Kultúra » Alter

Higgyél a szemednek!

Nem csak parajdi töltött káposztával, filmekkel is jó lehet lakni ezen a hétvégén. Ajánljuk a menüt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

hantaboy-1004
Jim Carrey ismét nevettet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 04., 18:21
0 hozzászólás. 

Hazudósok, uncsi amcsik, szirmok és virágok, bombaszakértők és túlélők versengnek a  kegyeinkért ezen a hétvégén. Már csak azt kell eldöntsük, hogy ki a szemünknek legkedvesebb.

Szasza

Ha megkérdeznek, ugye te sem szoktál hazudni? Na jó, néha egy kis füllentés, féligazság kell, de hazudni, na azt nem! Állítólag az ügyvédek nincsenek így ezzel, és ezt a sztereotípiát nagyon is erősíti Fletcher Reede, aki egy valóságos hazugságművész. Kisfia azonban nem nagyon örül ennek, és azt kéri születésnapjára, hogy apja egy napig ne tudjon hazudni. Kérése valósággá válik, és ezzel megkezdődik a gumiarcú Jim Carrey által megformált karakter legrosszabb napja, szombaton 20 óra 30 perctől a TV2-n jön a Hantaboy.

uncsiamcsi-1004Angolul tudóknak, vagy a román felirat fetisisztáknak érdemes lehet pénteken este 22 óra 45 perckor a Pro TV-re kapcsolniuk, hogy megnézzék a legjobb, és gyakorlatilag egyetlen amerikai tinifilm-paródiát. A Megint egy uncsi amcsi film bővelkedik gusztustalan jelenetekben, kemény túlzásokban, és az összes amerikai tinifilmes klisét egyszerre parodizálja ki.

Kakasy Botond

A háború mindig jó téma a filmiparban és ehhez sajnos kellő forrást is teremtettünk az elmúlt évszázadok során, de tesszük ezt napjainkban is. Kathryn Bigelow filmjét az Irakban állomásozó amerikai katonák ihlették. A bombaosztag munkája még az átlag katonáénál is veszélyesebb. Nap mint nap a háborús övezetben elrejtett bombák felkutatásával és hatástalanításával foglalkoznak, ilyen bombából akad bőven Bagdadban.

bombakfoldjenAz életük mindig pengeélen táncol, állandó versenyt folytatnak az idővel és a bonyolult robbanószerkezetekkel. Még az előtt kell hatástalanítani, hogy azt valamelyik iraki szélsőséges felrobbantaná és mindig tudni kell, melyik zsinórt vághatják el. A feszült munka gyakran belső konfliktusokhoz vezet az osztagban, de mindannyian tudják, csak együtt élhetik túl ezeket a küldetéseket. William James bombaspecialista őrmester úgy vesz részt a küldetéseken, mint aki nem fél a haláltól. Amíg a társa csak túlélni akarják, addig ő megszállottan végzi a munkáját. James egy helyi kis sráccal barátkozik össze, amikor egy bombaraktárban hozza hasonló holtestre bukkan. Felelősöket keres ezért a tettesek nyomába ered.

A bombák földjén című amerikai filmdrámát vasárnap éjfél után húsz perccel nézhetjük a TV2 sugárzásában.

Bedőházi Attila-Csaba

Ismét az X-Faktor után érdemes az RTL-Klubra kapcsolni. Szombaton 22 óra 55 perctől kezdődik Az éhezők viadala című sikerkönyvből adaptált amerikai mozi. A történet Észak-Amerika romjain játszódik, Panem országának tizenkét rabszolga körzetében.

EhezokViadalaAz országot vezető Kapitólium minden évben megszervezi azt a halálos versenyt, melyet élőben közvetít a tévé. Erre a viadalra önként, húga helyett jelentkezik Katniss Everdeen, akit az azóta Oscar-díjjal kitüntetett Jennifer Lawrence alakít. A 12 éves lánynak nem először kell szembenéznie a halállal, de még így is csekélyek a túlélési esélyei.

Lázár Emese

Egy 1957-es amerikai romantikus vígjátékot kínál a nézőknek szombaton 21 óra 15 perctől a Duna televízió. A Kosztümök és újságok című játékfilmben az ötvenes évek két filmcsillaga, a szívtipró Gergory Peck és gyönyörű Lauren Bacall alakítja kiválóan a két főszereplőt, Mike Hagen újságírót és Marilla Brown divattervezőt. A sztori nem bonyolult: egy átdorbézolt éjszaka után Mike szerelmes lesz Marillába és feleségül veszi.

Designing-Woman-4Az elhamarkodott házasság után azonban kiderül: merőben ellentétes világban élnek és egymás hóbortjait nem tudják elfogadni. A férfit a feleség fényűző életmódja, a nőt pedig férje zűrös életvitele bosszantja. A helyzetet bonyolítja, hogy Mike-nak egy cikke miatt meggyűlik a baja a gengszterekkel, Marilla pedig férje volt szeretőjének kell jelmezt tervezzen. Kimásznak-e a csávából és lesz-e happy end? Szombaton este minden kiderül.

Katona Zoltán

A Szirmok, virágok, koszorúk című film valahogy átcsúszott a Kádár-rendszer cenzúráján, hiszen 1984-ben készítette Lugossy László. Kőkemény dráma az 1848-49-es szabadságharc utáni korszakról.

szirmokviragokAz utóbbi évtizedek egyik legnagyobb magyar színésze, Cserhalmi György alakítja Majláth Ferenc katonatisztet, akinek a sorsát követhetjük nyomon ebben a filmben. A filmet nézve nem lehet nem asszociálni az 1956-os forradalom utáni évekre. A megtorlás évei ezek is, azok is: a Lugossy-film más síkon, de ugyanazt mutatja be. Nem véletlen a dátum sem, hiszen október 6-án, egy nagyon szomorú évfordulón tűzte műsorára a Duna Televízió, vasárnap este negyed tizenegytől.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."