Kultúra » Multimédia

Hackerek és gyilkosok

Vannak hétvégék, amikor legyintünk: nincs semmi néznivaló a tévében. Ez nem az a víkend lesz. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

fules1
Akciófilmhősöké, valamint Woody Allené a képernyő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. augusztus 16., 10:39
0 hozzászólás. 

Habár városi ünnepséget tartanak a hét végén, a tévémindig egy jó dolog. Lesz néznivaló benne ezen a víkenden is. Akcióhősök, vicces figurák és a túlvilág.

Bedőházi Attila-Csaba

Parádés szereposztásban hackelnek hétvégén. A Cool Tv pénteken 22 órától vetíti a Kardhal (Swordfish) című, 2001-ben bemutatott amerikai akciófilmet.

John Travolta ezúttal a rosszfiú bőrébe bújik, és arra kényszeríti a híres hackert, Hugh Jackmant, hogy szerezzen neki temérdek mennyiségű pénzt az általa hazafiasnak vélt akcióhoz. A cyberspace fenegyereke ugyanis bárhová, bármilyen biztonsági rendszerbe be tud jutni, így a feladatot könnyen tudja teljesíteni, főleg, hogy a kém lányával is zsarolja. Közben képbe kerül a rosszfiú barátnője Halle Berry is, aki szintén nem az, akinek mondja magát.

Kakasy Botond

Nagyvárosi permnegyedben járunk, tombol a "gettó feeling", kölykök bandáznak, miközben kirabolnak egy vegyesüzletet. Mindennapos jelenet, azonban a rablás áldozatául esik egy idős hölgy. Halála indítja be az eseményeket, ugyanis négy örökbefogadott fia újra találkozik.

tesok

A férfivá cseperedett kamaszok saját útjaikat járják, anyjuk halála azomban közös útra tereli őket, a bosszú útjára. Igazi családi megtorlásba kezdenek a Mercer-fivérek – a forrófejű Bobby, a kőkemény Angel, a családapa és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack – és saját kezükbe veszik az ügy tisztázását. Hamar rá kell jönniük, hogy a sajátos ügyintéző módszerüknek is komoly következményei vannak.

Ha úgy döntünk, hogy a szombat esténket egy kellemes nyárikert hűvöse helyett a tévé előtt töltjük, akkor semmikép se hagyjuk ki a bosszúskodó, olykor szívfacsaró családi lövöldözős amerikai akcióthrillert, amelyet a TV2 sugároz 22 óra 25 perctől. A film címe Négy tesó.

Katona Zoltán

Ezen a héten is lehet Woody Allen-filmet nézni a tévében, az m2 pénteken 23.30-tól tűzte műsorára a 2006-ban készült Fülest. A Scoop arról szól, hogy egy halott újságíró örökségét viszi tovább egy fiatal újságíró-hallgató, s bizony elég érdekes kalandokba keveredik.

Scarlett Johansson partnerei a filmben Hugh Jackman és a rendező Woody Allen – utóbbi ebben a filmben egy kicsit eltér a megszokott témájától, az emberi kapcsolatok boncolgatásától. Woody sem egy vívódó, frusztrált kisembert játszik, sőt nem is szán magánk akkora szerepet a filmben, amekkorát általában szokott. Nézhető, szerethető, érdekes film a Füles.

Lázár Emese

Mr. és Mrs. Smith – a férj és feleség látszólag semmiben nem különbözik egy átlagos házaspártól. Csakhogy a külvárosi otthonban élő párnak nem mindennapi foglalkozása van: profi bérgyilkosok, akik két ellenséges szervezetnek dolgoznak. Mindaddig nyugisan gyilkolnak, nem zavarják egymás vizeit, amíg azt a feladatot kapják, hogy tegyék hidegre a másikat. Mr. és Mrs. Smith szó szerint hazaviszi a munkát és elkezdődik a harc. Ki nyírja ki a másikat?

mrmrssmith

Nagy sztorira nem, annál több vicces akcióra kell számítani, ha szombaton 22 óra 20 perckor az m1-re kapcsolunk. Láthatunk egy 2005-ben készült Matrix-paródiát, bravúros akrobata mutatványokkal és az amerikai sztárpárral, Angelina Jolie-val és és Brad Pitt-tel a főszerepben.

Szasza

Ha kísértetekről, szellemekről van szó egy filmben, jellemzően mindenkinek egyből a horror ugrik be, mint műfaj. Valóban a borzongás témája köré építették a legtöbb ilyen jellegű filmet, de akad néhány, amelyik humoros megközelítésben tálalja a túlvilágiakat. Egyik ilyen az 1984-es, Bill Murray főszereplésével készült klasszikus, a Szellemirtók.

Az egyetemről kirúgott, okkultizmust tanulmányozó professzor megélhetés nélkül, ezért, folytatva azt, amihez igazán értenek, szellemirtó irodát nyitnak Manhattenben.

szellemirtok-0814

Felkérés akad bőven, így jellegzetes eszközeikkel sorra járják New York különböző helyeit, ahol a végén még egy felhőkarcoló méretű, puszedli-szerű lény is megjelenik. Ha meg akarod tudni, miért nem szabad keresztezni a sugarakat, kapcsolj szombaton 22 órakor, vagy vasárnap 16 óra 30 perckor a Film+-ra.

A sztori a picit gyengébbre, de még mindig szórakoztatóra sikerült második résszel vasárnap 22 órakor folytatódik, szintén a Film+ csatornán – ismétlés hétfőn 17 óra 55-kor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."