Kultúra » Multimédia

Kapcsolj sebességbe, űzd el az ördögöt

Nem kell versenyautó és fokhagyma, hogy teljesítsd a küldetést, elég ha a fotelben ülve nyomogatod a távirányító gombját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

drift
Adrenalinbomba: Tokió drift.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. november 08., 17:52
0 hozzászólás. 

Jó filmekből ezen a hévégén sem lesz hiány. Mi ezeket ajánljuk figyelmedbe.

Kakasy Botond

A hetedik felvonást is megért Halálos iramban harmadik kiadását ajánlom azoknak, akik szombat este a tévénézést választják. Mély üzenetet ne keressünk ezekben a filmekben, nem arról szólnak, de akció, adrenalin, villogás, illegális autóverseny jut bőven.

A harmadik rész, a Tokió drift, amúgy is kilóg a sorból. A lefutott két rész után új arcok jelennek meg a filmben és a helyszín is megváltozik. Az illegális éjszakai autóversenyek királyai nagy sikernek örvendenek. Feltuningolt verdákban, feltuningolt csajokkal villantanak a versenyzők.

Sean Boswell bár kívülálló, de fékezhetetlen versenyző az éjszakai megmérettetésekben. Egyre forróbb lesz a lába alatt a talaj, ezért egy időre Tokióba utazik, az ott állomásozó katonatiszt apjához. Hiába az új környezet, ahol még inkább kívülálló, hamar rátalál az éjszakai benzinszagú versenyekre.

Itt azonban más jellegű versenyeket nyomnak az illegális versenyzők: driftelnek. Föld alatti garázsokban, szerpentines útszakaszokon, hajtűkanyarokban, úgy kell egyik kanyarból a másikba menni, hogy az autó hátsó részét folyamatosan csúsztatjuk, a gyorsítás és a csúsztatás kényes egyensúlyát fenntartva.

Úgy adódik, hogy Sean első alkalommal a helyi drift királyát hívja ki, aki szorosan kapcsolódik maffiához, a versenyt természetesen elveszti. Mivel nagy tétje volt a versenynek Sean kénytelen lesz a bűnszövetkezetnek dolgozzon, hogy törleszteni tudjon.

A filmet szombaton 22 óra 20 perctől vetítik a TV2-n.

Katona Zoltán

A kilencvenes évek egyik legjobb román filmjét lehet megnézni a TVR2-n vasárnap este nyolctól. Lucian Pintilie Balanta (hivatalosan magyarra A tölgy címmel fordították) című alkotásában olyan zseniálisat alakított az azóta világszerte megismert Maia Morgenstern színésznő, hogy onnantól kezdve beindult a filmes karrierje.

balanta1

Pintilie sem egy akármilyen rendező, hiszen a ma sikert sikerre halmozó román új hullám fiatal rendezői hozzá jártak iskolába, az ő filmjein nevelkedtek. A történet a nyolcvanas évek végén játszódik, a korommal beborított Kiskapuson, ahová a fiatal Nela megérkezik egy kávésdobozban az apja hamvaival és ott beleszeret egy ifjú orvosba. Kettejük románca egyszerre kaland, vígjáték, thriller és dráma a mára már kultuszfilmmé vált Pintilie-alkotásban.

Bedőházi Attila-Csaba

Péntek este démonokra vadászik Keanu Reeves a Cool tévén, avagy az ördögűző beint Lucifernek. John Constantine magándetektívként dolgozik, de közben ördögűzésekben is részt vesz, vagy inkább a kettőt egyszerre.

A főszereplőnk már megjárta a poklot, szó szerint, így gyorsan felismeri a másvilágról jött lényeket. Egyik ügye azonban a szokásosnál is keményebbnek ígérkezik, amikor elmegy hozzá Angela, aki ikertestvérét keresi.

Constantine-KeanuReeves

Angela nem hisz a túlvilági dolgokban, egészen addig, míg Constantine meg nem mutatja neki különös képességét, de ezután akár az ördöggel is paktumot kötne. A végén még Lucifer is felszínre érkezik, a többi kiderül pénteken 22 óra 30 perctől kezdődően.

Szasza

Egy szerencsétlen srác, akinek sehogy sem akar összejönni az élet, talál egy ősi relikviát, amitől egy csapásra megváltozik minden, ő maga is. Nem a magyar népmesék esti kiadását akarom ezzel beharangozni, hanem a '90-es évek egyik legismertebb, és határozottan jól sikerült komédiáját.

a-maszk-1108

A maszk Jim Carrey egyik klasszikusa, amiben a címszereplő kultikus tárgy teljesen megváltoztatja viselőjét: a kétbalkezes Stanley Ipkissből igazi menőgyerek lesz, aki hódít, csábít, lehengerel és nevettet. Aztán hirtelen máshoz kerül a kincs, aki sokkal inkább hatalmat szeretne, mint jó nőket. Zöld, gumiarcú, vicces kalandok szombat este fél kilenctől a Cool-on.

Lázár Emese

A 21. száad Európájának valósága inspirálta, akár igaz történet is lehetne A Szlovén lány című szlovén-német-szerb-horvát-boszniai filmdráma. Főhőse Aleksandra. Vékonypénzű egyetemista lány, akit apja egyedül nevelt fel.

A lány, hogy anyagi biztonságát megteremtse, úgy dönt, call girl-nek áll. Szlovén lány néven nyújtja szolgáltatásait klienseinek, kérésre hotelszobába, házhoz megy.

A-szloven-lany--34832

Az élete akkor kuszálódik össze, amikor egyik kuncsaftja, egy ismert, magas rangú politikust holtan találnak. A lány is gyanúba keveredik. De nem csak a rendőrség száll rá, hanem a sticik és apjának kéjhajhász barátja is zaklatja. Van-e kiút?

A 18 éven aluliaknak nem ajánlott filmet vasárnap éjfél után 15 perccel lehet megnézni az M1-en.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."