Kultúra » Multimédia

Úri hétvégénk lesz

A barométer esőre áll, nem kedvez a kirándulásnak a hétvége, de a televízióban viszont most is van néznivaló.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Vissza a jövőbe
Kalandosan, viccesen, akciódúsan - ülj be a tévé elé
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 13., 16:46
0 hozzászólás. 

Utazhatunk az időben és a Földet is körbejárhatjuk 80 nap alatt. Kiderül, ki van a Vasember álarca mögött.

Katona Zoltán

Te rongyos élet. A Duna Televízió vasárnap 22 órától vetíti Bacsó Péter híres filmjét: a Te rongyos élet 1983-ban készült és az ötvenes évek elején, a Rákosi-rendszerben játszódik. A főszereplő, Udvaros Dorottya, egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtja a filmben: egy arisztokrata kitelepített feleségét játssza, a kommunizmus legkeményebb éveiben ez nem egy leányálom, sőt.

rongyoselet

Olyan korszakban vagyunk, amikor a falusiak többsége megveti a régi világot, s a száműzött nő ebben a közegben kénytelen élni – ebből fakad a humor, Bacsó jellegzetes humora, amit A tanúból is ismerhetünk korábbról. Dráma ez mégis, hiszen a kor maga volt a dráma, amiben akkor éltek az emberek: egy politikai rendszer megpróbált az emberek bőre alá jutni és ez sikerült is. Az emberek segítségével.

Bedőházi Attila-Csaba

Vasárnap este kiderül, hogy kibújt a Vasember ruhájába, igaz, ez fájni fog neki. Tony Stark valójában Vasember, miután mindez napvilágot lát a milliárdos feltaláló marketing célokra használja népszerűségét, és megpróbálja a technikai újításokra felhívni a figyelmet. Közben az amerikai állam a fejlesztéseket akarja, Tony azonban nem adja.

Vasember2

Felbukkan a Stark család múltjából egy figura, aki elpusztítaná Tonyt és a Vasembert is. Rengeteg akció, AC/DC muzsika és persze poénok. Vasárnap 21 órától vetíti a TV2 a Vasember 2 című fantasztikus akciófilmet.

Lázár Emese

Aki gyermekkorában falta a Jules Verne regényeit, bizonyára nem hagyja ki annak lehetőségét, hogy szombaton este megnézze az egyik legismertebb és legkedveltebb művének 2004-es filmváltizatát. 80 nap alatt körbeutazni a Földet: erre köt fogadást a Királyi Tudományos Akadémia tagjaival a fura találmányai miatt bolondnak titulált tudós, Phileas Fogg.

A gazdag és különc, minden körülmények közt kifogástalnul udvarias angol úr inasával, Passpartouval indul el Londonból, hogy a Szuez- Bombay-Calcutta-Hongkong-Jokoama-San Francisco- New York útvonalat követve pontosan nyolcvan nap múlva visszaérjen Londonba.

114183 galeria 80 nap alatt

A terv merész, megvalósítását pedig nem csak a váratlan akadályok, de a Scotland Yard túlbuzgó nyomozója, Wilbur Fix is alaposan megnehezíti annak okán, hogy egy 50 ezer fontos bankrablás elkövetőjét véli felfedezni Mr. Fogg-ban. Sikerül-e a habókos tudósnak megnyernie a fogadást és 1920 óra, azaz 80 nap alatt körbeutazni a Földet? Aki olvasta a könyvet, tudja a választ, aki még nem, nézze meg az M1-en este 9 óra 20 perckor kezdődő 80 nap alatt a Föld körül című játékfilmet. Nem fog belealudni.

Szasza

Egy autó, egy őrült tudós, egy átlagos kamasz: Marty McFly és Doc Brown története mára már nyugodtan említhető a filmtörténet egyik legendás alkotásaként. A Vissza a jövőbe nem kimondottan a tudományos-fantasztikum oldaláról közelíti meg az időutazás kérdését, sokkal inkább humoros köntösben mutatja be, milyen következményei lehetnek egy időugrásnak.

A prof egy DeLorean autóba épít időgépet, amivel Marty 1955-be utazik vissza, abba az időszakba, amikor szülei éppen diákéveiket tengetik. A helyzet felettébb furcsa, ugyanis majdani anyja és apja nem éppen egymásra hangolódnak – amennyiben ez a helyzet marad, az annyit tesz, hogy Marty nem jön a világra. Ezért a fiatal minden eszközt bevet, hogy összehozza szüleit, és bebiztosítsa saját maga születését. Oscar-díjas, legendás, humoros kaland szombaton 19 óra 35 perctől a Viasat 3-on.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."