Kultúra » Multimédia

Hétvégén feldobjuk a bakancsot

Kinyír ez a kánikula, muszáj lesz kicsit a hűvös szobában pihegni, ha hőguta nélkül akarjuk túlélni a hétvégét, s persze közben szórakozni is akarunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

bakancslista-0808-01
Bakancslista, amit nem érdemes kihagyni.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 09., 16:21
0 hozzászólás. 

Woody Allen, Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Morgan Freeman, Jack Nicholson, Gerard Depardieu – nagy sztárok társaságában hűsölhetünk, de nézhetünk vértől mentes, vérfagyasztó horrort és drukkolhatunk az örökrangadót játszó Steauanak, Dinamónak is.

Katona Zoltán

Férfit látok álmaidban – egy Woody Allen péntek késő estére: ha nincs más programod, szereted a WA-filmeket, és ezt még nem láttad, akkor ülj le az m2 elé este fél tizenkettőkor, mert kezdődik a Férfit látok álmaidban. Woodynk ismét egy szétszakadó házasságból indul ki, de ez nem meglepő, ő már csak ilyen.

ferfitlatokalmaidban

De mégis bele tudod élni magad, hiszen ismerős helyzetek vonaglanak a képernyőn, plusz ismerős színészóriások is (ebben a filmben éppen Antonio Banderas és Anthony Hopkins), illetve számunkra nem annyira ismerős, de gyönyörű nők. A dolgok bonyolódnak, a sztori beindul, elkap (vagy nem), aztán megérkezünk valahová. Klisék, közhelyek is vannak, de ezeket megszoktuk Woody Allentől –  ezek nélkül nem is lenne az, ami.

Szasza

Élvezed az életet? Szereted azt csinálni, amit csinálsz? És, ha holnap vége lenne, úgy érzed megtettél mindent, amit akartál? Számos kérdés, aminek egy a lényege: mindenkinek az életében van pár dolog, amit mindenképp véghez akar vinni, mielőtt lejár földi léte, mielőtt feldobja a bakancsot. Ha ezt össze is írj, akkor ennek a neve a Bakancslista.

bakancslista-0808-02Éppen erre készül Carter (Morgan Freeman) is, aki kórházba került, és érzi, közeleg már a halál. A jórészt csak pénzével foglalatoskodó Edward (Jack Nicholson) egy kórterembe kerül vele, és ő is ráeszmél, hogy milliárdjai sem fogják megmenteni a haláltól, ráadásul pénzét nem is viszi sírba, így hát társul új barátjával, és eldöntik, véghezviszik bakancslistáikat. A két zseniális színész főszereplésével készült filmet a Cool adja, szombaton 18 óra 25 perckor, valamint vasárnapra virradóan, éjfél után 50 perccel is megnézhetjük.

Józsa Csongor

Örökrangadót rendeznek a román labdarúgó 1. Ligában. A Steaua a Dinamót látja vendégül a Naţional Arénában. Ezúttal előbbi a favorit, most is sokkal esélyesebb riválisánál. Az összecsapást vasárnap 21 óra 30 perctől élőben közvetíti a Digi Sport1.

1337352115-steaua-bucharest-defeats-dinamo-bucharest-32 1221175

Szombat reggel a női diszkoszvetők selejtezőjével és a tízpróbázók küzdelmeivel kezdődik meg a moszkvai Luzsnyiki-stadionban a 14. IAAF atlétikai világbajnokság. A nagy népszerűségnek örvendő eseményt az Eurosport mindennap élőben közvetíti.

Kakasy Botond

David (Luke Wilson) és felesége Amy Fox (Kate Beckinsale) éjszaka utaznak, amikor egy rövidítés reményében elhagyják az autópályát. Ezzel nem is lenne gond, de autójuk meghibásodik, így a nagy amerikai semmi közepén megállni kényszerülnek. Az éjszakát egy isten háta mögötti kis motelben töltik. A nem túl forgalmas környéken egy átlagos motelszobában várják a reggelt. Hogy gyorsabban teljen az idő, filmet néznek, azonban akármelyik videokazettát teszik a lejátszóba, mind ugyanabban a szobában játszódik, amelyikben vannak és mindegyikben megölik a szoba lakóit. Lassú és szörnyű felismerés következik, hogy itt bizony valaki úgy forgat filmet, hogy a főszereplők nem élik túl.

VACANCY1 A szobák alatt földalatti folyosók, búvóhelyek, repedések vannak, de mind ugyanannak a filmnek a díszletei, felkamerázva. A pár esélytelen és kétségbeesett túlélő harcba kezd az életéért. Az Antal Nimród rendezte amerikai filmet nézve egy percig sem kell unatkozzunk. Aki szereti az izgalmas, de a gyomorforgató vértől, húscafatoktól mentes horrorfilmet, az semmi képen se hagyja ki a Vacancy (Elhagyott szoba) című filmet, amelyet vasárnap éjfél után 20 perccel vetítenek a TV2-n. 

Lázár Emese

Köthet-e igaz barátságot egy ügyetlen pasas és egy tudós öreg hölgy? Nem beszél zöldségeket az, aki igennel válaszol.

nem beszelek zoldsegeket 2Vidám és remek bizonyítéka lehet erre a Nem beszélek zöldségeket! című játékfilm, amelynek főszereplője Germain (Gérard Depardieu), az életben nehezen boldoguló mackós termetű férfi és a porcelánbaba törékenységű öreg tudós hölgy, Marguaritte (Gisele Casadesus). Nem történik semmi rendkívüli, csak ülnek ketten a parkban, körülöttük galambok és beszélgetnek, beszélgetnek. Az üdítő francia vígjátékot szombaton 14 óra 20 perctől vetíti az M1.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."