott filmet szombaton 13 óra 55 perctől vetíti a Duna Televízió. Tizenkét éven aluliak is megnézhetik, de szigorúan felnőtt felügyelettel.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."