Kultúra » Alter

Holtponton a szüzesség

Nincs kedved kibújni a házból hétvégén? Sebaj, kalandozni a képernyő előtt is lehet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

amerikai-pite-1010
Amerikai Pite lehet a szombat esti menü.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 11., 19:02
0 hozzászólás. 

Háborús dráma, tinikomédia, történelmi témájú magyar film és a Székely Kapu – a szemnek rágógumi bőven jut szombaton és vasárnap is.

Katona Zoltán

Fábri Zoltán filmje a hatvanas évek közepéről jól szemlélteti, hogy mi ment végbe Magyarországon 1945 és 1965 között. Ávósok, forradalom, kollektivizálás, bosszúállás és minden, ami ezzel jár. Egy újságíró húsz órát beszélget a falubeliekkel, s ez a nem egészen egy nap elég arra, hogy kibontakozzon a kis közösség hétköznapi élete a maga egyszerűségével, kicsinyességével, kapcsolatrendszerével.

huszora1

A film elkészítésének idején nyilván még mindent nem lehetett kimondani, de Fábri zsenialitása abban is állt, hogy be tudta csempészni azokat a dolgokat a filmbe, amivel üzenni tudott. Olyan nagy nevek játszanak benne, mint Páger Antal, Őze Lajos vagy a fiatal Bodrogi Gyula és Kern András. Húsz óra, Duna Televízió, negyed tizenegy, vasárnap este.

Bedőházi Attila-Csaba

Amerikai elnökök rabolnak bankot vasárnap este az m1-en. Az 1991-ben készült Holtpont (Point Break) című amerikai akciófilmben Ptrick Swayze, Keanu Reeves és Gary Busy kaptak főszerepet. Nixon, Carter, Reagan és Johnson amerikai elnökök képmásáról készült maszkot öltenek a bankrablók, akik Los Angeles legtökéletesebb rablását hajtják végre.

HoltpontAz elkövetőkről mit sem tud a rendőrség, amikor képbe kerül az FBI egyik ügynöke, aki szörfösök között keresi a tetteseket. Sikerül beépülnie a hullámokat vadászó, törvényt nem tisztelő fiatalok csoportjába. Egyre inkább csapattagnak számít, amikor hirtelen egy bankrablás közepén találja magát, igaz a rossz oldalon. Közben szerelmes lesz a főnök csajába, szóval a szálak eléggé összekuszálódnak a végére. Az akciófilmet vasárnap 22 óra 40 perctől tűzték műsorra.

Szasza

A szüzesség elvesztése tinédzserkorban nemcsak dicsekvési alap, de egy egészen komoly társadalmi elvárás is a legtöbb nyugati kultúrában. Tudja ezt nagyon jól Jim és Chris is, akik még érettségi előtt szeretnének túlesni a tűzkeresztségen. Ezért mindent el is követnek, így a számtalan folytatást megélt Amerikai Pite legelső részre bővelkedik kínos jelenetekben, webkamera előtti próbálkozásokban, és a címadó sütemény is egészen komoly szerepet kap. Kezdés szombaton este 23 óra 40 perckor a film+ 2-n.

solyom-vegveszelyben-1010

Ha nem jön be az amerikai tinikomédia, kapcsoljon esetleg szombaton 23 óra 5 perckor a TV2-re. A Sólyom végveszélyben amerikai háborús dráma, ami egy valós szomáliai történetet dolgoz fel. A történet két lezuhant helikopterről és 18, az életéért küzdő katonáról szól, és bővelkedik drámai és akciódús pillanatokban. Igazából a legerősebb emlékem a filmmel kapcsolatosan, hogy kb. az ötödik perctől kezdve a végéig folyamatosan lőnek benne, és egészen izgalmas. Nézd meg, kiderül, hogy jól emlékszem-e.

Lázár Emese

Ha szombat, akkor Székely Kapu a Duna Televízióban. A Székelyföldi Stúdió magazinműsorát most sem érdemes kihagyni. A hajdani csatahelyszínek, katonasírok után kutattak a gyimesi ezeréves határnál az egykori határvadász zászlóalj utódai. Hogy mit találtak, kiderül a Nyitott történelemkönyvből. A Székelyek Nagy Menetelése is téma:a Magyar Közszolgálati Média már készíti az október 27-ére meghirdetett tiltakozás élő közvetítését. Magyar város hely? címmel a marosvásárhelyi piacon kétnyelvű címkét osztogató Lakó Péterfi Tünde ügyéről készült riport. Téma lesz a gyergyószentmiklósi színházi kollokvium, és megszólaltatták a székelyudvarhelyi születésű Eötvös Pétert, a világhírű Kossuth-díjas zeneszerzőt és karmestert. A magazinműsort szombaton délelőtt 11 óra 40 perctől lehet megnézni.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."