Kultúra » Alter

Blicceld el a hétvégét

Napsütésben nem, de eseményekben gazdag lesz a hétvége. Ha jól osztjuk be a szabadidőnket, marad idő a tévé előtti lustálkodásra is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Izgalmas, mozgalmas: Az örzők.
Izgalmas, mozgalmas: Az örzők.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 18., 12:45
0 hozzászólás. 

Akcióhősök és elátkozottak, nagy magyar színészek zseniális alakításai. Játékfilmek színesben, fekete fehérben. Súgunk, hogy mire kattints, ha kezedben a távirányító.

Bedőházi Attila-Csaba

Jó kis képregény-adaptációt vetít vasárnap este a TV2. Ezúttal a 80-as évek alternatív Amerikájába kalauzolják a nézőt, ahol éppen világméretű háború készülődik és az álarcos jótevők ideje lejárt. Van azonban egy, az összeesküvés-elméletekben gondolkodó Rorschach, aki nem így gondolja. Szerinte a világban jó és rossz van, és ezt mérlegelni kell.

Watchmen-RorschachErre hivatott ő. Amikor megölik barátját nyomozni kezd és rájön, hogy ez csak a kezdet. Hidegháborús hangulat, maszkos igazságosztók és óriási látvány. A Watchmen – Az őrzők vasárnap 23 óra 20 perctől kezdődik.

Kakasy Botond

Jason Statham legtöbb filmes alakításában fölényes, öntörvényű, de precíz, kimért és akármennyire bunkó, mégis mindig szerethető karaktert játszik. És valljuk be, igen csak jól áll neki ez a szereposztás, amit már néha rá-rá írnak egy film kapcsán. Így van ez a 2011-ben megjelent Blitz című angol-amerikai-francia akciófilmben is. Tomb Brant (Jason Statham) egy ízig vérig öntörvényű kőkemény zsarú, aki nem riad meg az árnyékától.

http://www.youtube.com/watch?v=7KItr9_dgpQ

Nem kíméli a bűnözőket, de agresszív és brutális magatartásával nem csak kollégái ellenszenvét, hanem a sajtóét is maga ellen fordítja. Azonban egy nap London utcáin kegyetlen sorozatgyilkos jelenik meg, aki áldozatait a rendőrök közül válogatja. Ki mást lehetne a nyomába állítani, mint a keménykezű Brantet, London utcáin nem mindennapi hajsza kezdődik. Hangulatában a 90-es évek amerikájából kapunk ízelítőt, amikor bőrdzsekiben, cigivel a szájban, két korty wisky között káromkodott minden keményfejű vagány gyerek.

A pörgős akciófilmet megnézhetjük szombat este az RTL Klubbon 23 óra 10 perctől, közvetlenül az X Faktor után.

Katona Zoltán

Folytatódik a magyar klasszikus filmek vetítése a Duna Tévében, vasárnap este negyed tizenegytől a Kosztolányi Dezső művéből készült 1963-as adaptációt, a Pacsirtát tekinthetjük meg. Elveszet sorsok, szerencsétlen emberek: a látszólag jól élő Valkay család abban reménykedik, hogy nem túl szép lányuk társat talál, elküldik a rokonokhoz.

pacsirta1A házaspár végre ismét társaságba járhat – ekkor döbbennek rá, hogy elvesztegették eddigi életüket. Páger Antal ezért a szerepért 1964-ben a legjobb férfi alakítást vehette át Cannes-ban, de a többi színész sem kis név: Tolnay Klári Latinovits Zoltán, Törőcsik Mari, Bessenyei Ferenc, Darvas Iván. Fekete-fehér, múzeumi darab, de aki szereti leporolni az ilyen filmeket, nem csalódik.

Lázár Emese

Fiorile - díjat nem kapott, de a nézők és a kritikusok tetszését elnyerte az 1993-as Cannes-i Filmfesztiválon. Paolo és Vittorio Taviani filmjének cselekménye napjainkban kezdődik, de a szálak a napóleoni időkig nyúlnak vissza, amikor a Benedetti családra átok szállt.

Fiorile500x300A testvérek közötti viszály generációról generációra végigkíséri a család tagjait. Az utolsó megátkozott Massimo, a nagyapa. Vajon sikerül-e megtörni az átkot, és két unokája már békében, a teher alól feloldozva élheti életét? Az izgalmas fordulatokban bővelkedő olasz-francia-német filmdráma pénteken pontban éjfélkor kezdődik a Duna Televízióban.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."