Kultúra » Alter

Apokaliptikus lesz a hétvége

Mindenki megfizet, aki a Födet szipolyozza és az út egy apokaliptikus világba vezet. Filmeket ajánlunk hétvégére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Az út.
Az út: nem érdemes kihagyni.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. november 15., 16:30
0 hozzászólás. 

Egy jó film is segíthet abban, hogy hétvégén a tévé képernője előtt lazítsunk és kipihenjük magunkat. Néznivalóban most sem lesz hiány. Mi ezt találtuk szemrevalónak.

Kakasy Botond

Az, hogy az emberiség a Föld erőforrásait folyamatosan szipolyozza, tény. Hogy ez a fajta „kizsákmányolás" az utóbbi évtizedekben többszörösére nőtt, ez is tény. Ez nem mehet a végsőkig és valahol valakinek ezért egyezer fizetnie kell. Eljöhet a nap, amikor a Föld védekező mechanizmusa bekapcsol és újraindítja önmagát, akár teljesen kipusztítva életformákat, fajokat, ahogyan erre már volt példa a földtörténeti korokban. Az esemény minden előjel nélkül érkezik. Az Amerikai Egyesült Államok északi részén az emberek tömegekbe verődve kezdenek öngyilkosságot elkövetni. Először csak beszéd és tájékozódási zavar látszik a „fertőzött" emberen, majd a gyors halál következik. A kormány terrortámadásra gyanakszik, de a felbukkanások gyakorisága és széles területe miatt ezt kizárják. A zavargások legtöbbször parkokban kezdődnek és onnan terjednek a lakósságra. Elliot (Mark Whalberg) biológiatanár feleségével Almával (Zooey Deschanel) Pensilvániában próbálják elérni a menedéket. Hozzuk csatlakozik Eliot barátja és nyolc éves lánya. Azt feltételezik, hogy a növények támadtak az emberiségre. Az általuk kibocsátott anyagtól bolondulnak meg az emberek. Mivel a növényeknél bevett folyamat a kibocsátott illatanyaggal való védekezés a környezetük ellen és bizonyított tény, hogy a növények egymás között képesek kommunikálni, nem is annyira ostoba feltételezés.

Az esemény című filmet szombaton az X-Faktor után a 22 óra 50 perctől nézhetjük meg az RTL Klubbon.

Katona Zoltán

Vasárnap éjfél előtt nem sokkal különleges filmet tudsz megnézni. Az út című amerikai alkotás egy apokaliptikus világba visz. Apa és fia a katasztrófa sújtotta Amerikában bolyonganak, mindennap túlélnek valamit egy olyan világban, ahol az erőszak és a bandák uralnak mindent. A két férfit azonban a szeretet és az emlékek tartják össze.

azutVízió egy apokaliptikus világról, az emberi személyiség megváltozásáról. Az út című filmet vasárnap 23 óra 55 perces kezdettel lehet megnézni az m1-en.

Bedőházi Attila-Csaba

Robert Redford és James Gandolfini szereplésével készült jó, kis akciót ígér szombat estére a TV2. Hadbíróság elé állítják, majd elítélik Irwin tábornokot, aki így a legjobban őrzött katonai börtönbe kerül. A dutyiban mindenki, még a börtönparancsnok is megadja neki a tisztelet, egészen addig, míg a tábornok szembeszáll a néha igencsak embertelen módszerekkel fegyelmező börtönparancsnokkal.

AzUtolsoErodA tiszteletből rosszindulat lesz, és Irwinnek mindent meg kell tenni, hogy ellenszegüljön elnyomójának. Először a katonákból lett fegyenceket állítja maga mögé, aztán indulhat a háború. Az erőd című  filmet 22 óra 35 perctől vetítik.

Lázár Emese

A Pendragon legenda: Szerb Antal azonos című könyvéből filmesítette meg 1974-ben Révész György. Az izgalmas, misztikus kísértethistória főszereplője a rózsakeresztesek titkát kutató tudós, dr. Bátky János. A történet helyszíne a Pendragonnok kastélya, ahol a várúr, Earl of Gwynmedrl élete veszélyben forog. Klasszikus alkotás, briliáns szereposztás. A főszerepekben a magyar filmművészet nagymesterei: Latinovits Zoltán, Darvas Iván, Tordai Teri, Bujtor István

A magyar játékfilmet szombaton 17 óra 50 perctől lehet megnézni a Film+ -on.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."