Kultúra » Alter

Nesze nekünk Eldorádó

Szent Mihály-napján a salakpályán vásár, a televízióban pedig kalandok sorozata vár. Kézbe a távirányítót!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

inseption
inseption
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 27., 18:04
0 hozzászólás. 

Eljuthatunk Eldorádóba, bebarangolhatjuk Magyarországot, nézhetünk Eredetet Leonardo di Caprióval és azt is megtudhatjuk, hogy ki a Dolgozó lány és kiben van meg igazán az X-Faktor. 

Szasza

Az ember, ha igazán nagyot akar dobni, és élete álmát akarja összehozni, akkor mindenre képes. Ráadásul, ha közben igazságtalansággal szembesül, az legtöbbször nem kedvét szegi, hanem csak olaj lesz a tűzre. Hasonló történet Tess McGill-é (Mealnie Grifith) is, aki óriási ötletet készül bemutatni, ami ráadásul a főnökét, Katherine-t (Sigourney Weaver) is érdekli.

dolgozo-lany-02-0927A főnökasszony közben lesérül, Tess pedig a lehetetlenre vállalkozik, főnökének adja ki magát. Eközben rájön, hogy Katherine le akarta nyúlni az ötletét, így mindent megtesz azért, hogy összejöjjön álma. A Dolgozó lány igazi sztárparádé, hiszen Alec Baldwin és Harrison Ford is főszerepeket kaptak. Az 1988-as vígjátékot szombaton 17 óra 5 perckor vetíti az RTL Klub.

Lázár Emese

Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!- Szent Mihály –nap hétvégéjén öt közszolgálati csatorna, az M1, M2, Duna Televízió és a Petőfi valamint a Kossuth Rádió jóvoltából bekalandozhatjuk egész Magyarországot. A két nap alatt huszonnégy település mutatja be múltját, jelenét, hagyományait, az ott élő közösségeket. Ismert és ismeretlen személyek mesélik el Magyarországhoz kapcsolódó kedves történeteiket.

A hétvégi műsorfolyamnak az M1-es csatorna népszerű show-ja, a Magyarország, szeretlek! vetélkedő adja a vezérfonalát. A Szente Vajk áltl moderált műsorban a két játékvezető, Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő három-három hírességgel vágnak neki a küzdelemnek. Ki lesz a nyertes csapat? Vasárnap 21 óra 15 perctől az M1-en kiderül.

ida9Aki inkább filmet nézne, annak ajánljuk az Ida regényét. Gárdonyi Géza népszerű regényének filmváltozatát Venczel Verával, Oszter Sándorral a főszerepben szintén vasárnap 21 óra 30 perctől tűzte műsorra a Duna Televízió.

Bedőházi Attila-Csaba

Jó kis sci-fi-akciót ígérnek szombat estére. Rögtön az X-Faktor tehetségkutató után, 22 óra 20 perckor kezdődik a Christopher Nolan rendezte Eredet az RTL Klubon. A rendező gondos és kidolgozott álomvilágba juttatja el a nézőt, avagy álmodunk az álmunkban, ami valójában egy másik álom. Igen, ilyen az Eredet.

Dom Cobb (Leonardo di Caprio) a világ legzseniálisabb ipari kémje, aki nem is akárhogyan kutakodik: mások álmait szerzi meg. A képlet egyszerű, amíg az áldozat álomfázisba jut, addig ő bejut az elméjébe és a legtitkosabb álmokhoz is hozzáfér.

EredetMegjelenik Saito (Ken Watanabe), aki egy visszautasíthatatlan ajánlatott tesz Cobb-nak. Azt szeretné, ha eltüntetne egy gondolatot egy haldokló milliárdos tudatalattijában. Összeáll a legjobb csapat a milliárdos elméjének átverésére. A látvány és a sztori magáért beszél.

Katona Zoltán

Egyike azoknak a filmeknek, amit akárhányszor látok valamelyik tévécsatornán, nem tudok onnan elkapcsolni, a magyar filmek közül A tanút és a 6:3-at tartom még ilyennek. S van úgy, hogy néha csak berakom a dvd-lejátszóba, hogy halljam a "Sanyi bá" hangját. Az Eldorádó a nyolcvanas évek végének egyik csúcsfilmje Magyarországon, a közelgő rendszerváltás hátszelével Bereményi Géza olyan alkotást tudott letenni tudott készíteni, ami ma is megállja a helyét. Az agresszív, szívtelennek tűnő Monori figurája egy olyan túlélési stratégiát mutat be az ötvenes évek elején, ami elborzaszthatja az embert. Nagyon realista, nagyon torokszorongató film, ami ugyanakkor bővelkedik olyan humoros jelenetekben, ami csak ott és akkor számított viccesnek.

eldoradoeperjesEperjes Károly élete egyik legnagyobb alakítását nyújtja az Eldorádóban, de a több szereplőt alakító színészek játéka is szenzációs. Száz perc egy kegyetlen, érzéketlen Magyarországból, besúgókkal, ármánykodásokkal, erős és gyenge jellemekkel. Vasárnap, szeptember 29., 22.40-től a Duna Tévén. Egyébként, ha megfigyelték, vasárnap esténként a Dunán és az m1-en vetítik az utóbbi hatvan év magyar filmtermésének legjavát.

Kakasy Botond

Elvérzik az X-Faktor, természetesen nem a műsor, hanem a benne szereplő, magukat esélyesnek tartó énekesek. Néhány hete már elkezdték a meghallgatásokból kicsemegézett jó, gyenge és annál is gyengébb produkciók bemutatását. Mostanra lejár a jelentkezők meghallgatása és az első szelektálás.

xzombaton és vasárnap két új adással jelentkezik a show-műsor, ahol az első igazi rostán kell átvergődjék magukat az indulók. A Tábor – így hívják ezt a fázisát a versenynek – azért is az első igazi kivéreztetője az énekeseknek, mert most nem a rongyosra gyakorolt, számukra legjobban fekvő dallal kell elnyerjék a mentorok tetszését, hanem egy frissen kiosztott dallal, illetve a színpadon osztozniuk kell versenytársaikkal. és úgy kell kiemelkedőt nyújtani. Most még utoljára mosolyt csalnak az arcunkra a hamis dallamok, a csalódott és értetlenkedő arcok, s ha van favorizáltunk, akkor szurkolhatunk, hogy eljusson a Mentorok házába. A selejtezőket szombaton és vasárnap nézhetjük meg 21 órától az RTL Klub közvetítésében.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."