Kultúra » Multimédia

Sztárok és sztárocskák a képernyőn

Nem mozdulsz ki hétvégén a házból? Sebaj. Focimeccs, X-Faktor, egy dögös szingli és egy mocskos zsaru is szórakoztat, ha azt nézed, amit ajánlunk. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

bridget-jones-slideshow-pic
Dögös szingli párt keres.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 06., 11:39
0 hozzászólás. 

Kétség nem fér ahhoz, hogy a focidrukkereket a román-magyar futballmérkőzés hozza lázba ezen a hétvégén, de rátapadhatnak a képernyőre Nicolas Cage, Bridget Jones és az X-Faktor rajongói is.

Szasza

Igazán nem vagyok a csöpögős szerelmes vígjátékok rajongója, Adam Sandler neve hallatán például egészen elképesztő sebességekkel tudok távozni. Néha azonban ebben a műfajban is sikerül szerethetőt alkotni, olyan filmet, ami egy mosollyal nyugtázva válik kellemes emlékké. Nyilván nem filmtörténeti mérföldkő a Bridget Jones naplója, de megvannak mindazon tulajdonsági, amik bájossá teszik.

bridget-jones-naploja-0906A címből sherlocki nyomozások után rájöhetünk, itt egy Bridget Jones nevű lány fog naplót írni. Nem is tévedünk, valóban erről van szó: a kissé duci csaj megunja az egyedüllétet, elhatározza, hogy lefogy, elkerüli az alkoholistákat, és keres magának valakit, akivel járhat, akit maga mellett érezhet. És ezért még akár az előző napi bugyit is hajlandó a szennyes kosárba dobni. Zellwegeres, Hugh Grantes romantika szombaton 22 órától a Film+ 2-n.

Katona Zoltán:

Napló gyermekeimnek: Mészáros Márta pályájának egyik csúcsművét lehet megnézni vasárnap 21.20-tól a Duna Televízióban (ismétlés másnap 22.15-től a Duna World-ön).

naplogyermekeimnek500A film önéletrajzi ihletésű, a második világháború után (szüleit elveszítve) kamaszlányként tér haza Juli, aki az akkor tomboló sztálinizmusba csöppen – Magyarországon nem jó a hangulat, félelemben élnek az emberek. Juli egyetlen szórakozása a mozi, illetve az apjára emlékeztető János, akivel sok időt tölt el. Azonban a férfit letartóztatják. A film 1982-ben készült, a Kádár-korszak csúcsidejében, két év múlva pedig Cannes-ban fődíjat nyert.

Lázár Emese

Ötvenezerre saccolják a péntek esti román-magyar vébéselejtező meccs szurkolóinak a számát és sokan találgatják, lesz-e balhé a lelátón vagy sem? Találgatni még van idő, de a visszaszámlálás már megkezdődött.

magyar-roman500Egy vérbeli focidrukkernek (és hazafinak) kihagyhatatlan a Románia–Magyarország labdarúgó vébéselejtező, amit pénteken 21 órától rendeznek a bukaresti Naţional Arénában. A körömrágósnak ígérkező mérkőzést élőben közvetíti az m1 és az Antena1.

Az X-Faktor rajongói cövekeljék magukat a tévékészülék elé szombaton este: rajtol a határon innen és túl is népszerű énekes-tehetségkutató show-műsor 2013-as kiadása. Az első adásban, a már megszokott forgatókönyv szerint, a válogatóból kapunk ízelítőt. A műsorvezetők Lilu és Istenes Bence lesznek. A műsortöbb újdonsággal rukkol elő, frissült például a mentorgárda – a tavalyi X-Faktor győztesének „atyja", Geszti Péter kivételével, új arcok.

20130507-xfaktorNem látjuk többet könnyezni Keresztes Ildikót, helyette Tóth Gabi ül a zsűri asztalánál. Mellette az egykori R-GO sztárja, Szikora Róbert és Alföldi Róbert színész-rendező, aki nemrégiben az István, a király rockopera átfogalmazott változatával sokkolta a színházba járó közönséget.

Kiben van meg az a bizonyos X - Faktor és ki lesz az idei tehetségkutató győztese? Találgatni bőven van még idő, aki nem akarja elszalasztani a vetélkedő első felvonását, szombaton este 9 órától kapcsoljon az RTL Klubra.

Bedőházi Attila - Csaba

Szombaton éjfél előtt 10 perccel vetítik az m1-en a Mocskos zsaru – New Orleans utcáin című amerikai krimit. A főszerepben Nicholas Cage, aki ezúttal egy gyógyszer és kokainfüggő lecsúszott, prostitúcióban is érdekelt rendőrt alakít.

MocskosZsaru500A Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban megölnek egy szenegáli családot, az ügyet pedig a nyomozó kapja, aki talál is szemtanút, de a fiatal hamar köddé válik. Gyógyszer és kokainfüggősége egyre csak úrrá lesz rajta, majd prostituált szeretőjét megveri egyik kuncsaftja, sőt életéért pénzt is követel. A zsaru üzletelni kezd a gengszterekkel és egyre mocskosabbá válik. A szálak igencsak összekuszálódnak, de a rendőr karrierje egyre csak ível felfelé. Hogy mi lesz a vége, szombat éjjel kiderül.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."